Ilves matkaa Seinäjoelle – vastassa alkukauden ”yllättäjä”

Tampereen Ilves matkustaa lauantaina Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraaksi Oma Sp stadionille ja haastaa sarjataulukossa toisena keikkuvan joukkueen, joka on hienoisesti yllättänyt Veikkausliigassa alkukauden tuloskunnollaan.

Ilveksellä on viidestä pelaamastaan ottelusta kasassa 7 pistettä (kaksi voittoa ja tasapeli) ja etenkin viime viikolla kotiottelussa lisäajalla AC Oululle menetetty täysi pistepotti jäi syystäkin harmittamaan ottelua pitkään johtanutta Ilves-ryhmää.

Harmittelut ei kuitenkaan auta, kun vastassa on vielä toistaiseksi tappioitta (kolme voitto ja kaksi tasapeliä) esiintynyt SJK, joka on päästänyt otteluissaan ainoastaan kaksi maalia (pitäen kolme nollapeliä) ja kaatoi mm. Oulun 0-3 lukemin vieraskentällä. Viime kierroksella FC Interin 2-1 tuloksella kaataneet seinäjokelaiset ovat ilman voittomaalintekijä Diego Rojasia, joka tuuletti lisäajan maaliaan riisumalla paitansa ja tienasi ylävartalonsa paljastamalla toisen varoituksen ja siitä seuranneen ulosajon.

Joaquin Gomezin luotsaama SJK on keski-iältään Veikkausliigan nuorin ja on pystynyt alkukaudesta suorittamaan kovalla tasolla niin pelillisesti kuin tuloksien puolesta.

Ilves on samojen haasteiden ja tavoitteiden edessä kuin viime viikollakin, Toni Kallion luotsaama ryhmä etsii vieläkin pelillisesti ehjää 90 minuuttia kestävää pelillistä suoritusta. Päävalmentaja Kallio oli PalloTV:n haastattelussa tällä viikolla alkukauden kuulumisia ja oman näkemyksensä AC Oulua vastaan kärsityn tappion avainhetkistä, Ilveksestäkin tutulle toimittajalle, Mika Laaksolle: ”Pellilisesti hyviäkin juttuja on ollut, mutta viime viikon Oulu-tappion myötä ollaan pistekeskiarvon suhteen tavoitteesta jäljessä ja sitä lähdetään korjaaman seuraavalla kierroksella. KTP:ta vastaan pystyttiin puolustamaan johtoasema, mutta passivoidutaan (joukkueena) johtoasemassa selkeästi ja Oulun tekemät maalit oli ihan suoraan sanottuna huonosti puolustettu”, analysoi Kallio.

Tehtävänanto joukkueelle on SJK:ta vastaan siis selkeä, pelin taso pitää pystyä säilyttämään tasaisempana ja vastustujan maalin edessä on Kallion mukaan oltava päättäväisempiä ”Päästä kyllä murtautumaan, mutta viimeisten syöttöjen ratkaisut ja päättäväisyys maalin edessä ovat selkeitä kehityskohteita. Paljon hyviä asioita tapahtuu (Ilveksen pelissä) vastustajan boksin ympärillä, mutta tietty päättäväisyys puuttuu. Työnteon kautta se tulee”, summaa Kallio.

Kuluvaan viikkoon on mahtunut keltavihreiden kannalta myös posiitivisia uutisia ja tunnustuksia, kun Petteri Pennanen valittiin liigapelaajien äänestyksellä huhtikuun Pelaajaksi ja Felipe Aspegren sai paikan Veikkausliigan valitsemasta kuukauden joukkueesta.

Kuuntele Peten ja Felpun kuulumiset tuoreesta Ilveksen Viikko Podcastista!

Ilveksellä on käytettävissään lähes koko pelaajisto ja joukkue haastaa SJK:n vieraskentällä lauantaina klo 17 alkavassa ottelussa, jota voi seurata suorana lähetyksenä tuttuun tapaan Ruutu Urheilun välityksellä.