Kauden avausvoitto tuhatpäisen yleisön edessä Valkeakoskella!

Tampereen Ilves isännöi kauden ensimmäistä Veikkausliigaotteluaan poikkeuksellisesti lainakentällä, kun ottelu oli turvallisten peliolosuhteiden takaamisen vuoksi siirretty Valkeakoskelle Tehtaan kentälle. Ilveksen kauden toinen sarjavastus oli turkulainen FC Inter, jonka riveissä lauantainakin oli päävalmentaja Jarkko Wissistä lähtien monta entistä ilvesläistä.

Ilves määräsi ottelun alun tempoa ja hallitsi peliä enimmäkseen Interin kenttä puoliskolla. Alkuminuuttien kohokohta oli kuitenkin Ilves-kapteeni Tatu Miettusen maailmanluokan taklaus, kun toppari taidokkaasti pysäytti 1vs1 -tilanteessa Interin vastahyökkäyksen keskiviivan tuntumassa.

Ilves löysi säännöllisesti pelitilaa Interin ensimmäisen prässilinjan takana ja pystyi etenemään useaan otteeseen Interin rangaistusalueen tuntumaan.

Santeri Haarala oli jo hätyytellyt turkulaisten maalilla torjunutta ex-Ilves Eetu Huuhtasta, mutta lopullinen läpimurto nähtiin kun pelin ensimmäinen vartti oli pelattu. Tilanne käynnistyi Bermudan maajoukkuepelaaja Djair Parfitt-Williamsin ja Doni Arifin välisestä keskikentän seinäpelistä, jonka jälkeen West Ham-kasvatti Williams kiihdytti kohti Interin aluetta ja levitti pallon Haaralalle. Ilvekseen täksi kaudeksi palannut laituri otti pari kosketusta ja vapautti vierestään kiertäneen Petteri Pennasen Interin boksiin. Pennasella oli tilanteessa suhteellisen pieni kulma, mutta kokenut keskikenttäpelaaja päätti keskittämisen sijaan laukoa ja yllätti terävällä ’kudillaan’ Huuhtasen.

Maalissa vahvasti mukana ollut Parfitt-Williams joutui valitettavasti jättämään kentän muutamaa minuuttia avausmaalin jälkeen, tämän tilalle 28. minuutilla tuli Oiva Jukkola.

Pian alkoi tapahtua myös Ilveksen päässä. Tommi Jyry pääsi haastamaan Ilves toppareita, mutta lähetti laukauksensa reilusti yli. Lähimpänä kävi vieraiden Timo Stavitski, jonka ylärimasta kimmonut laukaus näytti Ruudun kuvien mukaan käyneen maalissa, mutta pallo pomppasi kentästä ulospäin Otso Virtasen käsiin ja peliä jatkettiin.

”Haamumaalista” sisuuntunut Inter jatkoi painettaan ja onnistui lopulta 38. minuutin kohdalla tasoittamaan ottelun, kun Darren Smith siirsi pallon keskitystilanteen jälkeen takatolpalta maaliin.

Tasatilanne ei kuitenkaan kauaa vanhentunut, kun Ilves sai jälleen pelin Interin päähän. Pallo saatiin vasempaan laitaan Santeri Haaralalle, joka yhteistyössä Pennasen kanssa yritti toimittaa pelivälinettä maalintekoalueille. Pennasen syötöstä irtopallo jäi pyörimään Interin rangaistusalueella ja ensimmäisenä pallossa ollut Adam Larsson kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti.

Avausmaalin tehnyt Pennanen teki yhdestätoista metristä varmaa työtä ja palautti Ilveksen johdon hetkiä ennen taukovihellystä.

Toisella jaksolla oli vierasjoukkueen vuoro ottaa pelissä ohjakset haltuun. Punaisessa peliasussa esiintynyt vierailija pääsi jo 50. minuutilla laukaisupaikkaan muutaman metrin Ilveksen maalista, mutta kauden ensimmäistä Veikkausliiga otteluaan pelannut Umar Mohammed teki todella tyylikkään blokin ja piti Ilveksen johdossa.

Tunnin kohdalla Ilves sai hetkellisesti rauhoitettua peliä ja otettua hallintaa järkevällä pallon liikuttamisella. Pitkä paine Interin alueella päättyi vapaapotkuun hieman alta 30 metrin päästä Interin maalista, mutta kaksi maalia ottelussa iskenyt Pennanen otti tällä kertaa keskitysvaihtoehdon ja Ilves ei saanut hyvistä aihioistaan huolimatta johtoaan kasvatettua.

Ottelun lopussa saatiin ainakin katsomon puolella toden teolla jännittää pitääkö Ilveksen johto, mutta siitä piti tiukimmillakin hetkillä huolen keltavihreiden puolustus ja maalivahti Otso Virtanen.

Pennasen ensimmäisen jakson rangaistuspotkumaali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi ja riitti Ilvekselle kauden ensimmäiseen voittoon Veikkausliigassa.

Ottelussa oli paikalla 1221 katsojaa.

Haastattelut päävalmentaja Kalliolta ja maalintekijä Pennaselta päivitetään tähän artikkeliin ja ovat katsottavissa hieman myöhemmin Ilveksen somekanavilla!