Paikallispelistä tappio – Loppukiri jäi senttien päähän

Tampereen Ilves pelasi perjantai-iltana pirkanmaalaista paikallisvastustajaansa FC Hakaa vastaan molempien joukkueiden kannalta massiivisista sarjapisteistä. Ratinan lehterit alkoivat täyttyä jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua ja paikalliskamppailua olikin saapunut seuraamaan tämän kauden vertailussa positiivinen yleisömäärä, kun ottelua seurasi lopulta 3572 katsojaa.

Sarjan pohjimmaisena otteluun lähtenyt Haka haastoi kotijoukkuetta heti alusta alkaen, kun vieraat loivat painetta ja useamman tilanteen Ilveksen maalille jo ottelun alkuvaiheessa. Ilveksen maalilla tuttuun tapaan torjunut Otso Virtanen piti keltavihreät pelissä useampaan otteeseen ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.

Ilves sai huteran näköisen alun jälkeen hieman otetta pelistä ja Lauri Ala-Myllymäki oli kotijoukkueen ensimmäinen laukoja, kun useamman metrin tilaa löytäneen hyökkäävän keskikenttäpelaajan laukaus boksin ulkopuolelta viuhui yli maalista. Ala-Myllymäelle siunautui myös kenties kotijoukkueen ensimmäisen jakson paras paikka, kun Ilves-kasvatti pääsi ohjaamaan palloa ilmasta muutaman metrin päässä maalista, mutta osuma palloon oli epäpuhdas ja peliväline tarttui Aatu Hakalan näppeihin Hakan maalilla.

Noin kymmenen minuuttia ennen taukoa nähtiin läpimurto tulostaululle, kun vieraat murtautuivat oikealta Ilveksen alueelle ja matala keskitys löysi maalin edestä Elias Mastokankaan, jolla oli helppo työ ohjata pallo maaliin. Ilves otti jakson lopussa hallinan pelistä, mutta ei saanut luotua todellista uhkaa vieraiden maalille

Ilves teki toisen jakson alkuun yhden vaihdon, kun ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa avauskokoonpanossa ollut Leo Kyllönen teki tilaa Méry Traorélle. Keltavihreät saivatkin lisää puhtia hyökkäämiseensä heti jakson alussa ja Hakan boksissa nähtiin useita vaarallisia tilanteita jo toisen jakson ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

Ilves ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään painettaan ja vierasjoukkue kävi kuittaamassa ottelun toisensa vastahyökkäyksestä, kun ensimmäistä otteluaan valkeakoskelaisten avauskokoonpanossa pelannut Maissa Elhadji Fall tuplasi vieraiden johdon viimeistelemällä vastahyökkäyksen.

Ilves reagoi takaiskuun tuplavaihdolla, kun hieman ennen tunnin täyttymistä Oiva Jukkola ja Noel Hasa tekivät tilaa Sebit James Ngorille ja Yusif Moussalle.

Muutama minuutti kentälle tulonsa jälkeen Ngor päätti yrittää ilmoittautua Kauden Maali -kisaan, kun australialaiskärki näki Hakalan ulkona maaliltaan ja lähetti laukauksen ilmaan noin neljästäkymmenestä metristä, mutta pallo tippui sivuverkon puolelle.

Ilveksen paine vieraiden alueelle kasvoi kasvamistaan ja lopulta palkinto tuli kenties juuri oikealle miehelle, kun Santeri Haarala sai ujuettua vasurin laukauksen rangaistusalueen rajalta maalin alakulmaan ohi Hakalan.

Hyökkääjä oli lähellä tuplata illan maalisaldonsa ja tuoda Ilveksen tasoihin aivan lisäajan viimeisillä hetkillä, kun Adam Larsson oli puskenut Jorginhon keskityksen yläriman kautta maaliviivan päälle ja Haarala yritti siirtää pallon maalin senttien päästä, mutta jokin yhdistelmä Aatu Hakalaa, Haka-puolustusta ja korkeampia voimia, piti pallon ulkona maalista.

Aika pelikellossa ehti loppua ennen seuraavaa maalipaikkaa ja erotuomari Denis Antamon loppuvihellys merkitsi Pirkanmaan paikallliskamppailun voittoa ja kolmea pistettä valkeakoskelaisille.

Haka nousi voitollaan pisteen päähän Ilveksestä, joka jää ottelun jälkeen edelleen Veikkausliigan sarjataulukon kahdeksannelle sijalle, mutta maanantaina Ilveksen alapuolelle olevat FC Lahti ja KTP voivat ohittaa tamperelaiset taulukossa.

Ilves – FC Haka, 4.8.2023

Avauskokoonpano: #1 Virtanen (MV),  #3 Jorginho, #5 Katz, #9 Parfitt-Williams, #15 Ala-Myllymäki, #16 Miettunen (C), #19 Jukkola, #22 Mäenpää, #23 Hasa, #25 Kyllönen, #29 Haarala.

Vaihdossa: #12 Viitala (MV), #7 Ngor, #10 Larsson, #14 Patut, #24 Riissanen, #27 Traoré, #30 Yusif.

Ilveksellä on tiedossa pitkä harjoitusviikko ja valmistautuminen ensi viikon sunnuntaihin, kun joukkue pelaa Veikkausliigan runkosarjaosuuden viimeisen kotiottelunsa Kuopion Palloseuraa vastaan.

Liput Ilveksen kotiotteluihin saatavilla tästä!