Tervetuloa takaisin kotiin, Maksim Stjopin!

Tampereen Ilves vahvistaa joukkueen hyökkäysosastoa Ilves-kasvatti Maksim Stjopinilla. 20-vuotias laitahyökkääjä siirtyy Ilvekseen FC Nordsjaellandin riveistä. Stjopinin sopimus on 2-vuotinen.

Tampereelta lähtöisin oleva ja Suomen U21-joukkuetta edustava nuorukainen pelasi juniori- ja nuoruusvuotensa Tampereella. Myös Tampereen Pallo-Veikkoja ja Tampereen Football Academya edustanut Stjopin siirtyi Ilvekseen 14-vuotiaana vuonna 2017. Pelaajapolku johti juniorijoukkueiden ja Ilveksen reservijoukkueen myötä lopulta aina Veikkausliigajoukkueeseen saakka. Kaudella 2019 Stjopin pelasi kovatasoista nuorten SM-sarjaa, ja nousi myös ikäluokkansa maajoukkueeseen. Miesten peleihin ensikosketus tapahtui kaudella 2020 alkaen reservijoukkueen riveissä. Loppukaudella lahjakas hyökkääjä raivasi tiensä Ilveksen edustusjoukkueen avauskokoonpanoon iskien heti kaksi maalia FC Honkaa vastaan.

Veikkausliiga taival jäi sillä erää jokseenkin lyhyeksi, sillä nuorukainen siirtyi Tanskaan FC Norsjaelladiin helmikuussa 2021. Siirtyminen ulkomaille oli 17-vuotiaalle Stjopinille eräänlainen unelmien täyttymys. Tammikuussa 2023 Stjopin siirtyi Tanskasta lainasopimuksella Helsinkiin HJK:n riveihin. Lainasopimus sisälsi osto-option, jonka HJK jätti kuitenkin käyttämättä. Stjopin on myös edustanut Suomea nuorisomaajoukkueissa.

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula on erittäin tyytyväinen saadessaan Ilves-kasvatin takaisin kotiin Tampereelle:

”Maksim tuo joukkueeseen paljon pallollista osaamista ja yllätyksellisyyttä hyökkäyskolmannekselle. Viime vuodet Nordjyllandin ja HJK:n ammattimaisessa sekä vaativassa ympäristössä ovat kehittäneet niin henkisesti kuin fyysisestikin Maksimia ja Ilves saa riveihinsä erittäin motivoituneen pelaajan, jonka parhaat pelivuodet ovat vasta edessäpäin.”

Stjopin itsekin on todella innoissaan paluusta Tampereelle ja pääsystä uudelle Tammelan Stadionille. Myös vanhojen tuttujen pelikavereiden jälleennäkeminen nostaa hymyn Stjopinin huulille:

Hyvä tulla takaisin Tampereelle. Uusi stadioni ja uusi projekti tekivät päätöksestäni helpon tulla takaisin Ilvekseen. Ehjä kausi itseltäni ja joukkuuelta vahva kausi ovat toiveenani tulevaisuuden osalta. Iso kiitos myös Takkulalle että saatiin sovittua diili FC Nordsjaellandin kanssa.

Näe Maksim ja muut tämän kauden Ilvekset uudella Tammelan Stadionilla. Kausikorttimyynti on parhaillaan käynnissä, osta omasi tästä!