Ilves Edustus Oy on vapauttanut Toni Kallion Veikkausliigajoukkueen päävalmentajan tehtävistä

Ilves Edustus Oy on vapauttanut miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Toni Kallion tehtävästään eilen. Veikkausliigajoukkueen valmennusryhmä jatkaa nykyisellä kokoonpanollaan ja Kallion kanssa edustusjoukkuetta vuodesta 2021 asti valmentanut Joni Lehtonen ottaa paikan päävalmentajana kauden 2023 loppuun saakka. 

Kallio ehti olla Ilveksessä yhtäjaksoisesti yli kymmenen vuoden ajan, kun “Köpi” palasi seuraan vuonna 2012 ja lopetti seuraavana vuonna pitkän pelaajauransa, jonka jälkeen entinen maajoukkuepelaaja on toiminut seurassa eri valmennustehtävissä vuodesta 2014 alkaen.  

Ensin Kallio teki neljän eri päävalmentajan kanssa yhteistyötä edustusjoukkueen valmennusryhmässä, sekä mm. talenttivalmentajana. Jarkko Wissin valmennusryhmässä Kallio oli mukana voittamassa Suomen Cupin mestaruutta vuonna 2019 ja viemässä joukkuetta Veikkausliigassa mitalisijoille.  

Elokuussa 2021 Wiss vapautettiin päävalmentajan tehtävästä ja Kallio otti paikan oltuaan jo seitsemän kautta “kakkosmiehen” paikalla valmennusryhmässä. Syyskuussa joukkue voittikin kuudesta ottelustaan viisi ja pelasi yhden tasan, päästämättä maaliakaan. Kallio valittiinkin tuolloin kuukauden valmentajaksi Veikkausliigassa. 

Otteluita päävalmentajana Kalliolle kertyi yhteensä 73 ja viimeiseksi jäi Pirkanmaan paikallistaisto Hakaa vastaan, jossa Ilves kärsi kuluvalle kaudelle ominaiseen tapaan niukan ja epäonnekkaan tappion. 

Kallio oli eilen viimeistä päivää seuran palveluksessa ja hyvästeli vielä tänään aamulla joukkueen ennen aamun harjoituksia. Köpi haluaa kiittää Ilves-yhteisöä, ja etenkin päivittäisiä työkavereitaan, kuluneista vuosista: 

 ”Pettynyt olen, että Ilves-ura, ainakin tältä erää, päättyy näin. Samalla olen myös ylpeä siitä työstä, mitä on tämän tiimin kanssa tehty. On ollut haastavat kaksi vuotta, mutta olemme tehneet paljon hyvää. Ymmärrän toki, että lopulta tulokset on se mitä tällä tasolla ja tässä asemassa mitataan. Paljon pieniä asioita olisi voinut otteluissa kääntyä toisin ja tilanne voisi olla paljon, paljon parempi.

 ”Olen silti ylpeä koko tiimistä, ja etenkin pelaajista. Pelaajat ovat koko matkan ajan olleet täysin sitoutuneita ja tehneet kovasti töitä, siitä se ei ole jäänyt kiinni. Toivotan heille isot tsempit ja onnea tulevaisuuteen.

”Haluan myös erikseen kiittää koko staffia ja etenkin Jonia, jonka kanssa ollaan piirretty monta taktiikkavihkoa puhkia ja tehty kaikkemme joukkueen eteen. Valitettavasti ihan sinne ”teksti-TV:lle” asti ei saatu näkymään sitä hyvää työtä mitä koko ryhmä joukkueen taustalla on tehnyt”, päättää Kallio terveisensä.

Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtaja Risto Niklas-Salminen kiittää Köpiä ja uskoo joukkueen olevan osaavissa käsissä loppukauden osalta:

”Haluan kiittää Köpiä kaikista näistä Ilves vuosista. Hän otti vuonna 2021 haastavassa tilanteessa päävalmentajan pestin vastaan. Koronan jälkeinen aika, sekä joukkueen muutto vanhalta Tammelan stadionilta Ratinaan, eivät tehneet päävalmentajan tehtävää helpoksi. Köpi ja tiimi tekivät parhaansa menestyksen eteen, mutta valitettavasti huolimatta hyvästä kauden alusta joukkueen peli on mennyt kesän aikana takalukkoon.

Syitä haastavaan nykytilanteeseen on varmasti monia, mutta uskon että joukkueen hyvin tuntevan Jonin, sekä Pasin ja muun valmennustiimin, johdolla muutos parempaan on odotettavissa. Toivotan menestystä Jonille, valmennustiimille, sekä joukkueelle. Samalla toivon jokaisen, jonka sydän sykkii Ilvekselle, tukevan joukkuetta sunnuntain kotiottelusta kauden loppuun saakka”, toimitusjohtaja painottaa. 

Ilveksen Veikkausliigajoukkueen valmennusryhmä pysyy siis henkilöstön osalta entisellään. Pitkään Ilveksessä valmennustehtävissä toiminut Joni Lehtonen on valmentanut seuralle mm. A-junioreiden Suomen mestaruuden ja valmentanut seuran omista junioreista koostuvaa Ilves/2 miesten Kakkosessa, josta useampi pelaaja on noussut Ilveksen Veikkausliiga joukkueeseen. 

Lehtosen kanssa valmennusvastuuta jakaa hiljattain seuraan palannut Pasi Tuutti, fysiikkavalmentaja Heli Rekimies, maalivahtivalmentaja Marko Pirilä, videovalmentaja Niko Hasa ja talenttivalmentaja Joonas Laurikainen.

Ilves kohtaa sunnuntaina Ratinan stadionilla Kuopion Palloseuran Veikkausliigan runkosarjaosuuden viimeisessä kotiottelussaan. Elokuun puolella Ilves pelaa kuitenkin kotonaan vielä kertaalleen, kun keskiviikkona 23.8. AC Oulu vierailee Ratinassa Suomen Cupin välieräottelussa.

Käännetään yhdessä kurssi kohti makeampia vesiä, tule kannustamaan Ilvestä Ratinaan vielä kahteen otteeseen elokuun puolella!

Liput Ilveksen kotiotteluihin saatavilla täältä.