Ilves ja PK-35 maalittomaan tasapeliin

Ilves – PK-35 päättyi lukemiin 0–0. Kuva: Jimi Soinila

Pirkkahallissa pelattu Ilveksen ja PK-35:n välinen harjoitusottelu päättyi lukemiin 0–0. Keltavihreiden seuraava harjoitusottelu on vuorossa KTP:tä vastaan perjantaina 19.1.

Pienen alkutunnustelun jälkeen Ilveksen ensimmäinen maalintekopaikka avautui 13. minuutilla Lauri Ala-Myllymäen ja Vincent Ulundun esityön kautta Santeri Haaralalle, jonka vasemman jalan laukaus painui kuitenkin oikealta ohi. 16. minuutilla PK-35 puolestaan pääsi antamaan vapaapotkun noin 35 metristä kentän oikealta laidalta. Kierteinen keskitys löysi PK-35-pelaajan noin 12 metristä, mutta maalivahti Johannes Viitala poimi suoran jatkon varsin helposti.

19 minuutin kohdalla Ilves lähti pallonriiston jälkeen nopeaan hyökkäykseen, jossa palloa kuljettaneen Haaralan syöttö jäi kuitenkin taakse ja tilanne kuivui lopulta kokoon. Haarala pelattiin kertaalleen puolittain läpikin, mutta PK-35-puolustus ehti blokkaamaan tämän laukauksen viime hetkellä. Vincent Ulundu väläytteli myös nopeuttaan vasemmalla laidalla.

Noin 32 peliminuutin kohdalla Ilves eteni nopeasti keskialueen yli Marius Söderbäckin johdolla. Tämä jakoi pallon vasemmalle vierelleen Ulundulle, jonka poikittaissyöttö oli kimmota PK-35:n omaksi maaliksi, mutta maalivahti Joni Niemi oli hereillä ja piti lukemat nollilla.

Juuri ennen taukovihellystä PK-35:llä oli jakson paras ja oikeastaan ainoa tilaisuutensa siirtyä johtoon, kun vasemmalta puolelta vetopaikkaan irronneen hyökkääjän vasemman jalan kuti lähti terävästi, mutta pallo kolahti tolppaan.

PK-35:n pallonhallintajaksot jäivät ensimmäisellä puoliajalla hyvin lyhyiksi ja hallinta oli Ilveksellä. Selviä maalintekopaikkoja ei kotijoukkuekaan kuitenkaan juuri onnistunut luomaan, joten tauolle mentiin lukemissa 0–0. Kapteeni Tatu Miettusen avaukset löysivät avausjaksolla hyvin haluttuihin paikkoihin, ajoittain pitkinäkin palloina PK-35:n linjan taakse.

Kokoonpano muuttuu toisella puoliajalla

Toiselle jaksolle Ilves teki seitsemän vaihtoa. Kentälle tulivat Roope Riski, Arttu Tulehmo, Noel Hasa, Oiva Jukkola, Juhani Pikkarainen, kapteenin nauhan ottanut Aapo Mäenpää sekä maalivahti Lucas Väyrynen. Kentän jättivät Tatu Miettunen, Jaakko Moisio, Marius Söderbäck, Lauri Ala-Myllymäki, Danila Bulgakov, Santeri Haarala ja maalivahti Johannes Viitala.

Noin vartin pelin tienoilla PK-35 sai luotua pienen painejakson Ilveksen alueelle pääsemättä kuitenkaan tulostaululle asti. Pian keltavihreät tekivät seuraavat vaihtonsa, kun Matias Kivikko Arraño, Mohammed Umar, Abdoulaye Kante ja Vincent Ulundu tekivät tilaa Tomas Soveliukselle, Topi Alalle, Jere Riissaselle ja Badreddine Busharalle.

Ottelun kuva pysyi toisellakin puoliajalla ennallaan, eli pallonhallinta oli pääosin Ilveksellä, mutta ajoittain PK-35 iski myös terävästi. Hieman ennen 70. minuuttia PK-35 osui toistamiseen maalipuihin, kun kova laukaus napsahti ristikkoon. Avausmaali jäi silti edelleen näkemättä.

Toisessa päädyssä Aapo Mäenpää tavoitteli keskityksellään takatolpalle hiipinyttä Roope Riskiä, mutta puolustus ehti väliin ja siivoamaan tilanteen kulmapotkuksi. Sen jatkotilanteesta Topi Ala pääsi laukomaan vastapalloon painavan vedon suuntautuessa kuitenkin hieman oikealta ohi. 75. minuutin tienoilla hyökkäyksen kärkeen oli noussut Mäenpää, jonka yritys ei myöskään löytänyt tolppien väliin.

Ilves loi vielä ottelun loppuminuuteilla painetta PK-35:n päätyyn, jossa vierasjoukkueen paketti pysyi kuitenkin kasassa varsin hyvin. Kotijoukkueen viimeiset syötöt ja ratkaisuyritykset eivät tänään täysin osuneet kohdilleen, joten ottelu päättyi lopulta maalittomana 0–0-tasapeliin.

Toisella puoliajalla Ilveksen puolelta osaamistaan väläytteli muun muassa vapaa- ja kulmapotkutkin antanut 16-vuotias Arttu Tulehmo. Puolustuksessa Juhani Pikkarainen hoiti muutamat kaksinkamppailutilanteet tyylikkäästi ja teki oikea-aikaisia katkoja.

Ilveksen harjoitusottelut jatkuvat ensi viikon perjantaina, jolloin vastassa on KTP. Liigacupin ensimmäinen ottelu on vuorossa Kuopiossa KuPSia vastaan lauantaina 27.1.