Ilves opintomatkalla Valioliigaseura Evertonin vieraana

Tampereen Ilves vieraili hiljattain Valioliigaseura Everton FC:n vieraana laajentamassa kansainvälistä vastuullisuusyhteistyötään ja tutustumassa palkittuun Everton in the Community (EitC) -toimintaan. EitC:n toiminnan keskiössä on yhteiskunnallisten palvelujen tuottaminen, joilla tarjotaan niin ennaltaehkäisevää kuin kuntouttavaa toimintaa tukea tarvitseville.  

Ilves Edustus Oy:n vastuullisuuskoordinaattorina toukokuussa aloittanut Olli Vakkala ja Ilves ry:n jalkapallojaoston kerho- ja harrastetoiminnan johtaja Juha Pakarinen vierailivat kesäkuun loppupuolella Evertonin vieraana ja tapasivat Everton in the Community –toiminnan vastuuhenkilöitä, sekä tutustuivat seuran vastuullisuustoimintaan.  

Vierailu oli samalla osa ERASMUS+ European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH) -hanketta, jonka toteuttajina on useita eurooppalaisia urheilu-, tiede- ja tutkimuspartnereita. Suomen osalta hankkeen toimintaa koordinoi Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (HLU).   

Evertonin henkilökuntaa vieraili myös Tampereella kesäkuussa ja seuroilla on tulevaisuutta ajatellen hyvät siteet luotuna jatkokehitystyölle ja yhteistyölle. Kansainvälinen yhteistyö ja oppien saaminen vastuullisuustyön kehittämiseksi on tärkeä askel seuran ottaessa seuraavia kehitysaskeliaan.

Tammelan uuden stadionin operaattoritoiminnan myötä Ilveksen toiminnassa mahdollistuu entistä laajemmin uudenlaisten vastuullisuus- ja hyvinvointipalvelujen tuottaminen, sekä vahva integroituminen alueen ja kaupunkilaisten arkeen. “Työ, jota Everton tekee Community –toimintansa kautta esimerkiksi niin vastasyntyneiden vanhemmille, koululaisille, ikäihmisille kuin eri fyysisten tai henkisten sairauksien kanssa painiville on todella vaikuttavaa.  

On ollut hienoa saada tutustua heidän palkittuun ja laajasti tunnustettuun työhönsä. Ilveksessä tehdään myös paljon työtä jo nyt esimerkiksi päiväkotien, koulujen tai maahanmuuttajien kanssa ja Tammelan uuden stadionin operointi laajentaa ympärivuotisia mahdollisuuksia entisestään”, Vakkala sanoo. 

Urheilulla on valtavat mahdollisuudet toimia parantavana voimana, niin fyysisesti kuin henkisesti, ja Ilves on sitoutunut kehittämään itseään vastuullisena toimijana, suomalaisena ja kansainvälisenä seurana.