Ilveksen Liigacup-taival jatkuu vierasottelulla AC Oulua vastaan

Kahdesta Liigacupin ottelusta Ilveksellä on kasassa kaksi voittoa. Seuraava haaste odottaa torstaina, kun AC Oulu isännöi Ilvestä Heinäpään hallissa. Kuva: Jimi Soinila

 

Kahdella voitolla Liigacupin aloittanut ja B-lohkoa johtava Ilves jatkaa otteluitaan AC Oulun vieraana torstaina 8.2. Kaksi pistettä vähemmän keränneet oululaiset ovat lohkossa kolmantena.

AC Oulu päätyi Liigacupin ensimmäisessä ottelussaan 0–0-tasapeliin FC Hakan kanssa, ja viime lauantaina joukkue kaatoi SJK:n vieraskentällä lukemin 0–2. Ensimmäisessä kamppailussa oululaisten maalinsuulla torjui Nuutti Kaikkonen ja toisessa Calum Ward. SJK:ta vastaan maalinteossa onnistuivat viime Veikkausliiga-kaudella 13 osumaa iskenyt Ashley Coffey ja Roope Salo.

Kaudella 2023 Veikkausliigassa seitsemänneksi sijoittuneen AC Oulun päävalmentajana jatkaa Rauno Ojanen, joka jakoi edelliskaudella päävalmentajan vastuut Jussi-Pekka Savolaisen kanssa. Joukkue on saanut sarjan sisältä keskikentälleen Aleksi Paanasen HJK:sta ja Jake Dunwoodyn SJK:sta sekä puolustukseensa Juho Lehtirannan Ykkösliigaan pudonneesta KTP:sta. Yhdysvaltojen korkeimmalla sarjatasolla MLS:ssäkin pelannut hyökkääjä Justin Rennicks saapui Ouluun New England Revolutionista.

Lähtijäpuolelle kuuluvat muun muassa VPS:n siirtynyt puolustaja Cristhian Valencia, SJK:hon suunnannut Rasmus Karjalainen, FC Lahden riveihin vaihtanut Riku Selander, Ilvekseen saapunut Danila Bulgakov sekä HJK:hon siirtynyt Noah Pallas.

AC Oulun ennakon mukaan torstain ottelusta ovat varmasti sivussa Jake Dunwoody, Jere Kallinen, Aleksi Paananen, Alexander Forsström, Eelis Taskila ja Niklas Orjala.

 

Ilves haluaa jatkumoa VPS-pelille

Ilveksen kaksi ensimmäistä ottelua Liigacupissa ovat tuottaneet voitot KuPSista ja VPS:stä. Kuopiolaiset kaatuivat vieraissa maalein 0–2 ja vaasalaiset Tampereella 3–1. KuPSia vastaan Ilveksen osumista vastasivat Vincent Ulundu ja Santeri Haarala. VPS-ottelussa osuivat Roope Riski sekä jälleen kahdesti iskenyt Haarala, joka on kahden kierroksen jälkeen Liigacupin maalipörssin kärjessä.

Tupsukorvien tolppien välissä oli kummassakin ottelussa hyviä otteita esittänyt Otso Virtanen. Lauantaina Ilveksen keskikentän pohjalla nähtiin ensimmäistä kertaa Anton Popovitch, jonka debyytti oli laadukas. Vuoden ensimmäiset peliminuuttinsa kirjauttivat myös toisella puoliajalla kentällä tulleet Jorginho ja Maksim Stjopin.

Torstaina Ilveksen kokoonpanosta ovat sivussa Joona Veteli, Lauri Ala-Myllymäki ja Matias Kivikko Arraño, joista kaksi viimeisintä ovat jo hyvin lähellä täyttä harjoittelukuntoa.

– Tärkeimpänä tavoitteenamme torstaille on saada jatkumoa VPS-pelille erityisesti meidän omien periaatteidemme tasolla. Valmistautumisaika on nyt lyhyempi, ja kokoonpano muuttuu varmasti, mutta pelillisen identiteettimme tulisi silti säilyä. AC Oulun pelaamisessa on selkeästi tunnistettavia asioita, ja he tarjoavat meille taas erilaisen pelillisen haasteen, kommentoi päävalmentaja Joonas Rantanen.

 

Liigacup: AC Oulu–Ilves
Torstaina 8.2. klo 18.00
Heinäpään jalkapallohalli
Nuottasaarentie 12, 90400 Oulu
Ottelulähetys: Ruutu.fi