Kakkosen otteluennakko: Honka Akatemia – Ilves/2

Miesten Kakkonen starttaa kauden 2023 nyt viikonloppuna ja Ilves/2 matkaa perjantaina Espooseen Honka Akatemian vieraaksi. Seuraavalle kaudelle on tulossa uusi sarjataso ja tämän kauden sijoituksilla on entistä enemmän merkitystä.

 

Tuleva sarjauudistus korostaa sijoittumisen merkitystä tänä kesänä

Kaudelle 2024 muodostetaan Veikkausliigan ja Ykkösen väliin uusi sarjataso, Ykkösliiga. Tämä tarkoittaa sitä, että Kakkosesta tulee näin ollen vasta neljänneksi korkein sarjataso.

Kakkosen kolmen lohkon voittajista ja parhaasta toiseksi tulleesta yksi joukkue nousee uuteen Ykkösliigaan, kolmen muun jäädessä ensi kauden Ykköseen. Tämän kauden toiseksi paras toiseksi sijoittunut joukkue saa automaattisesti paikan Ykkösestä.

Kolmas toiseksi tullut joukkue sekä lohkojen sijoille 3–5 sijoittuneet joukkueet (10 joukkuetta) pelaavat kaksiosaiset finaalit, voittajien päästessä Ykköseen ja hävinneiden jatkaessa Kakkosessa. Lohkojen viimeiseksi jääneet sekä kaksi häviten pisteitä kerännyttä 11. sijoittunutta putoavat puolestaan Kolmoseen.

Nuori Ilves/2 lähtee kauteen nälkäisenä

Ilves/2 toimii seurassa junioripelaajien pelaajapolun viimeisenä kehitysvaiheena ennen siirtymistä Veikkausliigaan tai kansainvälisille pelikentille. Tavoitteena on ollut lukeutua Kakkosen kärkijoukkueisiin, joten on luonnollista siirtää tavoite uuteen Ykköseen eli pysyä kolmannella sarjatasolla.

Joukkue on nuori ja nälkäinen, jolta löytyy taitoa sekä juoksuvoimaa kamppailla tämän kauden kärkisijoista. Aktiivisesti liikkuva joukkue haluaa pitää palloa itsellään ja pyrkii monipuolisesti hyökkäämään ja pelaamaan viihdyttävää jalkapalloa.

Kauden avausvastustaja Honka Akatemia on rakenteeltaan hyvin samankaltainen nuorten pelaajien kehitysjoukkue kuin Ilves/2. Perjantaina onkin luvassa todella mielenkiintoisen vauhdikas ottelu, jossa kaksi tasavahvaa joukkuetta ottavat mittaa toisistaan.

Honka Akatemian viime kauden paras maalintekijä Baba Haruna paukutti pelaamissaan 21 ottelussa peräti 19 maalia ja saattaa olla aiheuttamassa harmia Ilveksen puolustukselle perjantainakin. Kevään harjoitusotteluissa espoolaisten vaarallisin maalintekijä on ollut nuorten maajoukkuepelaaja Aleksi Tanninen.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Kakkosessa kuudesti. Ilves/2 nappasi voitot molemmista kauden 2019 keskinäisistä otteluista, mutta sen jälkeen on Honka Akatemia voittanut neljästi. Viime kaudella Kaupissa kärsittiin 0–2 tappio ja Espoossa lukemat olivat 3–1 isäntien hyväksi.

Ottelu pelataan tulevana perjantaina 21.4. klo 19 alkaen Espoon Tapiola 1 tekonurmikentällä. Kotiavaus puolestaan nähdään lauantaina 6.5. kun Kaupissa päästään heti nauttimaan kuumasta paikallisottelusta Tampere Unitedia vastaan.