Jere Riissanen sopimukseen edustusjoukkueen kanssa

Kuva: Jimi Soinila

 

Tampereen Ilves ja monipuolinen puolustuspään pelaaja Jere Riissanen ovat solmineet pelaajasopimuksen. 18-vuotiaan Ilves-kasvatin sopimus on mallia 1+1 seuran optiolla.

Tampereella syntynyt Riissanen aloitti jalkapallon pelaamisen 7-vuotiaana, ja on käynyt läpi Ilveksen pelaajapolun aina Futis-Liigasta nyt edustusjoukkueeseen saakka. Veikkausliiga debyytin Riissanen teki kaudella 2022 ollessaan 17-vuotias. Hän oli mukana myös kauden 2023 A-nuorten Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa. Virallisia otteluita edustusjoukkueen paidassa Riissaselle on kertynyt tähän mennessä 4. Viime lauantaina 27.1.2024 Riissanen esiintyi avauskokoonpanossa ja pelasi onnistuneesti Ilveksen Liigacupin avauspelissä Kuopiossa. Riissanen on myös pelannut U17 -maajoukkueessa yhden ottelun, sekä U18 -maajoukkueessa kolme ottelua.

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula on vakuuttunut nuoren Ilves-kasvatin harjoittelusta pre-seasonilla ja odottaa innolla potentiaalisen nuoren pelaajan kehitystä.

– Jere on harjoitellut nousujohteisesti edustusjoukkueen mukana alkaneella pre-seasonilla ja osoittanut olevansa valmis taistelemaan pelipaikasta. Monikäyttöisenä puolustuspään pelaajana hän pystyy pelaamaan niin laitapuolustajana kuin topparina. Nuorena ja kehittyvänä pelaajana hänellä on myös tarvittaessa mahdollisuus vahvistaa ja saada peliminuutteja Ilves/2 -joukkueen mukana, Takkula summaa.

Hyväntuulinen nuorukainen on luonnollisesti iloinen tuoreesta pelaajasopimuksestaan kasvattajaseuransa kanssa ja odottaa kauden alkua intoa puhkuen.

– Hienoa tehdä oman kasvattajaseuran kanssa ensimmäinen ammattilaissopimus. On myös upeaa päästä pelaamaan yhdessä niiden vanhempien pelaajien kanssa, joita olen pienempänä katsonut pelaavan ollessani itse pallopojan roolissa. On ollut hienoa päästä uudelle Tammelan Stadionille. Täällä on hyvät puitteet ja hieno kenttä. Tammelassa oleminen on myös helppoa kun kaikki on lähellä ja saatavilla, eikä tarvitse itse stressata mistään. Tavoitteenani on saada mahdollisimman paljon peliaikaa niin Veikkausliigassa kuin Suomen Cupin peleissä ja kehittyä pelaajana paremmaksi. Koen että täällä on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä. Olisi hienoa päästä myös pelaamaan europeleissä.

– Lopuksi haluan vielä kiittää perhettäni siitä että ovat aina olleet tukenani ja mahdollistaneet että olen pystynyt pelaamaan jalkapalloa pienestä pitäen. Ruoka on aina valmiina pöydässä ja katto pään päällä, heidän ansiostaan olen saanut tehdä sitä mitä rakastan – pelata jalkapalloa, päättää Riissanen.

 

Ottelut uudessa Tammelassa lähestyvät ja kausikortti myynti on parhaillaan käynnissä, osta omasi TÄSTÄ.