Ratina toimii keskiviikkona näyttämönä isojen panosten välierälle

Tampereen Ilves kohtaa keskiviikko-iltana toista kertaa neljän päivän sisään AC Oulun, jonka keltavihreät onnistuivat menneenä viikonloppuna kaatamaan vieraskentällä. Sarjapisteet matkasivat Tampereella ja sama matka on edessä oululaisilla, kun Ricardo Duarten luotsaama ryhmä saapuu keskiviikkona Ratinaan taistelemaan Suomen Cupin finaalipaikasta.

Ilves onnistui Oulussa pelatussa liigaottelussa mainiosti ottelusuunnitelmassaan ja otti kolme pistettä kolmen eri maalintekijän turvin. AC Oulu kuitenkin pystyi lauantainakin tuomaan vaihtopenkiltä peliin avainpelaajiaan ja laivastonsinisten voi odottaa saapuvan Ratinaan vahvalla kokoonpanolla.

Joukkueiden polut välierävaiheeseen ovat toisistaan poikkeavia, sillä keskiviikon ottelua isännöivä Ilves ei ole toistaiseksi kilpailun aikana kohdannut pääsarjatason vastustajaa, kun AC Oulu on puolestaan pudottanut Veikkausliigajoukkueen jokaisella kilpailun kierroksella.

Turnauksen aikaisemmilla kierroksilla tasatilanteessa on edetty suoraan rangaistuspotkukilpailuun, josta Oulu on saanut jo kahteen otteeseen käytännön kokemusta, kun joukkue selviytyi FC Hakaa ja VPS:a vastaan jatkoon rankkareiden jälkeen. Välierässä kuitenkin tasatilanteessa voittajaa etsitään ensin 2x15min jatko-ottelun kautta.

Ilves on selvittänyt kaikki Cup-kierrokset tähän asti 90 minuutin puitteissa ja välttänyt pienten marginaalien kanssa pelaamisen rangaistuspotkujen muodossa. Vaikka arpaonni onkin kenties ollut toistaiseksi keltavihreiden kannalta suosiollinen, niin joukkue on näyttänyt jokaisella kierroksella määrätietoiselta etenemään kilpailussa pitkälle ja monet pelaajat ovatkin saaneet kilpailussa onnistumisia.

Eniten Cup-maaleja keltavihreille on iskenyt Adam Larsson, jolla on viiteen peliin neljä osumaa. Hyökkäyspään pelaajista Santeri Haaralalla on kasassa kolme maalia ja Oulua vastaan lauantaina osuneella Sebit James Ngorilla kaksi.

Kokoonpanovalintojen pohtiminen ja muu valmistautuminen välieräotteluun Joni Lehtosen johtaman valmennustiimin puolesta on alkanut jo paluumatkalla Tampereelle:

”Hetken aikaa juhlittiin kolmea pistettä, mutta sitten alkoi tiukka valmistautuminen ja paluumatka bussissa käytettiin keskiviikon ottelun suunnittelemiseen, siihen miten harjoitellaan viikolla ja saadaan lauantain pelistä havaitut pointit käytäntöön”, Lehtonen tiivistää.

Kysyttäessä, että onko joukkueen henkisesti helpompi valmistautua Cup-peliin, kun ottelussa on selkeä tulos-tai-ulos -konteksti:

”En ole vielä niin pitkälle ajatellut! Mahdollisesti, kun tasureita ei tarvitse (keskiviikkona) miettiä. Se antaa lisäboostin siihen, että tiedetään että pitää osua, mutta samaan aikaan takaiskumaali tekee voittamisesta paljon hankalampaa. Ehkä keskiviikko sen näyttää”, pohti Lehtonen.

Keskiviikon välieräottelu Ilveksen ja AC Oulun välillä käynnistyy kello 19.00, portit Ratinan stadionille aukeavat tuntia aikaisemmin.

Panokset eivät tästä paljoa kovene, joten varaa paikkasi Ratinassa tästä!