Ilvekselle toinen voitto Liigacupissa – VPS kaatui hyvällä esityksellä

2

Kentältä poistot

0

0

Pirkkahalliin saapunut runsaslukuinen yleisö nautti näkemästään, kun Ilves voitti Vaasan Palloseuran lukemin 3–1. Kuva: Jimi Soinila

Ilves jatkoi tuloksekkaita otteitaan Liigacupissa kaatamalla VPS:n Pirkkahallissa maalein 3–1. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Roope Riski ja kahdesti osunut Santeri Haarala. Ilveksen ottelut jatkuvat Liigacupissa vieraskentällä AC Oulua vastaan torstaina 8.2.

Ilves otti pallonhallinnan heti ottelun alussa ja pelin painopiste oli VPS:n puolustusalueella. Kotijoukkueen ensimmäiset kulmapotkut tulivat kymmenennellä peliminuutilla, mutta erikoistilanteet eivät tuottaneet tulosta. Toisen kulmapotkun jälkitilanteessa Anton Popovitchin keskitys tavoitti vielä Marius Söderbäckin, jonka keskelle suuntautunut pusku ei kuitenkaan tuottanut ongelmia VPS-maalivahti Rasmus Leislahdelle.

Ottelun avausmaali nähtiin Ilveksen hienon nopean hyökkäyksen päätteeksi. Oiva Jukkola nousi vahvasti pallon kanssa keskialueen yli ja tarjosi syötön vasemmalta puolelta nousseelle Santeri Haaralalle, jonka nappisyötön iski takatolpalta sisään Roope Riski. Ilveksen 1–0-maali syntyi ottelun 15. peliminuutilla.

Kamppailun ensimmäinen varoitus jaettiin 21. minuutilla Ilveksen Felipe Aspegrenille. Heti tämän jälkeen oli vuorossa Ilveksen 2–0-maali. Marius Söderbäck katkaisi maalivahti Leislahden avauksen ja tarjosi pallon eteenpäin Santeri Haaralalle. Vapaaseen tekopaikkaan päässyt Haarala sijoitti pallon 16 metristä varmasti oikeaan alakulmaan.

29 minuutilla VPS:n Juho Hyvärinen luki Tatu Miettusen avauksen ja vapautti katkollaan malilaishyökkääjä Amadou Camaran avopaikkaan. Maalivahti Otso Virtanen onnistui kuitenkaan estämään VPS:ssä testijaksolla olevan Camaran aikeet ja piti torjunnallaan Ilveksen kahden maalin johdossa.

VPS:n seuraavaa tilannetta ei enää Virtanenkaan onnistunut torjumaan. Vaasalaiset pääsivät pallonriistoon oikealla laidalla, josta pallo pelattiin kuudentoista rajalle Amadou Camaralle. Malilainen teki itselleen vetopaikan ja sijoitti pelivälineen tarkasti vasempaan alakulmaan. Vaasalaisten 2–1-kavennus tuli 38. minuutilla.

Ilveksen hyökkäys tuotti perään Marius Söderbäckille vetopaikan 18 metriin, mutta keskikenttäpelaajan kuti kilpistyi VPS-pelaajaan. Jatkotilanteessa rikkoneelle Juhani Pikkaraiselle nousi ottelun toinen varoitus. Jakson viimeisten minuuttien aikana ei enää merkittäviä tilanteita nähty.

Ensimmäinen puoliaika oli Ilves-merkkinen, mutta kotijoukkueen muutama keskittymisen herpaantuminen tarjosi VPS:llekin pari tekopaikkaa. Ensimmäistä kertaa Ilveksen paidassa esiintyneeltä Anton Popovitchilta nähtiin avausjaksolla tyylikästä ja pallovarmaa pelaamista.

Haarala osuu toistamiseen

Ilves teki toiselle jaksolle kaksi vaihtoa, kun Roope Riski ja Anton Popovitch tekivät tilaa Doni Arifille ja Noel Hasalle. Heti ensimmäisellä minuutilla Vincent Ulundu tarjosi vetopaikan kuudentoista alueen sisällä Marius Söderbäckille, jonka laukauksen VPS-puolustus onnistui blokkaamaan. Jatkotilanteessa myös Noel Hasa pääsi yrittämään noin 20 metristä, mutta laukaus nousi yli maalin.

VPS:n ensimmäinen varoitus jaettiin Oiva Jukkolaa rikkoneelle Josep Nuorelalle 49. minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin Vincent Ulundun antama kova paine oli lähellä tuottaa tulosta, kun hyökkääjä ryösti pallon itselleen rangaistusalueella ja loi itselleen tekopaikan, mutta maalivahti Rasmus Leislahden jalkatorjunta piti lukemat ennallaan.

Seuranneessa rajaheitossa pallo pelattiin rangaistusalueen sisälle Santeri Haaralalle, joka onnistui pyörähtämään lähes identtiseen vetopaikkaan, ja tällä kertaa laukaus upposikin sisään etukulmasta. Haaralan toinen maali vei Ilvekseen 3–1-johtoon 52. peliminuutilla.

VPS:n kavennus oli hyvin lähellä parin minuutin päästä, kun Antonio Almen nousi vahvasti kuudentoista rajalle asti. Maalivahti Otso Virtanen kuitenkin torjui keskikenttäpelaajan laukauksen ja onnistui nollaamaan myös irtopallosta yrittämään päässeen Amadou Camaran kudin.

Ilveksen seuraavat vaihdot olivat vuorossa 58. minuutilla, jolloin Oiva Jukkolan ja Felipe Aspegrenin paikat ottivat Maksim Stjopin ja Jorginho. Kentälle tullut kaksikko nähtiin nyt ensimmäistä kertaa tositoimissa alkuvuoden otteluissa.

Antonio Almenin maali oli hetkeä myöhemmin jälleen lähellä, mutta Otso Virtanen teki taas hyvän jalkatorjunnan. Vierasjoukkue suoritti ensimmäiset vaihtonsa 64. minuutilla. Kentältä vaihdettujen Juho Hyvärisen, Roni Huddin, Antonio Almenin ja Evgenii Bashkirovin tilalle tulivat Teemu Hytönen, Akoon Kuek, Antti-Ville Räisänen ja Samu Alanko. Pari minuuttia myöhemmin Ilves vaihtoi Marius Söderbäckin tilalle Arttu Tulehmon.

67 minuutilla Maksim Stjopin tarjosi hyvän syötön VPS:n linjan taakse juosseelle Jorginholle, jonka ennakkoluuloton laukaus suuntautui sivuverkkoon. Hetkeä myöhemmin Santeri Haarala vapautti Vincent Ulundun läpiajoon, mutta hyökkääjän ratkaisu kesti hieman liian pitkään, ja VPS-puolustus ehti blokkaamaan vedon. Seuranneen kulmapotkun irtopallosta laukomaan päässeen Doni Arifin veto puolestaan painui oikealta ohi.

Ottelun seuraava tilastomerkintä tuli 70. minuutilla, kun Tatu Miettunen vastaanotti keltaisen kortin. VPS jatkoi vaihtojaan 75. minuutilla tuodessaan Josep Nuorelan ja Jesper Engströmin tilalle kentälle Deng Madutin ja Felix Fribergin. 79. minuutilla oli jälleen Ilveksen vuoro vaihtaa, kun Tatu Miettunen ja Vincent Ulundu tekivät tilaa Mohammed Umarille ja Danila Bulgakoville.

VPS:n Teemu Hytösellä oli 80. minuutin kohdalla avoin paikka iskeä vierasjoukkueen toinen osuma, mutta tämän laukaus karkasi ohi takayläkulmasta. Noel Hasan hyvä avaava syöttö puolestaan tarjosi Santeri Haaralalle tilaisuuden yrittää hattutemppua. Syöttöön päätyneen hyökkääjään yritys kuitenkin katkaistiin maalinedustalta.

Ensimmäisellä jaksolla maalinteossa onnistuneen Amadou Camaran tilalle kentälle tuli 86. minuutilla Riku Jääskä. Ottelun viimeinen maalintekoyritys tuli kuudentoista alueen sisältä laukoneelta Teemu Hytöseltä, jonka vedon Ilveksen Virtanen otti varmasti kiinni.

Ilveksen hyvä peliesitys tarjosi kotiyleisölle 3–1-voiton ja ansaitut kolme pistettä toisestakin Liigacupin ottelusta. Seuraava Liigacupin ottelu on vuorossa torstaina 8.2. vieraskentällä AC Oulua vastaan.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Olimme tänään pitkiä jaksoja sen näköinen joukkue kuin haluammekin olla, ja se lämmittää mieltä. Vielä emme voi odottaa täysin ehjää 90-minuuttista, se on osa prosessia. Teimme hyvät maalit, ja hyökkäämisessämme oli pykälä lisää kontrollia. Hyökkäsimme parhaimmillamme todella tehokkaasti ja oikeissa hetkissä vauhdikkaasti. Kaiken kaikkiaan peli-ilme ja työteliäisyys olivat korkealla tasolla. Ottaen vielä huomioon, että takana oli napakka harjoitusviikko, pystyimme pitämään suorituskykyämme hyvin yllä, kommentoi Rantanen.

Liigacup: Ilves–VPS 3–1 (2–1)

1–0 Roope Riski 15’

2–0 Santeri Haarala 21’

2–1 Amadou Camara 38’

3–1 Santeri Haarala 52’