Ilves hakee kauan kaivatun voiton Oulusta

Tampereen Ilves oli matkannut Ouluun lauantain isoa Veikkauliigaottelua varten ja joukkueiden välille oli povattu erityistä latausta, kun AC Oulu vierailee muutamaa päivää myöhemmin Suomen Cupin välieräottelussa.

Molempien joukkueiden keskittyminen oli kuitenkin luonnollisesti kohdistettu lauantain liigaotteluun, missä panosta piisasi sarjataulukon eri päissä. Ilves lähti otteluun taulukon kymmenentenä, keskellä tiukkaa alaloppusarjaan suuntaavaa pakkaa. Oulu puolestaan on taulukon neljäntenä, mutta hurjassa voittoputkessa oleva VPS alkaa jo hengittää oululaisten niskaan.

Vierasjoukkue otti heti ottelun alkuun aloitteen pelitapahtumien kontrolloinnista, kun ensimmäinen pallonriisto ja boksiin murtautuminen tuli jo ensimmäisellä minuutilla. Ensimmäinen laukaus tuli paria minuuttia myöhemmin, kun avauskokoonpanon paikkaansa vakiinnuttava Oiva Jukkola kuljetti vasemmalta sisään ja lähetti laukauksen kohti isäntien maalia, mutta veto viuhui yli maalin.

Läheltä piti tilanteita nähtiin Ilveksenkin päässä, kun Seydine N’Diaye liukui pallon itselleen boksin sisällä ja laivastonsinisten pelaaja jäi kentän pintaan.

Ensimmäisen vartin jälkeen nähtiin vihdoin palkinto Ilveksen vahvasta pelaamisesta, kun korkea prässi tuotti pallonriiston ja kapteeninnauhaa kantanut Lauri Ala-Myllymäki pelasi pallon Jukkolalle, joka siirsi Sebit James Ngorin paikkaan, josta australialainen ei tarvinnut kuin kaksi kosketusta ja pallo oli maalissa.

Vieraiden vahva tekeminen jatkui jakson loppuun asti ja puolustuksensa avustama Otso Virtanen pystyi hoitamaan pari Oulun vaarallista maalipaikkaa kunnialla. Hetkeä ennen ensimmäisen jakson päättymistä Ilves pelasi nopeasta hyökkäyksestä Ala-Myllymäen oikealta laidalta keskityspaikkaan ja mainio pallo tippuikin suoraan Santeri Haaralan päähän, mutta hyökkääjän osuma pelivälineeseen oli epäpuhdas ja tauolle mentiin keltavihreiden maalin johdossa.

Ilveksen toinen täysosuma oli senttien päässä heti toisen jakson käynnistyttyä, kun Haarala murtautui pitkän kuljetuksen jälkeen oikealta aivan maalin eteen ja ohitti jo pallon kanssa maalivahti Juhani Pennasen, mutta jättö takaviistoon ei aivan tavoittanut Jukkolaa.

Peli ei ehtinyt edetä montaakaan hetkeä, kun terävä alku toiseen jakson kulminoitu vieraiden juhliin. Sitkeästi pallon kanssa vasemmalta noussut Jukkola sai pitkän kuljetuksen jälkeen pelattua takaviistoon, johon lauantain Ilves-kapteeni ”Lämmi” oli tehnyt tavaramerkki -juoksun ja viimeisteli vasemmalla jalallaan tarkasti takakulmaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Lämmi oli uudestaan laukaisupaikassa kotijoukkueen alueen rajoilla, mutta laukaus suuntautui kimmokkeen kautta kulmapotkuksi. Sarja Ilveksen erikoistilanteita päättyi lopulta Ala-Myllymäen vaparivetoon 25 metristä, mutta terävä knuckle-ball -tekniikalla lähetetty laukaus suuntautui liiaksi kohti Pennasta.

Peliä oli 66. minuutin puolella, kun Ilves oli jälleen ahdistanut Oulun pelinavaamisen tiukkaan tilanteeseen ja lopulta riskialtis syöttö pysähtyi portugalilaiseen Jorginhoon, joka otti vauhdissa pomppivan pallon mukaansa ja täräytti heikommalla oikealla jalallaan pallon alakulmaan.

Kolmannen maalin syntykään ei sammuttanut Ilveksen nälkää taistella ottelutapahtumien kontrollista loppuun asti. Kotijoukkue loi painetta ja haki loppuun asti tasoitusosumaa, käyden ottelun viimeisestä tilanteesta millien päässä, kun aivan boksin rajalta lähtenyt vapari kimposi vieraiden maalin sisätolpan kautta ulos kentältä.

Keltavihreät selvisivät ottelun loppuun asti yhtenäisen, koko joukkueen panosta vaatineen, peliesityksen turvin ja pukukopissa saatiin juhlia ensimmäistä pääsarjavoittoa yli 2,5 kuukauteen.

Ilves ja Oulu kohtaavat toistamiseen neljän päivän päästä, kun keskiviikkona 23.8. Ratinan stadionilla nähdään joukkueiden välinen Suomen Cupin välieräottelu.

Varaa liput keskiviikolle!

 

Artikkelikuva: