Liigacup jatkuu VPS:n vieraana  – Ilvekselle kelpaa ainoastaan voitto

 

Liigacupin neljännellä kierroksella Ilves matkaa lauantaina Vaasaan, josta joukkueelle kelpaa ainoastaan voitto. Voittotilin avautuminen toi joukkueeseen lisäenergiaa ja kasvatti itseluottamusta, joten kaikki edellytykset voittoon on olemassa.

 

Viime viikolla upea 3–0 voitto KuPS:sta osoitti todeksi sen, mistä sekä Ilveksen valmennus ja pelaajat kertoivat ennen ottelua; On vain ajan kysymys, milloin maaleja alkaa syntymään. Nyt joukkue haluaa Vaasassa jatkaa siitä, mihin Pirkkahallissa jäätiin.

Liigacupin B-lohko on erittäin tasainen, kaikki kuusi joukkuetta ovat kolmen pisteen sisällä. Ilves ja VPS ovat tasapisteissä kolmantena ja neljäntenä, pisteen päässä AC Oulusta ja kaksi kärjessä olevasta FC Hakasta. Näin ollen voitto ja siitä saatavat kolme pistettä olisivat kullanarvoisia jatkoonpääsyn kannalta.

VPS aloitti cupin kaatamalla Hakan kotonaan 2–1, jota seurasi vierastappio SJK:lle ja vierastasapeli Oulussa. Vepsun peleissä ovat maaliverkot heiluneet molemmissa päissä ja maalisuhde on 5–5. Ilveksen maalisuhde on puolestaan 3–1.

Vaasalaisten maaleista kaksi on tehnyt ”Viialan Pommittajana” tunnettu ex-Ilves Kalle Multanen. Muista maaleista ovat vastanneet Juhani Pikkarainen, Savio sekä Teemu Hytönen. Hytönen, joka viime syksynä siirtyi Ilveksestä Vepsuun, laukoi tammikuussa voittomaalin 1–2 päättyneessä harjoitusottelussa.

Ilveksen maalihanat aukesivat ryminällä KuPS-ottelussa, maaleista kaksi ensimmäistä laukoi Djair Parfitt-Williams ja viimeisen nytkin mukana oleva testihyökkääjä Sabit James. Myös oman pään puhtaana pysyminen tiiviin puolustuksen ja Otso Virtasen loistavien torjuntojen ansiosta lämmitti valmennuksen mieltä.

Vaasaan joukkue lähtee itseluottamusta puhkuen ja yhä omaa pelaamistaan pala palalta parantaen, kuten valmentaja Joni Lehtonen totesi torstain harjoituksissa.

 – Niitä asioita, mitä olemme harjoitelleet, näkyy yhä enemmän ja enemmän pelissä. Joka pelissä mennään jollain pala palata eteenpäin, ja siinä mielessä olemme halutussa tahdissa ja aikataulussa.

Vaasasta Ilves lähtee hakemaan voittoa. Työkalut siihen ovat tiedossa ja pelaajat sisäistävät pelitapaa yhä paremmin.

 – Kolmea pistettä lähdetään hakemaan, ainahan se toki on tavoitteena, kun pelaamaan lähdetään. Vepsu on aika selkeä joukkue, he toteuttavat omaa tapaansa pelata kurinalaisesti. Tiedämme mitä vastaan on tulossa ja olemme harjoitelleet sen mukaan. Pelaajat ottavat tällä hetkellä kiitettävästi koppia siitä, mitä asioita me koitamme ajaa pelitavallisesti sisään. Uskon, että hyvä tulos Vaasasta saadaan.

Terveystilanne joukkueessa on hyvä, isoilta loukkaantumisilta on säästytty.

 – Hyvä tilanne sen suhteen. Liikumme sellaisessa normaalitilassa, missä aina on jollain joku pieni kolhu tai muutoin kipeänä, mutta ei mitään isompaa.

Tällä viikolla ei joukkueen mukana ole muita testipelaajia kuin James.

 – Jamesilta ihan positiivinen esitys KuPS:ia vastaan, kyllä olimme tyytyväisiä. Hän tuo hiukan erilaista lähestymiskulmaa meidän hyökkäyspelaamiseemme. On selkeästi hyvät nopeusominaisuudet omaava pelaaja. Katsotaan vielä tämä Vepsu-peli ja sen jälkeen tehdään päätöksiä jatkosta.

Puolustaja Felipe Aspegren lähtee Vaasaan myös luottavaisin mielin. Yhteispeli alkaa näkymään, mitä enemmän pelaajat viettävät aikaa yhdessä.

 – Koko ajan peli pelimme on parantunut ja muuttunut yhtenäiseksi tekemiseksi. Paljon olemme jo yhdessä harjoitelleet ja jengi alkaa ymmärtämään toistensa liikkeet. Maalitilanteita saadaan nyt paremmin luotua ja viimeistely alkaa sitä kautta onnistumaan. Puolustuspelikin alkaa toiminaan, mistä kaksi nollapeliä ovat hyvänä osoituksena.

Vaikka Liigacupin avausosumaa jouduttiin odottamaan kolmanteen otteluun, ei siitä Felpun mukaan ollut ehtinyt paineita syntymään.

 – Totta kai ensimmäisen maalin merkitys on tärkeä, sen jälkeen alkaa itseluottamus kasvamaan. En usko, että mitään apinoita olisi ollut selässä kuitenkaan. Vaasassa täytyy pystyä purkamaan heidän prässinsä ja jatkamaan omien paikkojen viimeistelyä, niillä sieltä kolme pistettä napataan.

Lauantain ottelu pyörähtää käyntiin Vaasan Fennia Areenalla klo 17.45. Ruutu+ -palvelu välittää ottelun suorana ja selostettuna kotisohville. Liigacupin lohkovaiheen viimeinen ottelu pelataan Pirkkahallissa lauantaina 25.2. Silloin vieraaksi saapuu SJK Seinäjoelta.

 

LIPUT ILVES-SJK OTTELUUN TÄÄLTÄ