Alex Ciriaco hakee paikkaa U20 MM-turnaukseen Dominikaanisen tasavallan joukkueesta

Ilves/2:n luotettava toppari Alex Ciriaco on parhaillaan Dominikaanisen tasavallan U20-joukkueen mukana valmistautumassa ikäluokan MM-kisoihin.

Samaan aikaan kun Ilves/2 valmistautuu aloittamaan kotimaassa Kakkosen kautta, hakee 19-vuotias puolustaja Alex Ciriaco paikkaa U20 MM-kisohin osallistuvan Dominikaanisen tasavallan joukkueesta.

Melko lähellä kisapaikkaa Alex jo onkin, sillä kisojen alkuun on enää kuukausi aikaa ja nuorukainen oli eilenkin avauksessa joukkueen kohdatessa Brasilian. Alun perin kisat piti järjestää Indonesiassa, mutta ovat nyt viime tipassa siirtymässä Argentiinaan. 24 joukkueen turnaus alkaa 20.5. ja kestää aina 11.6. asti.

Dominikaaninen tasavalta kohtasi eilen harjoitusottelussa Brasilian, joka oli niukasti Nascimenton osumalla 1–0 parempi. Valmistavalla leirillään joukkue kohtaa vielä lauantaina Irakin sekä tiistaina Uzbekistanin U20-joukkueet. Alex itse oli tyytyväinen suoritukseensa.

”Joo tota peli oli suurimmaksi osaksi Brasilian hallinnassa, mutta päästiin silti välillä itsekin ihan hyviin maalipaikkoihin. Puolustettiin yhdessä hyvin eikä Brasilia päässty helposti hyville paikoille. Pelasin itse täydet 90 minuuttia ja olin ihan tyytyväinen omaan ja koko joukkueen peliin. 1-0 Brasiliaa vastaan on ihan jees tulos, johon ei kaikki joukkueet pysty. Mukana ei ole vielä lopullinen joukkue, mutta varmasti on ainakin puolet tästä joukkueesta on mukana kisoissa”, kertoili nuorukainen eilisestä ottelusta.

Kuubalainen manageri Walter Benitez on kutsunut valmistavalle leirille maalivahdit Omry Bellon (O&M), Xavier Valdezin (Houston Dynamo) ja Enrique Boslin (Ingolstadt U19) sekä puolustajat Sebastián Mañónin (Black Rock FC), Alex Ciriacon (Ilves) ja Charbel Wehben. (Real Oviedo), Gullermo de Peña (Moca FC), Israel Boatwright (Inter Miami), Klefer Marte ja Alfeni Tamarez (Atlético Pantoja).

Myös keskikentän pelaajat Edison Azcona (Inter Miami), Jason Yambatis (Pantoja), Yordy Alvarez (Atlántico FC), Steven de Jesús (Atlético Vega Real), Angel Montes de Oca (Cibao FC) ja Lucas Tamares (TSG 1899 Hoffenheim) sekä hyökkääjät Anyelo Gómez (Jarabacoa FC), Oliver Schmidhauser (Rasenabll Leipzig), Bryan Moré (Atlético Vega Real), Yunior Peralta (Cibao FC), Derek Cuevas (FC Barcelona), Alejandro Martín (Rayo Alcobendas) ja Andrés Loui Lindberg (IF Elfsborg) ovat ryhmässä mukana.

Erittäin hienoa nähdä Ilves mainittavan tuossa listassa ja aivan huikea mahdollisuus Alexille näyttää taitonsa kamppaillessa ikäluokkana parhaimpia pelaajia vastaan. Koko Ilves-perhe toivottaa Alexille onnea lopullisen valinnan suhteen ja isoja peliminuuutteja itse kisoissa.