Harjoitusottelut käyntiin Pirkkahallissa – Ilves kohtaa huomenna PK-35:n

Kuva: Jimi Soinila

Ilveksen harjoitusottelut alkavat PK-35:sta vastaan huomenna 12.1. Sääolosuhteiden vuoksi Pirkkahallissa pelattava kamppailu käynnistyy klo 13.15. Otteluun on vapaa sisäänpääsy.

Ensimmäiseen kauteensa uudella Tammelan Stadionilla valmistautuva Ilves avaa harjoitusottelunsa huomenna Pirkkahallissa, jossa vastaan asettuu Ykkösliigaan noussut PK-35. Helsinkiläiset kaatoivat lauantaina ensimmäisessä harjoitusottelussaan Veikkausliigaan nousseen IF Gnistanin lukemin 1–3 . Paljon testipelaajia sisältäneessä ottelussa PK-35:n maaleista vastasivat testipelaajat Foday Manneh, Liam Lokake ja Borry Sabally.

PK-35 sijoittui viime kaudella Kakkosen A-lohkossa toiseksi tasapistein lohkon voittaneen JIPPOn kanssa. Nousukarsinnoissa Ykkösliigaan helsinkiläiset voittivat ensin EPS:n lukemin 2–1 ja kaksiosaisessa ottelusarjassa JIPPOn jatkoajan jälkeen yhteismaalein 2–3.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo harjoituskauden sujuneen hyvin ja joukkueen odottavan innolla harjoitusotteluiden sekä Liigacupin alkua.

– On hienoa saada ensimmäinen peli alle huomenna ja nähdä, missä vaiheessa prosessiamme menemme. Olemme päässeet harjoittelemaan hyvissä olosuhteissa, ja joukkue on ollut aika pitkälti valmiina jo hyvän aikaa. Se on edesauttanut sitä, että olemme päässeet heti pelaamisessa ja harjoittelussa kiinni omiin periaatteisiimme pelin kaikkien osa-alueiden osalta, sanoo Rantanen.

– Iso kuva siitä, mitä haluamme joukkueena olla, pitäisi alkaa näkyä heti harjoitusotteluissa, vaikka virheitä sattuisikin. Emme toki voi odottaa, että pelaamisessamme olisi jo kaikki valmista. Ottaa aina oman aikansa, että peli kokonaisuudessaan lähtee rullaamaan ja pelaajien väliset yhteydet löytyvät paremmin. Harjoitusottelut ja pian alkavat Liigacupin ottelut ovat tärkeitä näidenkin asioiden kannalta.

Rantasen johtama valmennusryhmä odottaa joukkueeltaan aktiivista otetta sekä hyökkäys- että puolustuspelaamisessa.

– Haluamme kontrolloida peliä pallonhallinnan kautta, liikuttaa palloa tehokkaalla tavalla ja edetä monipuolisesti hyville maalintekopaikoille. Puolustamisessamme on tärkeää, miten annamme painetta pallolliselle pelaajalle sekä miten pystymme jatkamaan ja tukemaan sitä. Haluamme olla aktiivisia, käynnistää paineen tilanteen salliessa mahdollisimman ylhäällä kentällä ja voittaa pallon nopeasti takaisin omalle joukkueellemme.

Perjantaina PK-35:sta vastaan Ilveksen kokoonpanossa nähdään myös jokunen pelaaja seuran kakkosjoukkueesta.

– Kaikki terveenä olevat pelaajamme ovat mukana kokoonpanossa. Tässä kohtaa kautta on tärkeää saada mahdollisimman monelle peliminuutteja ja nähdä heidät kentällä. Peliaika tulee jakautumaan hyvin tasaisesti kokoonpanossa mukana olevien kesken, kertoo päävalmentaja Rantanen.

Harjoitusottelut käynnistyvät Pirkkahallissa, mutta joukkue on jo päässyt ottamaan tuntumaa uuteen Tammelan Stadioniin maanantaista 8.1. lähtien.

– Uudesta stadionista on joukkueessa innostuneet ja kaikin puolin hyvät fiilikset. On etuoikeutettu olo päästä toimimaan tässä ympäristössä, ja toisaalta meidän pitää pystyä myös hyödyntämään se maksimaalisesti omassa toiminnassamme. Kaikki odottavat jo sitä, että pääsemme pelaamaan Tammelassa ison yleisön edessä, mikä antaa energiaa myös käynnissä olevalle pre-seasonille.

 

Harjoitusottelu: Ilves–PK-35

Perjantaina 12.1. klo 13.15

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (Pirkkahalli)

Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere