Harjoitusottelut jatkuvat Tammelassa – Ilveksen vieraaksi VPS

Ilveksen valmistautuminen Veikkausliiga-kauteen jatkuu VPS:ää vastaan pelattavalla harjoitusottelulla. Lauantaina 23.3. klo 15.00 Tammelan Stadionilla käynnistyvään otteluun on VIP-paikkoja lukuun ottamatta ilmainen sisäänpääsy.

Alkuvuoden aikana kolme harjoitusottelua ja kuusi Liigacupin ottelua pelanneen Ilveksen ohjelmassa on vielä kaksi harjoitusottelua ennen lauantaina 6.4. käynnistyvää Veikkausliiga-kautta. Huomisen VPS-ottelun lisäksi Ilves kohtaa AC Oulun Tammelassa perjantaina 29.3.

Kaksi ensimmäistä harjoitusottelua PK-35:sta ja KTP:tä vastaan päättyivät maalittomiin tasapeleihin, joiden jälkeen tupsukorvat ottivat Liigacupin alkulohkossa kolme peräkkäistä voittoa. KuPS kaatui 0–2, VPS 3–1 ja AC Oulu 0–1. Tammelan Stadionin ensimmäisessä yleisöottelussa Ilves ja FC Haka päätyivät tasalukemiin 2–2. Viimeisessä lohko-ottelussaan Ilves taipui alivoimaisena SJK:lle maalein 3–1.

Ilveksen ja VPS:n välisessä ottelussa kotijoukkueen maaleista vastasivat Roope Riski ja kaksi osumaa iskenyt Santeri Haarala. VPS:n maalin viimeisteli tuolloin testattavana ollut malilaishyökkääjä Amadou Camara, joka kuitenkin palasi testijaksonsa jälkeen Norjan pääsarjaan Sarpsborg 08:n riveihin.

Liigacupin välierässä FC Interiä vastaan Ilves joutui pelaamaan toista kertaa peräkkäin vajaalla yli puolet ottelusta ja koki lopulta 0–1-tappion. Joukkueet kohtasivat uudestaan Turussa viime lauantaina, jolloin harjoitusottelu päättyi turkulaisten eduksi 2–0. Alla on siis kolme peräkkäistä tappiota ja tuloksellisesti huono jakso, joihin kahdessa ottelussa saadut punaiset kortit luonnollisesti vaikuttivat myös paljon.

Ilves on pystynyt ottelussa kuin ottelussa hyvään pallonhallintaan, mutta viimeisimmissä otteluissa ykkösluokan maalipaikat parhaalta sektorilta ovat olleet kortilla. Näissäkin otteluissa joukkue on silti luonut tilanteita, joiden parempi hyödyntäminen ja loppuun asti vieminen olisi näkynyt myös tulostaululla.

VPS:n riveissä tuoreita vahvistuksia

Vaasalaisten saldona Liigacupissa oli yksi voitto, yksi tasapeli ja kolme tappiota, joilla joukkue jäi lohkossa viimeiseksi. VPS avasi 2–1-kotivoitolla SJK:sta, mitä seurasi tappiot Ilvekselle ja KuPSille lukemin 3–1 ja 5–0. AC Oulun kanssa tuloksena oli 1–1-tasapeli, ja viimeisellä kierroksella Haka oli parempi maalein 0–1. VPS:n yhteensä neljästä maalista vastasivat Josep Nuorela, Samu Alanko, Amadou Camara ja Antti-Ville Räisänen.

Liigacupin jälkeen vaasalaiset ovat pelanneet kaksi harjoitusottelua, joiden tuloksina olivat 2–2-tasapeli SJK:n kanssa ja 1–4-voitto ruotsalaisesta Umeå FC:stä. SJK:ta vastaan osuivat Kalle Multanen ja Joonas Vahtera. Umeån maaliverkkoja heiluttivat Evgenii Bashkirov, Juho Hyvärinen, Kalle Multanen ja Teemu Hytönen.

VPS:n joukkueessa on tapahtunut muutoksia helmikuisen Ilves-kohtaamisen jälkeen. Marraskuussa tehty sopimus kolumbialaispuolustaja Cristhian Valencian kanssa purettiin helmikuun puolivälissä pelaajan aloitteesta. Samalla joukkueeseen liittyi testijaksolle tanskalaistoppari Daniel Obbekjær, joka kuitenkin jatkoi matkaansa saatuaan sopimuksen Islannin pääsarjaan.

Viime viikolla vaasalaiset julkistivat kolme pelaajasopimusta ja tällä viikolla vielä kaksi lisää. Puolustukseensa VPS sai Pedro Justinianon, joka siirtyi Vaasaan Puolan pääsarjasta Radomiak Radomin joukkueesta. Justinianolla on tilillään juniorimaaotteluita Italian ja Portugalin paidoissa, mutta miesten maajoukkuedebyyttinsä hän teki Guinea-Bissaun riveissä vuonna 2022. Kahden viikon mittaisella testijaksolla ollut englantilainen Alfie Cicale sai myös sopimuksen.

Keskikentälleen VPS hankki nigerialaisen Peter Eletun, joka pelasi viimeksi ranskalaisessa FC Sète 34:ssä. Eletulla on ammattilaiskokemusta Liettuan toiselta sarjatasolta ja Nigerian pääsarjasta. Hyökkäysosaston uudet vahvistukset ovat tanskalainen Mads Borchers, joka nähtiin viime kaudella Ruotsin pääsarjassa Varbergs BoISin riveissä, sekä surinamilainen Gleofilo Vlijter, joka pelasi viimeksi Kyproksen pääsarjassa Doxa Katokopiaksessa.

Ottelun järjestelyt

Ilves-VPS-harjoitusotteluun on VIP-paikkoja lukuun ottamatta ilmainen sisäänpääsy. VIP-liput eivät sisällä VIP-palveluita, mutta supistetut ravintolapalvelut ovat käytössä. Itäkatsomon palvelukäytävällä on tarjolla ruokatuotteita sekä pientä makeaa ja suolaista purtavaa sekä erilaisia juomatuotteita.

Katsojat pääsevät ilmaiseksi katsomoihin B ja C, joihin sisäänkäynti tapahtuu Kalevan Puistotien ja Tammelankadun kulmauksesta. VIP-lipun ostaneiden sisäänkäynti sijaitsee Salhojankadulla.

Harjoitusottelu: Ilves–VPS

Lauantaina 23.3. klo 15.00
Tammelan Stadion
Tammelankatu 25, 33500 Tampere
VIP-liput: Lippu.fi/ilvesfootball