Ilves hakee peräkkäisiä voittoja – Lahti saapuu Ratinaan

Tampereen Ilves isännöi lauantaina FC Lahtea Ratinan stadionilla pelattavassa Veikkausliigaottelussa, jossa kotijoukkue hakee toista peräkkäistä pääsarjavoittoaan ja kaikissa kilpailuissa kolmatta, ansaittuaan keskiviikkona Suomen Cupin jatkopaikan voittamalla kotiyleisönsä edessä Käpylän Pallon.

Ilves on voittanut neljästä viimeisestä ottelustaan kolme, joista kaksi tuli Suomen Cupissa ja välissä pelattiin tasapeli HJK:a vastaan. Ilves on siis pelannut kaikissa kilpailuissa neljä tappiotonta ottelua. Keltavihreät kärsi 0-1 tappion SJK:n vieraana 13.5. ja onnistui hyvällä esityksellä Klubia vastaan tulleen tasurin jälkeen kellottamaan toukokuun ensimmäisen liigavoittonsa VPS:a vastaan.

Jopa voittoja ja sarjapisteitä tärkeämpi seikka edellisistä neljästä peliesityksestä lienee joukkueen ilmiselvästi parantunut pelillinen ilme. Ilves on saanut HJK-ottelusta lähtien säännöllisesti pallonriistoja palkinnoksi prässipelaamisestaan ja pystynyt hyökkäämään suoraviivaisemmin, nopeammin ja useamman pelaajan voimin kohti vastustajan boksia.

Kurinalaiseen ja tiiviiseen puolustuspelaamiseen on siis pystytty lisäämään aineksia, joilla luodaan enemmän maalintekouhkaa. HJK:ta vastaan syntyi jo maali Sebit James Ngorin hienolla viimeistelyllä ja ottelussa saatiin myös rangaistuspotku, josta Lauri Ala-Myllymäki harmillisesti epäonnistui. VPS:aa vastaan maalipaikkoista ja pitkistä painejaksoista palkinnoksi saatiin Santeri Haaralan ja Oiva Jukkolan maalit, ja keskiviikon Cup-voitossa KäPa:sta nähtiin lopulta kolme maalia, vaikka paikkoja useampaankin maaliin olisi kotijoukkueella ollut.

Lauantain vastustaja FC Lahti on puolestaan hävinnyt kaksi edellistä liigaotteluaan ja kärsi tämän viikon tiistaina Suomen Cupin kotiottelussa HIFK:a vastaan tappion, joka tarkoitti lahtelaisten Cup-matkan päättymistä.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio oli pari päivää ennen Lahden kohtaamista tyytyväinen joukkueen viimeaikojen peliesityksiin: ”Isoimpia onnistumisia ollut, että voitettu palloja yläalueilla ja edetty nopeasti. Ollaan päästy maalintekosektoreille ja esim. KäPa-pelissä maalipaikkoja luotiin todella paljon, maaliodottamaa en ole vielä nähnyt, mutta varmaan usemapikin maali olisi pitänyt tehdä aikaisemmakin vaiheessa.

”Ollaan pysytty pelisuunnitelmassamme ja edetty pallon kanssa huomattavasti nopeammin mitä jossain vaiheessa, kun haettiin enemmän pitkiä hyökkäyksiä. Ne on varmasti isoimpia onnistumisia ja totta kai korkeakin prässi on toiminut ajoittain hyvin, ja se on positiivinen asia. Tästä on hyvä jatkaa, summaa Köpi.

Lauantain Lahti-taisto on Ilvekselle kolmas viikon sisään ja tiuha ottelutahti asettaa omat haasteensa niin fyysisesti kuin pelillisesti ”Aina pidettävä mielessä, että kun on vain kaksi huilipäivää, niin pitää löytää vielä tarkemmin ne oikeat hetket milloin prässätään ja milloin ollaan yhtenäisiä (puolustaessa). Kollektiivin merkitys korostuu vielä enemmän, kun voi olla pientä väsymystä, mutta meillä ei sinänsä ole tarvetta muuttaa omaa juttua.

”Tasainen ottelu tiedossa ja koitetaan olla teräviä vastustajan maalin edessä. Nyt on tiukka puristus, Lahti seuraavana, sit mennään Hakan vieraaksi ja sitten Honka-matsi, niin mennään pelin kerrallaan”, paketoi Kallio kiireisestä viikosta.

Lauantain Veikkausliiga-ottelu on myös juhlaottelu. Seura juhlistaa 6000 jalkapalloilevan Ilves-pelaajan rajapyykin täyttymistä, jonka kunniaksi Lahti-ottelussa otteluliput B-katsomoon 6 euron hintaan.

Ratinassa on lauantaina myös Happy hour, joka alkaa porttien auetessa tuntia ennen pelin alkua.

Liput pääkatsomoon on ostettavissa täältä. Ottelu Ilveksen ja FC Lahden välillä käynnistyy klo 18.00.