Ilves isännöi VPS:ää Liigacupin ensimmäisessä kotiottelussa

Voitokkaasti Liigacupin avannut Ilves saa toisessa lohko-ottelussaan vastaansa VPS:n. Lauantaina 3.2. Tampereen Pirkkahallissa pelattava ottelu käynnistyy klo 14.45. Liput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa.

Ilveksen kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu tuotti 0–2-vierasvoiton KuPSista viime lauantaina. Liigacupin avauksessa tupsukorvien maaleista vastasivat ensimmäisellä puoliajalla osunut Vincent Ulundu ja toisella jaksolla useitakin maalipaikkoja saanut Santeri Haarala. KuPSia vastaan avauskokoonpanossa nähty 18-vuotias Ilves-kasvatti Jere Riissanen allekirjoitti tällä viikolla 1+1-vuotisen sopimuksen.

Viime viikon ottelu tarjosi Ilveksen valmennukselle jälleen aineksia oman pelaamisen kehittämiseen.

– Puolustamisen osalta toinen puoliaika oli pitkälti sitä, miltä haluamme sen näyttävänkin. Pallollisen pelaamisen osalta tavoitteenamme on saada enemmän kontrollia pallosta, mikä mahdollistaisi pidempiä hyökkäyksiä ja toisaalta myös useamman pelaajan saamisen mukaan päättämään hyökkäyksiä. Nopeita hyökkäyksiä pitää totta kai hyödyntää paikan tullen, mutta tarvitsemme vielä lisää variaatioita ja pidempiä hyökkäyksiä, jotka tuovat mukanaan haluamaamme kontrollia, sanoo päävalmentaja Joonas Rantanen.

Anton Popovitch debytoi Ilveksessä

Ilveksen keskikentän uusi vahvistus Anton Popovitch on lauantaina mukana kokoonpanossa. Varmuudella VPS-ottelusta ovat sivussa keskikenttäpelaajat Joona Veteli ja Lauri Ala-Myllymäki.

– Anton on harjoitellut joukkueen mukana pari viikkoa, ja nyt on oikea aika ottaa tilille myös vuoden ensimmäiset peliminuutit. Haluamme nähdä sarjakauteen valmistavan jakson aikana mahdollisimman paljon pelaajia kentällä, joten varmasti joitakin muutoksia tulee myös avauskokoonpanoomme. KuPS-ottelussa joukkueen peli-ilme oli kuitenkin hyvä, ja haluamme luonnollisesti säilyttää sen, sanoo Rantanen.

Lauantaina vastassa olevan VPS:n Rantanen näkee tarjoavan Ilvekselle erilaisen haasteen kuin viime viikon ottelu.

– VPS:llä on viime sensaatiokauden jälkeen edelleen vahva pohja, jonka päälle rakentaa. Meidän oman prosessimme kehittämisen kannalta on tärkeä asia se, että vastaan tulee nyt pelilliseltä profiililtaan erilainen joukkue kuin KuPS oli. Tässä vaiheessa kautta on hyvä asia saada alle pelejä, jotka tarjoavat hieman erilaisiakin haasteita, jolloin pääsemme näkemään, missä itse menemme pelin eri osa-alueilla.

VPS:lle myös täydet pisteet Liigacupin avauksesta

VPS pelasi Liigacupia ennen vain yhden harjoitusottelun, jossa se taipui SJK Akatemialle 1–0.  Viime viikolla vaasalaiset kaatoivat Liigacupin ensimmäisessä ottelussaan SJK:n lukemin 2–1. Josep Nuorela iski ensimmäisen jakson lisäajalla irtopallon sisään maalinedustalta, ja Samu Alanko lisäsi vaasalaisten johdon kahteen osumaan kääntölaukauksella kuudentoista alueen sisällä toisen puoliajan alussa. SJK kavensi heti perään, mutta VPS:n 2–1-johto piti lopulta päätösvihellykseen asti.

Viime kausi oli vaasalaisille menestyksekäs. SM-pronssia saavuttaneen ja europelipaikan lunastaneen joukkueen jäsenet vastaanottivat kauden jälkeen lukuisia palkintoja vuosittaisessa Captain’s Ball -gaalassa. Jussi Nuorela palkittiin vuoden valmentajana, Evgeniuy Bashkirov vuoden keskikenttäpelaajana ja Peter Michael vuoden hyökkääjänä sekä vuoden liigapelaajana.

Tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan viettävän VPS:n joukkueen runko on pysynyt viime vuosina kasassa, mutta siirtojakin on jälleen tapahtunut molempiin suuntiin. Puolustaja Juhani Pikkarainen siirtyi Ilvekseen ja Veikkausliigassa 17 maalia tehnyt nigerialaishyökkääjä Peter Michael Romanian pääsarjaan. Australialaishyökkääjä Harry Sawyer puolestaan palasi kotimaansa liigaan, englantilaispuolustaja Tyler Reid suuntasi Moldovan pääsarjaan ja Ilveksestäkin tuttu puolustaja Baba Mensah siirtyi TPS:ään. Seuraikonit Sebastian Strandvall ja Steven Morrissey päättivät uransa viime kauteen.

Uudet vahvistukset ovat tähän mennessä painottuneet joukkueen alakertaan. Kolmella viime kaudella Veikkausliigassa pelannut kolumbialaispuolustaja Cristhian Valencia siirtyi VPS:ään AC Oulusta, vuosina 2012–2018 Ilveksessä pelannut puolustaja Martti Haukioja SJK:sta ja puolustaja Juho Hyvärinen FC Interistä. Kausina 2021–2022 Ilvestä edustanut ja viime kauden KTP:ssä pelannut maalivahti Rasmus Leislahti liittyi myös joulukuussa VPS:n riveihin.

Tällä viikolla seura tiedotti brasilialaishyökkääjä Savion sopimuksen purkamisesta ja siirrosta Iraniin sekä malilaishyökkääjä Amadou Camaran liittymisestä joukkueeseen testijaksolle.

Liput Ilves–VPS-kotiotteluun ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa. Tervetuloa Liigacupin kotiavaukseen Pirkkahalliin!

Huomioithan samana viikonloppuna Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävät Asta-messut. Kulku Ilves–VPS -otteluun tapahtuu C-hallin takaa, ovesta D23.

Liigacup: Ilves–VPS