Tervetuloa Ilvekseen, Matias Kivikko Arraño!

Tampereen Ilves on päässyt sopimukseen nuorten maajoukkuepuolustaja Matias Kivikko Arrañon kanssa. Viime kauden TPS:a edustaneella laitapuolustajalla oli sopimuksessaan optio myös lisävuodesta, mutta 19-vuotias hyökkäävä laitapuolustaja on nyt solminut Ilveksen kanssa sopimuksen kausista 2024 ja 2025. Sopimuksessa on myös yksi optiovuosi.  

Nuori pelimies on alun perin FC Hongan kasvetteja ja teki debyyttinsä aikuisten sarjoissa jo kaudella 2019, kun tämä esiintyi Honka/Akatemian riveissä miesten Kakkosessa kahden ottelun verran. Seuraavalla kaudella esiintymisiä Kakkosessa tuli yksi enemmän, mutta enimmäkseen häntä nähtiin P17 SM-sarjan peleissä. Suomen maajoukkuetta mm. U19 poikien EM-karsinnoissa edustaneella Kivikko Arrañolla on sekä Suomen, että hänen äitinsä kotimaan Chilen kansalaisuus.  

Kaudella 2021 vuorossa oli lainasiirto italialaiseen FC Veneziaan, jossa laitapuolustaja pelasi seuran U19-joukkueen kanssa ja sai harjoituskaudella pelikokemusta myös Serie A –pelaajia vastaan pelaamisesta. 

Italian reissun jälkeen koitti paluu Suomeen ja edelliset kaksi kautta on kulunut toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä, ensin lainalla pietarsaarelaisessa FF Jarossa ja lopulta Turussa TPS:n sopimuspelaajana. Päättyneellä kaudella 2023 esiintymisiä TPS:n paidassa tuli Ykkösessä 23, joista 21 avauskokoonpanossa. 

Ilvekseen ensi kaudeksi saapuva nuorukainen on innoissaan uudesta mahdollisuudesta ja haasteesta, jonka Tampereella kohtaa: 

“Ylpeyden ja kiitollisuuden tunteita herännyt (pelaajasopimuksesta Ilvekseen). Valtavan määrän olen tehnyt töitä, että pääsisin Veikkausliiga-organisaatioon. Ilveksestä olen jo pidemmänkin aikaa kuullut pelkkää hyvää tutuilta, sekä nyt uusi stadion ja uusi projekti käynnissä missä on upeaa olla mukana. 

“Henkilökohtaisesti ehjä ja hyvä kausi alla. Mielestäni kehityin paljon kuluneella kaudella, opin hieman uusia rooleja kentällä ja sain oppia paljon valmennukselta ja seurakavereilta. Itsellä tavoitteena tulevalla kaudella päästä pelaamaan paljon ja näyttää omaa osaamista, sekä myös kehittyä ja ottaa seuraava askel uralla. Taustatiimeistä tunnen Jonne (Väisäsen) ja Ville (Niemelän) maajoukkueen kautta. Villeltä sain myös yhdet kengät viime kaudella! Pelaajista muutama on entuudestaan tuttu, mutta parhaiten tunnen Doni (Arifin) Hongan ajoilta. 

“Pidän itseäni aika modernina laitapuolustajana. Tykkään olla pallossa, liikkua laajalla säteellä ja minulla on hyvä potkutekniika. Toivon, että Ilves-kannattajat näkevät intohimoni jalkapalloa kohtaan, ja että annan kentällä aina kaikkeni”, kertoo Kivikko Arraño. 

Näe Matias ja muut tämän kauden Ilvekset uudella Tammelan Stadionilla, kausikorttimyynti käynnistyy tämän viikon perjantaina 10.11.