Perjantai ja Pirkanmaan paikallinen – Ilves tärkeässä käännekohdassa

Tampereen Ilves metsästää perjantaina Ratinan stadionilla kolmen sarjapisteen lisäksi Pirkanmaan herruutta, kun vierasjoukkue tulee lyhyen matkan takaa Valkeakoskelta.

FC Haka on Ilveksen tavoin pahoin voiton tarpeessa, kun joukkue lähtee otteluun Veikkausliigan viimeiseltä sijalta. Joukkueiden välinen aikaisempi kohtaaminen tällä kaudella nähtiin Tehtaan kentällä kesäkuussa (7.6.) kun paikallisväännön kehuskeluoikeudet jäi jakamatta, ottelun päättyessä intensiiviseen 1-1 tasapeliin.

Ilves hakee ensimmäistä liigavoittoaan yli kahteen kuukauteen ja lähtee otteluun sarjan kahdeksantena. Pohjimmaisena olevalla Hakalla on kasassa 13 pistettä, 4 vähemmän kuin Ilveksellä. Keltavihreitä Haka ei aivan saisi taulukossa kiinni voitollakaan, mutta voi ohittaa edellään olevat IFK Mariehamnin ja FC Lahden. Maalinteossa Haka on onnistunut 19 otteseen, kun Ilves on tehnyt viisi maalia perjantain vieraita vähemmän. Peliväline on löytynyt Ilveksen verkosta maali/ottelu keskiarvolla, kun joukkueen päästettyjen maalien saldo on sama (17) kuin pelattujen otteluiden. Hakalla päästettyjä maaleja yhtä monessa ottelussa on 32, hieman alle 2 maalia/ottelu keskiarvolla.

Maaliton tasapeli olisi ylläolevia tilastoja tarkastellessa yllätys ja jos kesäkuun kohtaamisen tapahtumista etsii suuntaa, niin maaleja ja tapahtumia voidaan odottaa perjantainakin. Kotijoukkueen poissaolijoita ottelussa on pelikieltoja kärsivät Felipe Aspegren, Seydine N’Diaye ja Mohammed Umar, sekä todennäköisesti myös loukkantumisen vuoksi viime viikot sivussa ollut Doni Arifi.

Viime viikolla VPS:a vastaan neljännen peräkkäisen ottelunsa ilman tehtyjä maaleja pelannut Ilves päätti reagoida tilanteeseen vahvistamalla Veikkausliigajoukkueensa valmennusryhmää Pasi Tuutilla. Jo maanantaina joukkueen arkeen hypännyt kokenut valmentaja tulee itselleen entuudesta tuttuun valmennusryhmään uutena jäsenenä ja Tuutti uskoo joukkueessa olevan paljon lunastamatonta potentiaalia:

”Tulin Ilvekseen 2013 loppuvuodesta ja seuraavat vuodet tehtiin tiivissä porukassa yhteistyötä, sekä paljon uudistuksia ja kokeiluita. Tämä porukka joka tässä nyt on, eli Köpi, Joni, Heli ja Ville on kaikki tuttuja. Ja Pirilän Markon tunnen Rovaniemen ajoilta. Kaikki on tuttuja, ja voin heidän kohdalla puhua ystävyydestä.

”Olen seurannut Ilveksen tekemistä tarkasti. Mielestäni siinä on ollut hyvin nähtävissä se, mikä itselleni on tällä viikolla vahvistunut, eli pelaajissa on hieno potentiaali. Potentiaali on olemassa ja meidän täytyy yhdessä miettiä miten saadaan se ulos mitä meillä on, (joukkueen peliä) ei tarvitse edes parantaa kovin paljoa. Olen ollut monessakin seurassa tulosten valossa haastavassa tilanteessa, niin esimerkiksi työmoraalin katoaminen on melko yleistä, ja se oli itselleni suurin pelko, että jos se ei ole kunnossa, niin sitten on todella paljon hommia. Mutta, se huoli on poissa ja on mahtava nähdä joukkueesta, että mitä vain tehdään niin työmoraali on kunnossa ja silloin ne hienosäädöt on paljon pienempiä”, kertoo Tuutti.

Monissa liemissä keitetyllä Tuutille joukkueen tuloskunnon kääntäminen ei ole uusi haaste ja Ilves-yhteisöltä valmentaja toivoo tukea ja uskoa vaikenakin hetkinä ”Yhteisöllisyys on aina vaikeina hetkinä tärkeää. Tuki ja usko parempaan huomiseen kannattaa säilyttää. Koko seurayhteisö: junnut, vanhemmat, valmentajat, ja tottakai kannattajat ja fanit, kaikille teille tätä tehdään. Meillä ei ole mitään muuta syytä mennä aamulla Kauppiin ja valmistella asiat hyvin, niin että tuloskin alkaisi seuraamaan, kuin seurayhteisö. Toivon, ja uskon siihen, että fiksusti ajattelevat ihmiset tajuavat, että vaikeina hetkinä tarvitaan tukea”, sanoo Tuutti.

Pasi Tuutin haastattelu kokonaisuudessan kuunneltavissa torstaina julkaistavassa Ilveken Viikko -podcastin tuoreimmassa jaksossa.

Ilveksen ja Hakan kannalta panokset on kovat ja lataus kentällä on varmasti nähtävässä. Samaa latausta odotetaan myös perjantaina Ratinan stadionin lehtereille. Portit ottelutapahtumaan aukeavat tuntia ennen pelin alkua, jolloin stadionin anniskelupisteillä on voimassa Happy Hour tarjouksia, mm. olutta 4€ hintaan.

Ottelu alkaa klo 18.00. Varaa paikkasi Ratinassa tästä!