Liigacupissa ratkaisun paikat – Ilves kohtaa lauantaina SJK:n Pirkkahallissa

 

Lohkovaiheen viides ja viimeinen kierros pelataan tänä viikonloppuna. Ilveksellä on vielä voitolla mahdollisuus jatkoon ja sitä joukkue vahvasti tavoittelee lauantaina.

 

B-lohkon tilanne on mielenkiintoisen kimurantti, sillä kahdesta jatkopaikasta kamppailee vielä viisi joukkuetta. Ilveksen on SJK voitettava, mutta pelkästään se ei riitä. Muiden otteluiden tulokset täytyy myös huomioida. Lohkon kärjessä kahdeksalla pisteellä oleva AC Oulu haastaa tänään perjantaina Hakan, joka on pisteen Ilvestä edellä. Lauantaina niin ikään pisteen edellä oleva KuPS puolestaan kohtaa tasapisteissä Ilveksen kanssa olevan VPS:n. Kaikkien kolmen ottelun tulokset ratkaisevat lopulta jatkoonpääsijät.

Ilveksen vieraaksi saapuva SJK on lohkon ainoa joukkue, jolla ei enää ole mahdollisuuksia päästä jatkoon. Seinäjokelaiset ovat voittaneet ainoastaan VPS:n, häviten kolme muuta kamppailuaan. Viime lauantaina SJK hävisi kotonaan 1–2 Oululle.

SJK:n kokoonpanossa saatetaan nähdä heidän tuorein hankintansa eli HJK:sta siirtynyt Murillo. Laitapelaajana viihtyvä brasilialainen lukeutuu Veikkausliigan kärkipelaajiin pelipaikallaan ja hänen kanssaan täytyy Ilveksen puolustuksen olla tarkkana.

Vailla jatkomahdollisuutta oleva joukkue saattaa toki antaa peliaikaa laajemmaltikin. Seinäjoellakin käydään pelaajien kesken kovaa kamppailua peliajasta, joten varmasti energinen ja yritteliäs joukkue Ilvestä vastaan juoksee.

Ilveksen päävalmentaja Toni ”Köpi” Kalliolle voittoa tärkeämpää on saada joukkueen pelitapaa vietyä eteenpäin.

 – Totta kai voittoa lähdetään hakemaan. Pisteitä haetaan, mutta edelleen oman pelin kehittymisen kautta. Siihen on tarkoitus muutama palanen lisätä. Toki nyt on ollut haastava viikko, paljon on ollut pelaajia flunssassa. Joudumme aina lauantaiaamulle asti odottamaan, ketä on vielä jalkeilla ja pelikuntoisia.

Neljässä ottelussa Ilves on tehnyt kolme maalia. Köpi ei kuitenkaan ole huolissaan viimeistelystä, sillä laadukkaita tekopaikkoja on syntynyt joka ottelussa.

 – Toki hyökkäyspelaamisen harjoittelu on ollut osana meidän valmistautumistamme tähänkin otteluun, mutta edelleen haluan korostaa meidän tiiviin puolustuksemme merkitystä. Neljästä pelistä kolme nollapeliä ja muutoinkin ainoastaan yksi päästetty maali. Se on hyvä pohja, minkä päälle on hyvä rakentaa omaa pelaamista. Haluamme vieläkin kehittää meidän kollektiivista puolustamista paremmaksi ennen Veikkausliigan alkua. Hyökkäyspelaamisesta en ole huolissani, Vaasassakin oli pienestä kiinni, ettei maaleja olisi parikin tullut.

Vastustaja SJK:ta ei valmennuksen mukaan ole syytä yhtään aliarvioida, vaikka joukkue onkin lohkon viimeisenä.

 – SJK:lla on vähän jännä tilanne. He ovat pelanneet, ainakin omasta mielestäni, hyvin nämä kaikki Liigacupin pelinsä. Ne eivät vaan ole konkretisoituneet tuloksiksi. Ovat liikkuva ja dynaaminen joukkue, joka on pystynyt luomaan paljon maalipaikkoja. On vaarallinen joukkue, jonka pelillisten esitysten perusteella pitäisi olla toisessa päässä sarjataulukkoa. Toki kolikolla on toinenkin puoli, jostain syystä he ovat pelejänsä hävinneet, ja meidän täytyy pystyä myös hyödyntämään heidän puolustuspäänsä heikkoudet.

Kaksi viikkoa joukkueen mukana ollut testihyökkääjä Sabit Jamesin kohtalo ei ole vielä selvinnyt:

 – Hänen kohdallaan kaikki on vielä kesken. Olemme kiinnostuneita ja neuvottelut hänen ja hänen australialisen seuransa kanssa ovat käynnissä.

Keskikentän työmyyrä Doni Arifi on ollut erittäin tyytyväinen Ilveksen talvikauden tekemiseen.

– Ihan maukkaalta näyttää meidän tekemisemme. Olemme menneet viikko viikolta eteenpäin ja todella positiiviselta alkaa jo näyttämään.

Pelaajille kelpaa lauantaina pelkästään voitto, sitä Donikin painottaa.

– Ainoastaan voitto kelpaa, se on syvällä pääkopassa. Lähdemme leijonan lailla taistelemaan voitosta.

Itsevarmana pelaajana Donilla on lääke myös maalimäärän kasvattamiseen.

– Olemme keskittyneet todella vahvasti puolustuspelaamiseen ja hiljalleen alamme työstämään enemmän hyökkäyspelaamista. Tärkeintä on ollut pitää nolla omissa. Itsekään en ole kauheasti lähtenyt nousemaan tai hakemaan ratkaisuja, mutta kyllä meikäläisenkin vasuri alkaa laulamaan pikkuhiljaa.

Ottelu alkaa Pirkkahallissa klo 14.45 ja liput kannattaa hankkia ennakkoon täältä: https://www.lippu.fi/ . Ottelun lähettää suorana tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelu asiantuntevasti selostettuna.