Ilves hakee Vantaalta välieräpaikkaa – turnauksen yllättäjä vastassa

Tampereen Ilves on edennyt miesten Suomen Cupissa jo kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon ja kohtaa keskiviikko-iltana vieraissa Vantaan Jalkapalloseuran, joka on tässä vaiheessa turnausta SalPa:n kanssa ainoat joukkueet Veikkausliigan ulkopuolelta.

Turnauksessa on Veikkausliigajoukkueita, Ilveksen lisäksi, mukana vielä viisi kappaletta. Puolivälierä vaiheessa tippuu vähintään kaksi pääsarjatason joukkue IFK Marienhamnin ja KuPS:n, sekä KTP:n ja AC Oulun, kohdatessa toisensa. Viime kierroksella FC Interin Cupista pudottanut SalPa yrittää toista kierrosta peräkkäin liigajoukkueen tiputtamista, kun salolaiset isännöivät FC Honkaa.

VJS:n pelillinen haaste Kolmosen joukkueena Ilvestä vastaan on kiistämättä kierroksen vaativin, mutta asetelma tekee ottelusta VJS:n kannalta äärimmäisen merkittävän. Arvonta vei ottelun VJS:n kotikentälle, Myyrmäen stadionille, ja seuralla on mainio mahdollisuus haalia 4 600 katsojan kapasiteettinsa mahdollisimman täyteen. Urheilullisesti altavastajaana otteluun lähtevä VJS-ryhmä on varmasti valmis pelaamaan ennakkoluulottoman pelin lähes paineettomassa tilassa.

Jos matkustat otteluun vieraskannattajana, lue VJS:n otteluinfo.

Ilveksen arpaonni turnauksessa on ollut tähän asti suotuisa. Keltavihreät ovat kohdanneet turnauksessa kolme Ykkösen joukkuetta, sekä VJS:n tapaan Kolmosta pelaavan Nokian Palloseuran. Päävalmentaja Toni Kallio on kuitenkin muistuttanut kaikissa turnauksen vaiheissa, että ongelmia ilmaantuu varmasti, jos yhdelläkään kierroksella luullaan joukkueiden välisen tasoeron riittävän jatkopaikkaan.

Ilves onkin esiintynyt Cup-peleissä määrätietoisesti ja saanut mm. maalinteon muodossa onnistumisia monille hieman vähemmälle vastuulle kauden ensimmäisen puolikkaan aikana jääneille pelaajille. Keskiviikon puolivälieräottelukin todennäköisesti tarjoaa joillekkin pelureille mahdollisuuden näyttää osaamistaan tärkeässä ottelussa.

Ilves lähtee otteluun ilman Lauri Ala-Myllymäkeä ja Leo Kyllöstä, jotka kärsivät lievistä vammoista ja Aapo Mäenpää missaa ottelun pelikiellon (korttitilin täyttyminen) vuoksi.

Ottelu käynnistyy keskiviikkona 5.7. Myyrmäen jalkapallostadionilla klo 19.00 ja on tuttuun tapaan katsottavissa myös Ruudun suorana lähetyksenä.