Ilves palaa kentille ja kohtaa Ykkösestä KPV:n – Vastustaja kerrallaan Cupissa

Tampereen Ilves palaa jalkapallokentille, ja kotiyleisönsä eteen Ratinaan, tämän viikon torstaina kun Suomen Cupin neljännesvälierässä vastaan asettuu Ykkösessä pelaava Kokkolan Pallo-Veikot. 

Ilves on kohdannut kauden 2023 Suomen Cupissa kolmen toistaiseksi pelaamansa kierroksen aikana jo kaksi joukkuetta toisiksi korkeimmalta sarjatasolta. Keltavihreät on kaatanut kilpailussa TPS:n ja KäPa:n, sekä Ykkösen joukkueiden välissä myös Pirkanmaan paikallisvastustaja Nokian Palloseuran (Kolmonen), ja edennyt Cupin neljännesvälierään.

Ennen maaottelutaukoa pidetty arvontatilaisuus määritti myös vastutustajan Ilveksen ja KPV:n välisen otteluparin voittajalle. Voittavalle osapuolelle on tiedossa vieraspeli, jonka vastustaja paljastuu Vantaan Jalkapalloseuran ja Rauman Pallo-Iirojen välisessä otteluparissa.

Ilveksellä on siis mahdollisuus edetä perinteikkääseen tulos-tai-ulos -formaattiin palanneen kilpailun välierävaiheeseen, kohtaamatta yhtään Veikkausliigasta tuttua vastustajaa. Siinä mielessä arpaa voidaan pitää tamperelaisten kannalta suotuisana, mutta jalkapallopelin, ja etenkin Cup-kilpailuiden, luonteen tuntevat eivät varmastikkaan ajattele otteluita pääsarjajoukkueen ja alemman sarjatason vastustajien välillä ”läpihuutojuttuna”, vaan tiedostavat kilpailun tarjoilevan yllätyksiä ja kauniita otteluiden sisäisiä draaman kaaria.

Arpaonnen sijaan Ilveksen on oltava tyytyväinen joukkueen omaan ammattimaisuuteen ja tahtoon edetä Cupissa voitto kerrallaan kohti ilmiselvää tavoitetta, voittaa turnauksen jokainen kierros. Ajoittain tiuhaankin tahtiin pelannut Ilves-joukkue on pystynyt turnauksen aikana hieman kierrättämään pelaajistoa kokooonpanomuutoksilla. Useat pelaajat ovat saaneetkin mainioita onnistumisia ja pystyneet jatkamaan itsevarmoja otteitaan liigapelienkin puolella.

Veikkausliigankin puolella jo tärkeitä maaleja iskeneet Santeri Haarala ja Oiva Jukkola saivat kauden ensimmäiset täysosumansa juuri Cup-peleissä, kun Haarala iski Ilveksen kilpailun ensimmäisen maalin huhtikuussa TPS:n vieraana, ja Jukkola puolestaan viimeisteli Nokialla kauden ensimmäisensä. Pariin otteeseen myös liigan puolella osuneet laitahyökkääjät tuntuivat saavan onnistumisistaan oikeanlaista määrätietoisuutta, jota tullaan seuraavassakin kohtaamisessa tarvitsemaan.

Joukkueen päävalmentaja Toni Kallio puhui viime viikon puolella Ilveksen Viikko -podcastissa laajemminkin joukkueen viimeaikaisesta pelillisestä tekemisestä ja avaa pieniä yksityiskohtia, jotka ovat olleet esteenä Ilveksen kannalta huomattavasti mieluisampaan sarjasijoitukseen Veikkausliigassa.

Cupin luonnetta aiemminkin kauden aikana alleviivannut Kallio kommentoi KPV:n tuomaa seuraavaa haastetta, sekä tarvetta välttää kaikenlaisten häiriötekijöiden sekoittaminen ”seuraavaan finaaliin” latautuessa. Kuuntele Kallion haastattelu ja tuorein Ilveksen Viikko -podcast täältä!

Ykkösen pohjimmaisena tällä hetkellä omassa sarjassaan olevan KPV:n lähtökohdat on otteluun ovat selkeät: voitto on historiallinen shokkitulos, ja tappio ei olisi suuri yllätys. Lähtökohdat ovat siis kotijoukkueen kannalta hieman vaaralliset ja kovaa työmoraalia vaativat.

Tule kannustamaan Ilves voittoon ja käynnistämään juhannus keltavihreissä kekkereissä, ensimmäiset 100 Ratinaan saapuvaa katsojaa saavat Tampereen Lihajalosteen tarjoaman matsimakkaran!

Kausikortilla pääsee myös peliin. Suomen Cupin neljännesvälierä Ratinassa käynnistyy kello 18.00 ja stadionin myyntipisteillä on Happy Hour -tarjouksia klo 17-18.