Tomas Sovelius pitkään sopimukseen Ilveksen kanssa

Tampereen Ilves on tehnyt pelaajasopimuksen keskuspuolustajan tontilla viihtyvän nuorten maajoukkuepelaaja Tomas Soveliuksen kanssa. 16-vuotiaan Ilves-kasvatin sopimus on kolmivuotinen.

Tampereelta kotoisin oleva Sovelius aloitti jalkapallon pelaamisen ollessaan 4-vuotias. Tällä hetkellä Sammon lukiossa opiskelujaan suorittava nuorukainen on kulkenut läpi koko Ilveksen pelaajapolun aina Futis-Liigasta edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen saakka. Nykyisen sopimuksen myötä Sovelius on harjoitellut ja pelannut marraskuusta lähtien säännöllisesti Ilves/2-joukkuueen mukana, sekä myös osittain Ilveksen liigajoukkueen mukana, jossa hän myös debytoi harjoituspelissä PK-35:sta vastaan.

Sovelius on myös tuttu kasvo nuorten U16- ja U17-maajoukkueista. Virallisia otteluita maajoukkuepaidassa Soveliukselle on kertynyt viisi kappaletta, joista saldona on kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Sovelius oli mukana edustamassa Suomea U17-maajoukkueen paidassa pari viikkoa sitten Lissabonissa pelatuissa otteluissa Portugalia vastaan. Ilveksestä mukana olivat myös tutut joukkuekaverit Arttu Tulehmo, Eetu Turkki ja Miko Koivuniemi.

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula on tyytyväinen kiinnitettyään seuraan jälleen yhden lupaavan nuorten maajoukkuepelaajan, joka on lisäksi Ilveksen oma kasvatti. Sovelius on sarjassaan jo kuudes nuorten maajoukkuepelaaja, joka on hiljattain solminut sopimuksen Ilveksen kanssa. Soveliuksen lisäksi sopimuksen ovat tehneet Arttu Tulehmo, Danila Bulgakov, Maksim Stjopin, Sebastian Suvanne sekä Vincent Ulundu.  

– Sove teki vaikutuksen osaamisellaan jo heti marraskuussa Ilves/2-joukkueen ensimmäisessä harjoituksessa. Tomas on pelaajaprofiililtaan erittäin hyvin peliä avaava keskuspuolustaja, jolla on monipuolinen syöttövalikoima. Hän omaa myös hyvän pelikäsityksen ja pystyy osallistumaan vahvasti kaikkiin pelin vaiheisiin. Tärkeimpänä ominaisuutenaan hän on osoittanut olevansa määrätietoinen treenaamaan, jolla on kova halu kehittyä paremmaksi päivittäisen työnteon kautta, Takkula kuvailee.

Pelaajasopimuksen juuri allekirjoittanut Sovelius on luonnollisesti hyvillä mielin uudesta stepistä urallaan jalkapalloilijana.

– Olen iloinen sopimuksesta. Tammelan Stadion ja Ilveksen uusi projekti ovat vakuuttaneet minut ja haluan ehdottomasti olla mukana siinä. Olen ylpeä ensimmäisestä ammattilaissopimuksestani, ja on hienoa ,että se tuli kasvattajaseurani kanssa. Haluan myös kiittää tukijoukkojani tuesta matkallani ja tämän kaiken mahdollistamisesta, Sovelius päättää.

 

Kausikorttimyynti uuteen Tammelaan käy parhaillaan kuumana. Veikkausliigan kausikortilla pääset myös Ilves/2:n otteluihin. Osta kausikorttisi TÄSTÄ!