Ilveksellä mahdollisuus ohittaa lauantain vastustaja sarjataulukossa

Tampereen Ilves matkaa lauantaina Kotkan Työväen Palloilijoiden vieraaksi Arto Tolsa arenalle ja kohtaa itseään yhden sijoituksen ja sarjapisteen ylempänä olevan Jussi Leppälahden ryhmän. Ilves eteni keskiviikkona Suomen Cupin välieriin voittamalla VJS:n vieraskentällä ja KTP puolestaan johti pitkään kotonaan AC Oulua, mutta joutui lopulta taipumaan oululaisille 1-2 lukemin.

Molemmat joukkueet siis pelaavat toisen ottelunsa neljän päivän aikana ja valmennusryhmillä riittää pohdittavaa kokoonpanojen kasaamisessa, kun tiuha ottelutahti sanelee väkisinkin omat ehtonsa. KTP:n kannalta lievänä etuna voi pitää kahta peräkkäistä kotipeliä, kun keltavihreät puolestaan matkustavat toista kertaa tällä viikolla.

Ilves teki Cup-voitossaan useamman vaihdon jo aikaisessa vaiheessa toista puoliaikaa, mutta joutui myös pakon edessä vaihtamaan loukkaantuneen Doni Arifin. Lauri Ala-Myllymäki ja Leo Kyllönen olivat poissa keskiviikon kokoonpanosta ja vaihtopenkillä aukesikin paikka vasta 16-vuotiaalle Arttu Tulehmolle. Nuorukainen varmasti toivoo paikkaa kokoonpanossa myös Veikkausliigan puolella. Arifin ja Ala-Myllymäen palaaminen kokoonpanoon lauantaiksi on epätodennäköistä, joten keskikenttäpelaajalle voikin aueta sauma ensimmäiseen kurkistukseen pääsarjatasolle.

KTP lähtee otteluun pisteen ja sijoituksen verran Ilveksen edellä, mutta myös yhden ottelun enemmän pelanneena. Maaliero kotkalaisilla on -4 (12 teht. 16 pääst.), joka on neljä maalia Ilveksen pyöreää nollaa (14 teht. 14 pääst.) heikompi.

Kuten kaikkia Veikkausliigapelejä, niin lauantainkin kamppailua voi ennakoida tasaiseksi ja molemmille haastavaksi tehtäväksi. Ei olisi yllätys, jos ottelu ratkeaa yhden maalin erolla, sillä joukkueiden välisissä viimeisessä kymmenessä kohtaamisessa on kahdeksan kertaa nähty alle 3 maalin peli.

Ilveksen kahdekssa edellisessä ottelussa on seitsemän kertaa nähty maali molempien joukkueiden toimesta ja Ilves on tehnyt ottelun ensimmäisen maalin kuudessa seitsemästä edellisestä ottelustaan. Tiukkaa ja taistelupainotteista ottelua odottaa myös päävalmentaja Toni Kallio, joka kertoi ottelun alla joukkueen mielialasta ja kiireisen ottelutahdin asettamista haasteista:

”Voidaan Cupin välieräpaikan tuomalla hyvällä itseluottamuksella ja fiiliksellä jatkaa, ja nyt on tietysti kaiken a ja o, että palaudutaan siitä rasituksesta. Haastena oli (VJS-pelissä) siirtyä nurmelta tekonurmelle ja niin kuorma tuntuu kropassa vielä normaalia isommalta. Onneksi pystyttiin toisella jaksolla tekemään muutamia vaihtoja ja säästämään tiettyjä pelaajia. Nämä kaksi päivää käytetään siihen, että saadaan energiatasot korkealle ja ollaan hyvässä vireessä lauantaina.

”Kotka on varmasti yksi vaikeimpia paikkoja pelata, kun kotiyleisö on joukkueen takana ja joukkue on hyvin organisoitu, vaikeasti voitettava. He ovat osoittaneet kauden aikana, että kuuluvat Veikkausliigan tasolle (pelillisesti). Hyökkäyksessä heillä löytyy kokoa. Loukkaantumishuolia sielläkin jonkin verran on ja Jack De Vriesin lainasopimuksen päättyminen ainakin ottaa yhden pelaajan pois heidän kokooonpanosta.

”Erittäin vaikea peli tulossa, onneksi molemmilla sama tilanne (Cupin peli pelattuna keskiviikkona) ja toivottavasti se ei näy pelin tasossa millään lailla. Odotan tasaista taistelupeliä ja peli ratkaistaan maalien edessä. Tarkasti pitää pelata oman maalin edessä ja pyritään olemaan mahdollisimman paljon heidän kenttäpäädyssään”, kommentoi Kallio.

Ilveksen ja KTP:n välinen ottely pyörähtää käyntiin Arto Tolsa arenalla kello 17.00. Suora lähetys otteluun Ruutu+ välityksellä.

Artikkelikuva: Jimi Soinila