Ilves hakee Suomen cupin jatkopaikkaa – Inter 2 isännöi tiistain kamppailua

Suomen Turku näyttelee suurta roolia Ilveksen joukkueiden Suomen cupin alkuvaiheessa. Viime viikolla edustusjoukkueemme haki sieltä jatkopaikan TPS:n vieraana ja nyt Ilves/2 pyrkii samaan Inter 2:n toimiessa isäntänä.

Isäntäjoukkue Inter 2 tulee sarjaporrasta alempaa eli Kolmosesta, mutta on erittäin vaarallinen vastustaja. Joukkue johtaa omaa lohkoaan kolmen pelatun kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä ja esitti vahvoja otteita Suomen cupin kahdella ensimmäisellä kierroksella. Murskavoitot 14–0 ja 11–0 kertovat joukkueen hyökkäysvoimasta, vaikka vastassa olikin Nelosen (FC HIK) ja Vitosen (MaPS 2) joukkueet.

Näissä otteluissa maalinteossa onnistui varsinkin 27-vuotias kosovolaissyntyinen Gezim Voca, jolle maaleja kertyi peräti kahdeksan. Interin junioriputken läpikäynyt hyökkääjä palasi täksi kaudeksi kasvattiseuraansa PIF:stä. Kolmosen peleissäkin hän on ehtinyt kaksi maalia tekemään eli kauden maalisaldo on jo kymmenen. Myös 21-vuotias keskikenttäpelaaja Juuso Enbuska heilutteli vastustajien verkkoa kuudella osumallaan. Enbuska on erittäin lupaava nuori pelaaja, joka saatetaan lähitulevaisuudessa nähdä myös Interin Veikkausliigan joukkueessa.

Tomi Kivikosken valmentama turkulaisjoukkue on esittänyt tavoitteekseen nousun ensi kaudeksi Kakkoseen ja joukkuetta onkin rakennettu nousua silmällä pitäen. Ilves saakin esittää parasta osaamistaan Turku Energia Areenalla jatkopaikan napatakseen. Joukkueemme on kuitenkin alkukaudesta osoittanut pystyvänsä toimivaan ja kokonaisvaltaiseen pelaamiseen, millä kotijoukkue on kaadettavissa.

Viime kesänä Ilves/2 eteni cupissa aina viidennelle kierrokselle saakka, jolloin AC Oulu lopulta päätti 4-0 voitollaan nuorten keltavihreiden cup-taipaleen. Kolmannella kierroksella kohdattiin silloinkin kolmosen joukkue, kun avausotteluun riitti matkaaminen Nokialle NoPS:n vieraaksi. Neljännellä kierroksella vastaan tuli oma edustusjoukkueemme, joka dramaattisten loppuvaiheiden jälkeen hävisi 2-1.

Ottelu käynnistyy Turussa klo 18.45, mutta se ei valitettavasti näy Ruutu Urheilun kautta. Tällä viikolla jatkuu myös Kakkonen ja kotiavaus onkin heti todella kiihkeä paikallisottelu. Tampere United haastaa meidät Kaupissa lauantaina klo 18 alkavassa ottelussa. Tervetuloa lauantaina kannustamaan Ilves/2 kotivoittoon!