Suomen Cup -finaalijoukkueet Ilves ja Honka kohtaavat sunnuntaina Veikkausliigassa

Tampereen Ilves matkaa sunnuntaina Espooseen ja pelaa Tapiolan urheilupuistossa FC Hongan vieraana Veikkausliigan sarjapisteistä. Molemmat joukkueet selviytyivät keskiviikkona Suomen Cupin loppuotteluun ja voittomaalitkin syntyivät lähes samalla peliminuutilla.

Ilves-kapteeni Tatu Miettusen ”haamumaali” vei Ilveksen Ratinan stadionilla kotiyleisön edessä voittoon AC Oulusta ja entisen maajoukkuepelaaja Roman Eremenkon rangaistuspotkumaali riitti Hongalle IFK Mariehamnin kaatamiseen. Molemmilla joukkueille on siis keskiviikolta jännityksen täyteinen reilu 90 minuuttinen alla ja palautumisaika on molemmille sama kolmisen vuorokautta.

Ilves haki viime viikon lauantaina AC Oulun vieraana ensimmäisen pääsarjavoittonsa n. 2,5 kuukauteen ja keltavihreiden sarjasijoitus koheni joukkueen asettuessa liigan kahdeksanneksi, kun tamperelaiset jättivät maalieron turvin taaksensa FC Hakan ja tällä viikolla päävalmentaja Jussi Leppälahden tehtävistään vapauttaneen KTP:n.

Honka puolestaan haki viime viikolla vierasvoiton Maarianhaminasta ja pitää paikkansa sarjan kuudentena, viimeisellä yläloppusarjaan oikeuttavalla paikalla.

Tappiolla KuPS:a vastaan päävalmentaja aikakautensa aloittanut Joni Lehtonen on nyt viikon sisään johtanut joukkonsa kahteen tärkeään voittoon AC Oulusta, joka myös tiedotti perjantaiaamuna vapauttaneensa Ricardo Duarten valmennustehtävistä. Lehtonen kommentoi Veikkausliigan valmentajarulettia, sekä finaalipaikan jälkeisiä lämpimiä tunnelmia ja sunnuntain Espoon vierailua:

”Tän kauden saldo on nyt se, että kuusi päävalmentajaa on vapautettu tehtävistään ja ehkä ensimmäisenä herää ajatus, että ei tämä ole kovin stabiili ammatinvalinta!

”Toisaalta, tämä on se työkalu mikä seuroilla on käytössä siihen, että menestystä ei (tuloksellisesti) tule. Taustalla voi olla paljon vaikuttavia asioita, päättyviä sopimuksia, tai muuta. Tämä on yksi huippu-urheilun varjopuolia, että valmentajat voivat vaihtua välillä tiuhaankin.

”Keskiviikolta edelleen hyvät fiilikset, vaikka nopeasti toki peli on nollattu ja siirretty katseet tulevaan. Kyllä se (finaalipaikka Cupissa) edelleen takaraivossa mieltä lämmittää, ja ei ainoastaan joukkueen näkökulmasta, vaan kaikkien Ilveksen ympärillä toimivien, ja fanien, kannalta varmasti todella iso juttu, että päästiin finaaliin. Se antaa loppukauteen lisävirettä.

”Hongan kanssa (sunnuntain otteluun lähdettäessä) tilanne on sama, kun he ovat myös keskiviikkona pelanneet Cupin pelin. Raskas viikko alla, kolmas pelin viikon sisään ja se tuo jo omat haasteensa jaksamisen kannalta. Mutta, uskon että olemme niin hyvässä kunnossa, että suoridumme hyvällä tasolla kolmen pelin viikosta. Itse peli tulee todennäköisesti olemaan melko tasainen, tuskin nähdään maalijuhlia.

”Honka on hyvä joukkue, joka on tällä kaudella tuloksellisesti ehkä hieman alisuorittanut, mutta pitkään saman valmentajan alla hiottu pelitapa on hiotunut vahvasti tunnistettavaksi. Haastava vastustaja, mutta meillä on suunnitelma millä heitä pystytään vahingoittamaan ja uskon, että tässä hyvässä nosteessa käydään sieltä kolme pinnaa hakemassa”, päättää Lehtonen.

Jonin haastatteluita ja tunnelmia kuluneen viikon ajalta kuunneltavissa paluun tehneessä Ilveksen Viikko -podcastissa.

Ilves pelaa sunnuntaina FC Hongan vieraana klo 16.00 alkavassa ottelussa, joka on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelun välityksellä.