Tervetuloa takaisin Ilvekseen, Joona Veteli!

Tampereen Ilvestä kausilla 2020 ja 2021 edustanut Joona Veteli, 28, palaa seuraan vietettyään edelliset kaksi kautta Kuopiossa. Yhdeksi Veikkausliigan parhaista keskikenttäpelaajista viime vuosina noussut Veteli solmi tamperelaisseuran kanssa sopimuksen kausista 2024 ja 2025.

Norjalaisesta Fredrikstadista Ilvekseen saapunut Veteli voitti KuPS:aa edustaessaan Suomen Cupin mestaruuden. Monipuolinen keskikenttäpelaaja tuli tunnetuksi myös “tehoistaan” keskikentältä jo Ilves-aikoinaan ja sama tahti jatkui Kuopiossa, kun 40 ottelussa syntyi 8 maalia ja 7 maalisyöttöä.

Kemistä lähtöisin oleva Veteli on Veikkausliigatasolla kokenut laatupelaaja, mutta ensimmäinen haaste tulee olemaan pelikunnon saavuttaminen, kun vakava polvivamma piti keskikenttämiehen sivussa noin puolet päättyneestä kaudesta. 

Ilveksessä jo taidoillaan vakuuttanut pelaaja jatkoi Kuopiossa hyvää kehitystään yhdeksi liigan parhaista pelaajista omassa roolissaan ja sai oppia mm. laadukkailta valmentajilta: 

“Loistavat kaksi vuotta Kuopiossa, tai no, ainakin menestyksekkäät! Itsellä tällä kaudella hyvän alkukauden jälkeen pitkä loukkaantuminen pilasi kauden. Sitäkin edellisellä kaudella olin alkuun loukkaantunut, mutta pääsin sitten kuntoon ja olin tämän kauden alussa fyysisesti huippukunnossa, mikä näkyi mm. tilastoissa. 

“Joukkueessa on varmaan kymmenisen tuttua aiemmalta kerralta, ja helpottaahan se uuteen joukkueeseen tuloa kun ei tarvitse ihan kaikkea opetella uudestaan”, kertoo Veteli. 

Valmennuksessakin on paljon tuttuja, kun Joni Lehtonen nousi edustusjoukkueen valmennusryhmään mukaan kaudella 2021 ja Kuopiossa puolestaan Pasi Tuutti tuli hyvin tutuksi. 

Uusi aika Tammelassa alkaa siis Vetelin osalta uusvanhassa ympäristössä, mikä luonnollisesti luo paljon odotuksia myös pelaajien mielissä: 

“Odotan todella paljon tältä “reissulta”. Ilveksessä ja Tampereessa on todella iso potentiaali, ja uuden stadionin myötä toivotaan, että saadaan tänne hyvä futisbuumi. Menestystä olen tänne totta kai tullut hakemaan”, julistaa Veteli. 

Näe Joona ja muut tämän kauden Ilvekset uudella Tammelan Stadionilla! Kausikorttimyynti käynnistyy tämän viikon perjantaina 10.11.