Ilveksen kärkikamppailut jatkuvat perjantaina VPS:n vieraana

Ilveksen kärkikamppailuiden putki jatkuu perjantaina Vaasassa. Ottelun kotijoukkue VPS on sarjataulukossa toisena ja viiden pisteen päässä oleva Ilves neljäntenä.

Viime kauden SM-pronssijoukkue VPS on aloittanut uudenkin kauden vahvasti. Kymmenen ensimmäistä Veikkausliiga-ottelua ovat tuottaneet seitsemän voittoa ja 22 pistettä, joilla joukkue on sarjataulukossa toisena tasapisteissä sarjajohtaja KuPSin kanssa. Viidestä kotiottelustaan vaasalaisten tilillä on kolme voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio, joka tuli toissa viikolla juuri KuPSia vastaan. Viime viikolla VPS voitti kotikentällään FC Interin maalein 3–1 ja vieraissa EIF:n 1–2.

100-vuotisjuhlakauttaan viettävän VPS:n ja koko Veikkausliigan maalipörssin kärjessä on 21-vuotias Mads Borchers. Tanskalaishyökkääjä on viimeistellyt jo seitsemän osumaa, joista viisi on tullut rangaistuspotkuista. Viime kierroksella EIF:ää vastaan Borchers teki vaasalaisten molemmat maalit pilkulta.

Teemu Hytönen on osunut kolmesti ja Gleofilo Vlijter sekä Martti Haukioja kahdesti. Evgenii Bashkirov, Antti-Ville Räisänen ja Alfie Cicale ovat kukin tehneet yhden maalin ja antaneet kolme maalisyöttöä. Maalivahdeista Rasmus Leislahden tilillä on viisi pelattua ottelua ja Teppo Marttisella neljä. Veikkausliigan huhtikuun joukkueeseen valittiin VPS:stä puolustaja Martti Haukioja sekä keskikenttäpelaajat Prosper Ahiabu ja Alfie Cicale.

Helmikuun 3. päivä pelatussa Liigacupin ottelussa Ilves voitti VPS:n Pirkkahallissa maalein 3–1. Ilveksen maalit iskivät Roope Riski ja kahdesti osunut Santeri Haarala. VPS:n maalin teki joukkueessa tuolloin testipelaajana nähty Amadou Camara, jolle seura ei lopulta tarjonnut sopimusta. Liigacupissa vaasalaisten vire oli vielä hakusessa, sillä VPS jäi Ilveksen voittamassa lohkossa viimeiseksi ja voitti vain yhden ottelun.

Maaliskuun 23. päivä VPS otti revanssin Tammelan Stadionilla pelatussa harjoitusottelussa lukemin 1–2. Vieraiden osumista vastasivat Mads Borchers ja Joonas Vahtera. Ilveksen kavennuksen laukoi Marius Söderbäck.

Ennen Veikkausliiga-kauden alkua VPS vahvisti vielä rivejään 22-vuotiaalla nigerialaishyökkääjä Franklin Matibilla. Vaasalaisten aiemmat pelaajasiirrot ovat luettavissa Liigacup-ottelun ja harjoitusottelun ennakoista.

VPS:n kapteenina jatkaa viime kauden tapaan laitapelaaja Jesper Engström. Kapteenistoon kuuluvat myös Evgeniy Bashkirov, Teppo Marttinen, Mikko Pitkänen ja Kalle Multanen.

Ilveksellä tavoitteena paluu voittokantaan

Ilveksen kuuden ottelun tappioton putki päättyi viime perjantaina KuPS-kotiottelussa, joka ratkesi vieraiden eduksi viime hetken 1–2-osumalla. Ilveksen tasoitusmaalin teki ensimmäisellä puoliajalla Jorginho, jonka kohtaloksi koitui lopulta kahdesta varoituksesta seurannut ulosajo 63. minuutilla.

Ilves joutui muuttamaan ryhmitystään loppuajaksi, mutta pystyi vajaalla pelatessaankin luomaan paikat useampaan maaliin. Tällä kertaa ruuti oli kuitenkin märkää ratkaisutilanteissa. Felipe Aspegrenilla tuli perjantaina täyteen 250 pelattua Veikkausliiga-ottelua ja Anton Popovitchilla 100 ottelua.

Tappion myötä piste-ero kärkikaksikko KuPSiin ja VPS:ään kasvoi, mutta on silti yhä vain viisi pistettä. Kolmantena oleva SJK on pisteen Ilvestä edellä. Sarjataulukon ylemmän puoliskon tällä hetkellä täydentävät HJK ja FC Haka ovat Ilvestä pisteen ja kolme pistettä jäljessä. HJK on pelannut yhden ottelun kärkinelikkoa enemmän ja Haka yhden kärkinelikkoa vähemmän.

VPS ja Ilves kohtasivat sarjakautta ennen kahdesti, joten perjantaina Vaasassa vastaan asettuvat joukkueet ovat jo tulleet tutuiksi toisilleen.

– Edessä on jälleen haastava peli sarjan kärkijoukkuetta vastaan. VPS on ollut yksittäisiä pelejä tai jaksoja lukuun ottamatta todella hyvä ja niin kuin tiedetään, heillä on oma selkeä tapansa pelata. Meidän joukkueestamme on aistittavissa se, että haluamme olla vielä parempia ja palata voittojen tielle, sanoo Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

VPS-ottelusta sivussa olevista pelaajista loukkaantuneina ovat Lauri Ala-Myllymäki, Noel Hasa ja Matias Kivikko Arraño. Jorginho on pelikiellossa ja Danila Bulgakov alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana.

– ⁠ Tiedämme, että meidän pelaamisemme perusteet ovat hyvällä mallilla, ja niitä pitää tietysti vahvistaa koko ajan. Samaan aikaan haemme niitä pieniä marginaaleja, joita voidaan parantaa. Kilpailutilanne joukkueemme sisällä on kova, mikä lupaa hyvää ajatellen perjantaita ja koko kesäkuun tiivistä ohjelmaa silmällä pitäen, toteaa Rantanen.

VPS–Ilves
Perjantaina 7.6. klo 18.00
Lemonsoft Stadion
Rantamaantie 6
65100 Vaasa
Ottelulähetys: Ruutu.fi