Ilves matkaa Vaasaan – seuraava haaste kääntää hyvä peli-ilme voitoiksi

Tampereen Ilves matkustaa perjantaina 26.5. Vaasan Palloseuran vieraaksi seuraavaan Veikkausliiga-otteluunsa. Saman verran (7) otteluita pelanneet joukkueet lähtevät perjantaina Vaasan Lemonsoft Stadionilla pelattavaan otteluun ainoastaan kahden pisteen päässä toisistaan sarjataulukossa,

Ilves on ennen ottelua taulukon seitsemäs ja VPS yhdeksäs, kummankin pelattua useita yläpuolellaan olevia joukkueita jokusen ottelun vähemmän. Neljästä kotiottelustaan yhden voiton ja kaksi tasapeliä tienanneet vaasalaiset voivat voitolla ohittaa Ilveksen, joka puolestaan voisi kauden ensimmäisellä vierasvoitollaan nousta parhaimmillaan viidenneksi.

Ottelussa on jälleen kivikovan Veikkausliigakauden luonteen mukaisesti kovat panokset niin tuloksen kuin joukkueiden itseluottamuksen kasvattamisen kannalta. Ilves onnistui HJK:a vastaan edellisessä Veikkausliiga-ottelussaan mainiosti oman pelisuunnitelmansa toteuttamisessa ja löysi kenties joitain tapoja yksinkertaistaa omaa pelaamistaan, joka auttoi nopeiden hyökkäysten luomisessa ja antoi pohjan yhdistää tiivis puolustaminen hyvään hyökkäämiseen.

Päävalmentaja Toni Kallio oli jo viime sunnuntaina pettymyksestä huolimatta ylpeä joukkueen esityksestä ja uskoo tiettyjen onnistumisten näkyvän joukkueen pelissä jatkossakin: ”Se ((HJK-ottelu) oli kokonaisuudessan sellainen ’meidän identiteetin’ näköinen ottelu, mihin ollaan koko vuosi keskitytty. Väläyksiä siitä (omasta peli-identiteetistä) on alkukaudella ollut, mutta usein jostain syystä hieman peli on usein hieman ’hajonnut’, ja joissain peleissä ei ole lähtenyt käyntiin ollenkaan. Nyt oli ehjä esitys, otetaan mukaan kaikki muu paitsi se viimeinen kaksiminuuttinen, niin siitä jatketaan”, summaa Kallio Klubi-ottelun opit.

”Pelin jälkeen tietysti kopissa oli pettyneitä pelaajia, mutta se on luonnollista. Tällä viikolla on näkynyt, että pelaajat tiedostaa että vastaavalla lailla pelaamalla voitetaan enemmän otteluita kuin hävitään”, toteaa Köpi.

Perjantaina eteen tuleva seuraava haaste ja ottelun kotijoukkue VPS on Köpille ja Ilveksen joukkueelle tuttu vastustaja talven harjoitusotteluista ja Liigacupista, ja päävalmentaja odottaa jälleen äärimmäisen tasaista ottelua.

”Kahdesti tänä vuonna kohdattu, odotan todella tasaista ottelua, niin kuin kaikki muutkin ottelut tässä sarjassa. Mitään ajatuksia ei saa (joukkueessa) lähteä siihen suuntaan, että pelist tulisi yhtään helpompi kuin mistään muustakaan tähän mennessä. Samat periaatteet kuin millä HJK:ta vastaan peliä lähestyttiin on avainasemassa tässäkin. Pitää löytää tilat edetä, edetä nopeasti ja on oltava vaarallisia heidän boksin läheisyydessä.

Tietyllä tapaa hieman muutetaan pelimuodostelmaa, mutta perusasiat pitää toteutua samalla tavalla kuin edellisessäkin ottelussa”, päättää Köpi VPS-ottelun ennakoinnin.

Kuuntele Köpin mietteet kokonaisuudessaan, ja puolustaja Aapo Mäenpään tuore haastattelu, viikoittain ilmestyvästä Ilveksen Viikko podcastista Spotifyssa! Uusin jakso julkaistaan torstaina 25.5. klo 00.00!

Ilveksen ja VPS:n välinen ottelu pyörähtää käyntiin perjantaina klo 18.00 ja on tietysti seurattavissa Ruutu+ välityksellä!