Tervetuloa Ilvekseen, Roope Riski!

Tampereen Ilves on päässyt sopimukseen todella meritoituneen hyökkääjän kanssa, kun Roope Riski liittyy keltavihreisiin ja aloittaa aikansa Ilveksessä suoraan uudella Tammelan stadionilla. Tampereella Riskiä nähdään vähintään seuraavat kaksi kautta, kun hyökkääjä allekirjoitti pelaajasopimuksen kausista 2024 ja 2025.

32-vuotias maalintekijä saapuu Tampereelle vietettyään edelliset neljä kautta Helsingissä HJK:n riveissä, jossa Riski pääsi viime kauden päätteeksi juhlimaan uransa viidettä Suomen mestaruutta. 

Edelliset kaksi kautta olivat loukkaantumisten sävyttämiä ja henkilökohtaisella tasolla haastavia, kun pitkän kuntoutumisjakson jälkeen peliaika ja pelituntuma olivat hakusessa. Tampereella Riski näkee mahdollisuuden saada uransa vielä uuteen nosteeseen ja on kiitollinen panostuksesta, jonka seura oli häneen valmis sijoittamaan: 

“Mä oon todella innoissani tästä siirrosta! Ja, eritoten todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta, jonka Ilves oli valmis mulle tarjoamaan. Kun syksyllä mietin tulevaisuuttani ja seuraavaa suuntaa mun urallani, niin tavoitteena oli löytää kunnianhiominen, eteenpäin pyrkivä, kehittyvä seura ja yhteisö, johon olisi mahdollista sitoutua pidemmällä tähtäimellä.  

“Keskusteluissa ilveksen kanssa kävi nopeasti selväksi että tämä on sellainen projekti jossa haluan olla mukana. Odotukset ovat luonnollisesti korkealla, tulee varmasti olemaan hieno fiilis kun pääsee virallisesti aloittamaan arjen uudessa inspiroivassa ympäristössä”, kertoo Riski innostuneena. 

Riski on tyytyväinen polvivammansa kuntoutumiseen ja kokee olevansa lähellä hyvää pelikuntoa: 

“Koen että mulla on vielä henkilökohtaisesti paljon annettavaa ja olen valmis tekemään töitä sen eteen. Tämä kausi on ollut henkilökohtaisesti haastava, kuntouduin vakavasta polvivammasta kesken kauden ja 11.kuukauden kuntoutuksen jälkeen hyppy jo käynnistyneeseen sarjakauteen ja europeleihin oli haastavaa.  

“Oli tietysti jälkeen hienoa olla mukana voittamassa mestaruus ja päästä lohkopeleihin Euroopassa, mutta samalla olen pettynyt etten pystynyt käyttämään muutamaa tarjottua mahdollisuutta hyväkseni, jotta olisin mahdollistanut itselleni isomman roolin loppukauden osalta. Polvi tuntuu nyt kuitenkin hyvältä, olen välttynyt uusilta loukkaantumisilta, ja olen pystynyt kokoajan harjoittelemaan täyspäiväsesti. Se luo uskoa ja motivoi tulevaisuutta ajatellen. 

“Nykyisistä ilveksen sopimuspelaajista tuttuja minulle on entuudestaan vain Otso (Virtanen) jonka kanssa pelattiin yhdessä Tepsissä kymmenisen vuotta sitten.  Kalle Katz on yksi parhaimpia kavereitani ja häneltä olen kuullut paljon hyvää seurasta ja kaupungista. Taustajoukoissa onkin enemmän tuttuja, Miika Takkulan ja Joonas Rantasen kanssa menestyttiin yhdessä HJK:ssa, mutta kuitenkin pisin historia minulla on maalivahtivalmentaja Marko Pirilän kanssa. ”Pirren” kanssa kouluttiin aikoinaan yhdessä läpi TPS:n juniorijoukkueet ja akatemia”.

Uudessa ympäristössä on paljon siis tuttuakin, joten Riskin voi kuvitella sopeutuvan joukkueeseen kentän ulkopuolella saumattomasti. Kentällä ollessaan Roopen kyvyt tunnetaan Suomen kentillä, mutta näin 160:ssä Veikkausliigaottelussa 69 maalia iskenyt hyökkääjä kuvailee itseään pelaajan: 

“Olen aika tyypillinen 9-paikan pelaaja. Vastustajan linjan taakse liikkuva dynaaminen pelaaja. Pystyn viimeistelemään maaleja molemmilla jaloilla ja olen yleensä boksin sisällä oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Mitään hienoja kikkoja tai vapaapotkumaaleja minulta ei kannata odottaa, jätän ne mielelläni jollekkin taitavammalle jätkälle. Elän peleissä aina vahvasti tunteella, ja minulla on todella kova halu voittaa kun pisteitä jaetaan. Uskon että siitä ilveksen kannattajat tulevat minut muistamaan”, kertoo Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Riski. 

Näe Roope ja muut tämän kauden Ilvekset uudella Tammelan Stadionilla. Kausikorttimyynti käynnistyy tämän viikon perjantaina 30.11.