Tervetuloa Ilvekseen, Anton Popovitch!

Ilves vahvistuu Anton Popovitchilla – keskikenttäpelaajalle kolmen vuoden sopimus. Kuva: Jimi Soinila

Tampereen Ilves vahvistaa joukkuettaan keskikenttäpelaaja Anton Popovitchilla. Pelipaikallaan Veikkausliigan johtaviin pelaajiin nousseen 27-vuotiaan Popovitchin sopimus on kolmivuotinen.

Anton Popovitch siirtyy Ilvekseen Kuopion Palloseurasta, jota hän edusti kausina 2021–2023 ja toimi joukkueen kapteenina viime kaudella. KuPSissa Popovitch voitti Suomen Cupin vuosina 2021 ja 2022 sekä saavutti SM-hopeaa jokaisella kaudellaan. Kolmen Kuopiossa pelaamansa kauden aikana keskikenttäpelaajan tilille kertyi myös 13 ottelua UEFA:n Konferenssiliigassa. Hän on tehnyt Suomen pääsarjassa 91 ottelussa kahdeksan maalia.

– On mahtavaa saada Veikkausliigan paras tasapainottava keskikenttäpelaaja vahvistamaan Ilvestä. Antonin vahvuuksiin lukeutuvat hyvä pelikäsitys ja laaja syöttövalikoima, jonka avulla hän helpottaa ympärillä olevien joukkuekavereidensa pelaamista, kuvailee Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula.

Popovitchin ura alkoi FC Hakassa, jota hän edusti kauden 2020 loppuun asti. Valkeakoskelaisten riveissä keskikenttäpelaaja nähtiin myös Ykkösessä viidellä kaudella, joista viimeisellä hän iski huipputehot 7+14 ja johti Hakan kapteenina takaisin Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Veikkausliiga-kauden 2020 jälkeen oli vuorossa siirto KuPSiin.

– Antonin aiemmat saavutukset ja valinnat kapteenistoihin edellisissä seuroissaan kertovat myös pelaajasta paljon. Hän on joukkuepelaaja ja omaa johtajaominaisuuksia, joiden myötä hän pääsee varmasti nopeasti sisään joukkueeseemme Ilveksessäkin, jatkaa Takkula.

Anton Popovitch liittyy Ilveksen harjoitusvahvuuteen huomenna. Viime kauden jälkeen useita tarjouksia saanut keskikenttäpelaaja on innoissaan kolmivuotisesta sopimuksestaan Ilvekseen.

– Todella hyvillä fiiliksillä liityn Ilveksen riveihin. Viime kauden jälkeen kartoitin vaihtoehtojani niin Suomesta kuin ulkomailtakin, ja Ilveksen tultua mukaan kuvioihin keskustelin urheilutoimenjohtaja Miika Takkulan kanssa. Hän kertoi Ilveksen projektista ja tulevaisuuden suunnitelmista, jotka vakuuttivat ja herättivät kiinnostukseni. Kävin myös ulkomailla tutustumassa erään seuran toimintaan, mutta lopulta koin Ilveksen tarjoaman kokonaisuuden kaikista parhaana vaihtoehtona, sanoo Popovitch.

Ilveksen uusi vahvistus odottaa mielenkiinnolla myös Tammelan Stadionin lopullista valmistumista ja tulevia otteluita kotiyleisön edessä.

– Kun uusi stadion valmistuu ja pelaamme kesällä isoille yleisöille, näemme varmasti parhaiten, kuinka hieno paikka onkaan kyseessä. Nämä puitteet edesauttavat sitä, että joukkueemme voi suorittaa mahdollisimman hyvin ja saavuttaa asioita, mutta työ pitää kuitenkin edelleen tehdä kentällä.

Popovitchin tavoitteet ovat Ilveksessä korkealla.

– Jos pelaan koko kolmen vuoden sopimusjaksoni Suomessa, niin kyllä sinä aikana haluan Ilveksessä Suomen mestaruuden voittaa. Kolmen vuoden sopimus kertoo sekä seuran että minun sitoutumisesta ja uskosta Ilveksen mahdollisuuksiin nousta uudelle tasolle.

Veikkausliigan kaikkien aikojen hyökkääjiin lukeutuva Anton Popovitchin isä Valeri Popovitch pelasi myös Ilveksessä pääsarjaa kaudella 1994 ja toimi miesten edustusjoukkueen päävalmentajana Kakkosessa kausina 2010–2011.

– Muistan kyllä isäni valmennusvuodet Ilveksessä ja miten hän esimerkiksi suunnitteli harjoituksia. Kävin silloin itsekin katsomassa pelejä vanhalla Tammelan Stadionilla, ja sitä kautta Ilveskin tuli varsin tutuksi noina vuosina, kertoo Popovitch.

Anton Popovitchin sopimuksen myötä Ilveksellä on 25 ensi kauden kattavaa pelaajasopimusta.

– Joukkueemme rakentaminen on hyvällä mallilla Antonin sopimuksen varmistuttua. Olemme tyytyväisiä ryhmäämme, jolla pääsemme nyt valmistautumaan lähestyvään kauteen, sanoo urheilutoimenjohtaja Miika Takkula.