Ilves voittaa kotiyleisön edessä Ratinassa – Haarala osuu jälleen!

Tampereen Ilves isännöi lauantaina Ratinan stadionilla kauden neljännessä Veikkausliigaottelussaan Kotkan Työväen Palloilijoita. Viimeistä kauttaan Ratinassa pelaava Ilves pelasi ensimmäisen kotiottelunsa Valkeakoskella, joten varsinaisella kotikentällä pelaamista oli odotettu niin joukkueen kuin kannattajien toimesta.

Keltavihreiden edellinen liigaottelu päättyi tappioon KuPS:n vieraana, mutta viikolla Suomen Cup ottelussa TPS:a vastaan palattiin voittojen kantaan. Ennen Cup-ottelua jo kuultiin päävalmentaja Toni Kallion suusta isoin pelillinen kehityskohta ja parannus pallollisessa pelaamisessa oli nähtävissä myös lauantaina Ratinan nurmella.

Ilves otti alusta asti hallinnan pelitapahtumista ja kävi lähellä maalintekoa jo muutaman minuutin jälkeen, kun Petteri Pennasen sivuvapari tippui ennen ottelua 200 Veikkausliigaottelun rajapyykin täyttymisestä palkitun kapteeni Tatu Miettusen päähän, mutta kipparin pusku jäi puolustajamuuriin ja ranskalaisjätti Seydine N’Diayen laukaus irtopallosta jäi myös KTP puolustukseen peittoon.

Ensimmäiseen kymmenminuuttiseen mahtui kotijoukkueen kannalta ikävä käänne, kun toista peräkkäistä liigaotteluaan avauskokoonpanossa pelannut Lauri Ala-Myllymäki kärsi kovan kontaktin jälkeen puujalan ja joutui jättämään kentän lopullisesti muutaman minuutin kokeilun jälkeen. Tilalle kirmasi toinen Ilves-kasvatti Noel Hasa, joka otti Lämmin paikan keskikentän kolmikossa.

Ilves loi järjestelmällisesti painetta vieraiden maalille, mutta ratkaisevan syötön laatu jätti toivomisen varaa. Lopulta hetkeä ennen puolen tunnin täyttymistä Ilves pääsi lopulta murtautumaan laadukkaasti vieraiden alueelle, kun Najeeb Yakubun keskitysvasemmmalta tippui kotkalaisten rangaistusalueen kaaren tuntumaan. Pallon poiminut Felipe Aspegren tarjosi yhden pelin laadukkaimmista suorituksista, kun keskikentälle nousseen laitapuolustajan salattu läpisyöttö vapautti Santeri Haaralan, joka nosti toisella kosketuksellaan pallon yli vastaan tulleen Rasmus Leislahden.

Laiturin toinen maali viikon sisään vei Ilveksen ansaittuun johtoon ja juhlapäivän tunnelma Ratinassa nousi arvoisiinsa sfääreihin. Ilves oli kymmenisen minuutti Haaralan avausmaalista lähellä tuplata johtonsa, kun vaihtopelaaja Hasa pääsi murtautumaan oikealta rangaistusalueelle ja lähetti matalan laukauksen kohti kotkalaisten maalia, ja Leislahden torjunnasta tippunut kakkospallo pyssytettiin Djair Parfitt-Williamsin toimesta Ratinan suvantoon.

Puoliajalle mentiin keltavihreiden maalin johdossa ja kotiyleisö oli saanut nauttia ensimmäisen jakson ajan suhteellisen suvereenia kotijoukkueen hallintaa.

Ensimmäisellä jaksolla Ilveksen johtoon vienyt Haarala laittoi pallon toistamiseen verkkoon Parfitt-Williamsin keskityksestä, mutta Ilvekseen täksi kaudeksi palannut laituri oli rikkonut tilanteesa vieraiden puolustajaa ilmataistelussa ja maali hylättiin.

Hieman tunnin jälkeen nähtiin Ilveksen toisen jakson ensimmäiset pelaajavaihdot, kun Oiva Jukkola ja Aapo Mäenpää tulivat peliin mukaan, ja Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Sebit James Ngor ja avausmaaliin syötön antanut Felipe Aspegren, jättivät kentän.

Ilves oli ottelun läpi onnistunut hyvin murtautumaan vieraiden rangaistusalueen reunoilta keskityspaikkoihin ja parikymmentä minuuttia ennen loppua lupaavan näköisessä tilanteessa laitapuolustaja Yakubu kaadettiin kortin arvoisesti ja Pennanen toimitti vaparista palloa alueelle. Ilves ei kuitenkaan saanut johtoaan kasvatettua ja päätyi paljolti puolustamaan omaa aluettaan vieraiden hyökkäyksiltä.

Vielä noin varttia ennen ottelun loppua kentälle tuli Adam Larsson ja Yusif Moussa, kentän jätti terävästi esiintynyt Parfitt-Williams ja keskikentän kenraalina luutinut N’Diaye.

Ilves piti johtonsa loppuun asti ja otti kauden neljännessä ottelussaan toisen voittonsa, ja nousi Veikkausliigan sarjataulukossa kolmanneksi.

Vaihdosta kentälle tullut Noel Hasa kertoi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa nopeasta kentälle tulostaan ja ottelun kulusta:

”Siinä oli vähän huono lämpö alkuun, vähän tuntui pahalta (fyysisesti), mutta henkisesti olin tietenkin valmis pelaamaan ja noin vartti meni, että sai kunnon lämmöt päälle ja alkoi sujua. Vähän (toisella jaksolla) passivoiduttiin liikaa, ja siihen pitää jatkossa kiinnittää huomiota, mutta ihan hyvä taistelu oli (toisellakin jaksolla)”, tiivisti nuori keskikenttäpelaaja.

Ilves jatkaa Veikkausliigassa jo ensi viikon perjantaina, kun AC Oulu on seuraava Ratinaan saapuva vastustaja. Lauantaina Ratinaan saapuneet 1763 hlöä oli hyvä alku kotiotteluihin Ratinassa, mutta lisääkin stadionille mahtuu ja pidothan tunnetusti paranee kun väkimäärä kasvaa!

Haastatteluita ja tunnelmia Ilveksen viikosta seuran sosiaalisen median kanavilla!