Toimitusjohtajan tilannekatsaus

Nyt Veikkausliigakauden päätyttyä on hyvä peilata kulunutta vuotta ja Veikkausliigakautta. Reilu vuosi sitten, aloitettuani Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtajana, en olisi uskonut kuinka nopeasti vuosi kuluu. Paljon on tehty asioita ja paljon olen päässyt oppimaan ja kokemaan asioita urheiluliiketoiminnan saralla. 

Vuoden aikana suurimpia uudistuksia ehdottomasti oli Ilves Edustus Oy:n omistajapohjan muutos. Yhtiön suurin omistaja Ilves-Hockey Oy, 21 pienosakasta ja Ilves ry. tuovat sekä uskottavuutta että taloudellisesta ja kaupallista osaamista Ilveksen jalkapallomarkkinaan. 

Kevään aikana organisaatiomme valmistautui huolella Tammelan stadionin kilpailutukseen. Ilves on ollut vuosia aktiivinen tamperelaisen jalkapallon kehittäjä ja tästä syystä ilmoitti kiinnostuksensa Tammelan stadionin operointiin.  

Ahkera ja huolellinen työ palkittiin: juhannusviikolla saimme Tampereen kaupungin Tilapalveluilta sopimuksen allekirjoitettavaksi. Kieltämättä operointikilpailu ja päätös olisivat saaneet tulla aikaisemminkin, mutta teemme hartiavoimin töitä kumppaneidemme kanssa ja olemme luottavaisia, että asiakasarvo toteutuu uudella stadionilla niin jalkapallo-, urheilu-, kulttuuri- kuin viihdetapahtumissakin.

Tammelan stadionin konsepti tulee olemaan poikkeuksellinen. Tavoitteemme on rakentaa kaikista stadionin tapahtumista vastuullisesti kestäviä. Molempien – sekä Ilveksen että Tammelan stadionin – brändilupaus on ”parasta aikaa yhdessä”. Vilpitön tavoitteemme on täyttää tämä lupaus, olipa kyseessä jalkapallo- tai viihdetapahtuma. Meillä kaikilla on hauskaa Tammelassa! 

Urheilullisesti Ilveksen vuosien korpivaellus Ratinan stadionilla oli haastava. Katsojat ja kannattajat eivät ottaneet Ratinaa kodikseen, eikä stadionista saatu rakennettua sellaista ”luolaa”, jossa vastustajajoukkueen olisi inhottava pelata. Jouduimme valitettavasti kesän aikana tekemään koviakin päätöksiä, jotta varmistaisimme Veikkausliigapaikan ja syyskauden menestyksen.  

Huomionarvoista on, että Ilves sai edelliskauteen verrattuna kasvatettua omien kasvattien peliminuutteja Veikkausliigajoukkueista kaikkein eniten, mistä napsahti joukkueelle mukava 10 000 euron palkinto. 

Kiitän tässä vaiheessa joukkueemme valmennustiimiä. Vaikeista lähtökohdista huolimatta päävalmentajamme Joni Lehtosen johdolla joukkue kehittyi ja sitoutui tekemään töitä. Mielestäni Suomen Cup -mestaruus oli hengen voitto materiasta. Pääsin läheltä kokemaan aidon voittamisen spiritin. Se näkyi kaikissa, niin pelaajissa, valmentajissa kuin taustatiimissäkin. Huikeaa!

FC HONKA – ILVES, SUOMEN CUPIN FINAALI 2023, OLYMPIASTADION, HELSINKI // JIMI SOINILA

Cupin voitto antoi hienon buustin Veikkausliigan loppusarjaan. Kausi päättyi 1–5 vieraspelivoittoon FC Lahdesta. Mikä hienointa, ohitimme päätöskierroksella sarjataulukossa Valkeakosken Hakan. Tampereen Ilves on siis tänä vuonna Pirkanmaan paras jalkapallojoukkue. 

Ilveksen tavoite on tulevaisuudessa olla yksi Pohjoismaiden johtavista jalkapalloseuroista. Nyt luomme rakenteita uuden urheilutoimenjohtajamme Miika Takkulan johdolla. Miika on ottanut erittäin aktiivisen otteen Ilveksen kestävässä urheilukehityksessä, mistä tuoreimpana esimerkkinä uuden päävalmentajamme Joonas Rantasen sopimus. Mikä parasta, myös nykyisen valmennustiimin jatko mahdollistaa positiivisen jatkuvuuden. 

On selvää, että luovumme joistain tämän kauden profiilipelaajista, jotta mahdollistamme tulevaisuudessa joukkueen kollektiivisen kehityksen. Haluamme olla ensimmäisellä Tammelan kaudella parempia! Solmimme lähiaikoina uusia mielenkiintoisia pelaajasopimuksia. Uskon, että Tammelassa nähdään suomalaisia futispersoonia, joita kannattaa tulla katsomaan vähän kauempaakin. 

Stadionpäällikkömme Toni Hevonkorpi on yhdessä vastuullisuuskoordinaattorimme Olli Vakkalan kanssa rakentanut poikkeuksellisen stadionkonseptin. Palaamme tähän, kunhan stadionin operointi siirtyy joulukuun alussa Ilves Stadion Oy:lle. Tässä välissä tulemme julkaisemaan mm. Tammelan stadionin ravintolaoperaattorin, panimokumppanin, lippuoperaattorin, kioskikumppanit jne. 

Tavoitteena on aloittaa Ilveksen kausikorttimyynti marraskuun aikana. Nyt kannattaa olla hereillä, sillä minulla on ”kutina” että tamperelainen jalkapallokansa haluaa hankkia hyvät katsomopaikat ajoissa Tammelan stadionille. 

Sen voin luvata, että Tammelan stadion tulee kaikkine palveluineen olemaan Suomen hienoin futisstadion. Joukkueemme tekee pre-seasonilla valtavasti töitä, jotta pystymme antamaan Ilves-junioreille, perheille ja kannattajille unohtumattomia hetkiä kaudella 2024. Nyt siis kannattaa hankkia kausikortti Tammelaan! 

Lopuksi suuri kiitos Teille Ilves-junioreille ja perheille, kannattajille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta kaudesta! Tästä on hyvä jatkaa. 

 

Jalkapalloterveisin 

Risto Niklas-Salminen         

Toimitusjohtaja                  

Ilves Edustus Oy                  

Ilves Stadion Oy