Vahvasta hallinnasta huolimatta Vaasasta tuliaisina vain yksi piste

Liigacupin neljännellä kierroksella haettiin jo vahvasti jatkopaikkaa lohkovaiheesta eteenpäin. Tasapisteissä olevat Ilves ja VPS lähtivät molemmat hakemaan voittoa, jolla olisi noussut lohkon kakkospaikalle ennen päätöskierrosta.

Ilvekseltä olivat sivussa Najeeb Yakubu, Yusif Moussa sekä Lauri Ala-Myllymäki. Vahvasti viime ottelussa esiintynyt testihyökkääjä Sabit James oli jälleen avauksessa. VPS:llä oli aloituksessaan kolme ex-Ilvestä, Baba Mensahin ja Kalle Multasen seuraan oli liittynyt testijaksolla oleva Teemu Jäntti. Ilves-kasvatti Teemu Hytönen juoksi vaasalaisten hyökkäykseen ottelun loppuminuuteilla.

Avausjakso

Ensimmäinen kymmenminuuttinen meni Ilveksellä hiukan alustaankin tutustuen ja Vepsu hallitsi peliä hienokseltaan. Syötöt eivät aivan toivotulla tavalla liukuneet Fennia Areenan tekonurmella ja harhasyöttöjä syntyi jonkin verran.

Ilveksen päästessä paremmin peliin mukaan nähtiin myös ensimmäinen maalintekoyritys. Santeri Haarala päätti kokeilla kaukaa potkutekniikkansa toimivuutta, mutta pallo leijaili kuitenkin yli maalin. Ilves sai hyvän pidemmän pallonhallinnan itselleen, mutta vaasalaisten puolustus onnistui pitämään tupsukorvat boxin ulkopuolella.

Vepsun prässi ei enää alkuminuuttien jälkeen pystynyt estämään Ilveksen hyökkäyksiin lähtöjä, mutta pari kertaa isännät saivat vaarallisen vastahyökkäyksen aikaiseksi. Varsinkin väkivahva laituri Tyler Reid oli vaarallinen päästessään oikealta laidalta pallon kanssa etenemään.

Ilvekseltä erottuivat hyökkääjät James- Santeri Haarala – Oiva Jukkola, jotka kaikki tekivät todella paljon töitä pallottomana tehden itsestään vaarallisen koko ajan. Maaleja ei kuitenkaan jaksolla nähty, ei edes todella vaarallista tekopaikkaa.

Toinen jakso

Ilves aloitti jakson todella vahvasti ja oli hakemassa jo ensi minuuteilla avausosumaa, muuta Vepsun puolustus kesti tämän rynnistyksen. Omat paikkansa oli isännilläkin, kun Justus Lehto oli päästä kahdestikin maalintekoon. Otso Virtanen puolustuksen avulla sai kuitenkin nuo tilanteet hoidettua kunnialla.

Tunnin pelin jälkeen Ilves suoritti ensimmäiset vaihtonsa. Hurjan määrän töitä tehneet James ja Jukkola otettiin penkille ja tilalle juoksivat kahdesti KuPS:ia vastaan osunut Djair Parfitt-Williams sekä Adam Larsson. Välittömästi vaihtojen jälkeen Ilveksellä oli jälleen hyvä hyökkäys, joka kuitenkin päättyi Doni Arifin ohilaukaukseen.

Vepsu joutui tyytymään pitkälti puolustamaan, mutta sai muutaman todella varallisen vastahyökkäyksen aikaiseksi. Ilves oli näissä kuitenkin hereillä ja Virtanen johti puolustusta maaliltaan määrätietoisen varmasti. Ilves painosti erittäin voimakkaasti ja hiukan alkoi isänniltä jalkakin painaa, mutta pystyivät kuitenkin pitämään maalinsa puhtaana.

Ilveksen johto-osumaa tarjottiin Haaralalle, jonka pusku Djairin loistavasta keskityksestä suuntautui kuitenkin yli maalin. Samalla Haarala teki tilaa Badreddine Busharalle. Lisäajan puolella korvasi Leo Kyllönen vielä Felipe Aspegrenin. Lisäajalla nähtiin molemmilta maukkaita tilanteita. Mohammed Umar pääsi puskemaan Noel Hasan keskityksestä, mutta Jonathan Viscosi sai vaivoin torjuttua puskun kulmaksi. Vaasan Steven Morrissey oli päästä viime sekunneilla karkuun Ilveksen puolustukselta, mutta Aapo Mäenpää sai juostua hänet kiinni juuri ennen laukaisua ja pelasti tilanteen.

Koutsin Kommentit

Päävalmentaja Toni Kallio oli tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen, ainoastaan maalia hänkin jäi kaipaamaan.

  Pystyimme hyvin kontrolloimaan peliä ja olimme pelin päällä lähes koko ottelun ajan. Pystyimme pakottamaan Vepsun matalaan blokkiin, mikä oli tarkoituskin.

 Hyökkäyspäässä meillä oli paljon hyviä aihioita murtautumisvaiheessa, mutta se viimeinen syöttö tai ratkaisu ei tänään ollut kaikissa tilanteissa riittävän laadukas. Hiukan osasyynä oli myös vaikea kenttä.

– Puolustuspelaaminen oli jälleen kerran hyvää. Tänään nähtiin jo kolmas nollapeli ja neljässä pelissä meille on tehty ainoastaan yksi maali.

Seuraavaksi Ilves kohtaa lohkon päätösottelussa SJK:n kotonaan. Voitolla on vielä mahdollisuus nousta kahden parhaan joukkoon ja jatkoon.

– Lähdetään ilman muuta hakemaan voittoa. Ensi viikko on meidän kahdeksanviikkoisen harjoitusohjelmamme viimeinen ja meillä on vielä yksi osa-alue, jota ensi viikolla käydään läpi. Sarjataulukkoa on turha katsella, vaan keskittyä omaan pelaamiseen ja pyrkiä siitä saamaan hyvä tulos. Kierroksen jälkeen sitten nähdään, mihin se on riittänyt.

VPS – Ilves 0–0

Kokoonpano:
1 Virtanen Otso (mv)
4 Umar Mohammed
6 Arifi Doni
8 Pennanen Petteri
11 James Sabit -> 63’ Larsson Adam
16 Miettunen Tatu
19 Jukkola Oiva -> 63’ Parfitt-Williams Djair
22 Mäenpää Aapo
23 Hasa Noel
29 Haarala Santeri -> 86’ Bushara Badreddine
42 Aspegren Felipe -> 90’ Kyllönen Leo

Vaihtopelaajat:
12 Väyrynen Lucas (mv)
5 Katz Kalle
7 Patut Emmanuel
9 Parfitt-Williams Djair
10 Larsson Adam
18 Huotari Samuel
21 Bushara Badreddine
25 Kyllönen Leo
26 Moisio Jaakko