Ilves-kasvatit Jukkola ja Hasa kiinnittävät tulevaisuutensa seurassa pitkillä sopimuksilla

Tampereen Ilves on päässyt sopimuksiin kahden viime kauden aikana läpimurtonsa Veikkausliigassa tehneen seuran oman junioripolun läpikäyneen pelaajan kanssa. Oiva Jukkola ja Noel Hasa ovat allekirjoittanut pelaajasopimuksen, joka pitää tällä hetkellä asepalvelustaan suorittavat nuorukaiset seurassa vähintään kauden 2025 päätökseen.  

Hasan sopimuksessa on kahden seuraavan kauden lisäksi myös optio kaudesta 2026. Helmikuussa 20 vuotta täyttänyt Noel teki debyyttinsä miesten edustusjoukkueessa 18-vuotiaana kaudella 2021. Seuraavalla kaudelle peliminuutteja pääsarjatasolla kertyi neljässä esiintymisessä 163.  

Päättyneen kauden 2023 aikana vastuu kentälle kuitenkin moninkertaistui, kun Hasaa nähtiin Veikkausliiga viheriöillä 618 minuutin edestä ja voitonjuhliin päättyneen Suomen Cupin aikana keskikenttäpelaaja pelasi kuudessa ottelussa, joissa minuutteja kertyi 265 ja maalisyöttöjä kolme kappaletta. 

Jukkola puolestaan debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2020. Ensikosketus liigapeleihin jäi vielä kyseisellä kaudella vain minuuttien mittaiseksi, mutta teräväliikkeinen laitahyökkääjä on kasvattanut tasaisesti rooliaan edustusjoukkueessa. Kaudella 2023 nähtiin myös “Opan” toimesta todellinen läpimurto pääsarjatasolle, kun hyökkääjä esiintyi Ilveksen jokaisessa Veikkausliiga ottelussa kauden aikana. Jukkola otti paikkansa keltavihreiden avauskokoonpanossa yhteensä 15 kertaa kauden aikana ja tarjosi neljän itse viimeistelemänsä osuman lisäksi viisi maaliin johtanutta syöttöä. 

 Jatkosopimuksiin sitoutunut kaksikko suorittaa tällä hetkellä asepalvelustaan Santahaminan jääkärirykmentissä, mutta iltavapaiden tohinassa kaksikko ehti antaa kommenttinsa jatkosopimuksista ja kertomaan odotuksestaan tulevaa kautta kohtaan.

Paljon onnea jatkosopimuksesta Ilveksen kanssa! Miltä tuntuu kiinnittää oma tulevaisuus seuraaviksi vuosiksi kasvattajaseuraan ja päästä pelaamaan uudella Tammelan stadionilla? 

“Kiitos! Tuntuu hyvältä ja luontevalta jatkaa Ilveksessä ja tunnen suurta ylpeyttä saadessani pelata tässä joukkueessa, enkä malta odottaa ekaa matsipäivää uudella stadikalla”, kertoi Jukkola 

“Kiitos paljon! Tosi hyvältä tuntuu, Ilves on lähellä sydäntä niin ilomielin jatkan täällä. Ja Tammelaan on kiva palata varsinkin kun upee stadioni odottaa. 

“Kyllähän sitä (uuden kauden alkua) jo odottaa, kun on näin hyvät lähtökohdat kaudelle. Onhan se hienoa, kun uusi stadion ja europelit edessä, en malta odottaa”, jatkaa Hasa. 

Mitkä asiat koit henkiökohtaisella tasolla isoimmiksi onnistumiksi kaudella 2023 ja mitä tavoitteita tässä kohtaa on oman uran ja kehityksen suhteen? 

“Pidän tärkeänä, että pääsin treenaamaan ja pelaamaan paljon minuutteja liigassa ilman loukkaantumisia, joka mahdollisti kehittymisen kauden mittaa. Uskon, että olen nyt parempi pelaaja kuin ennen tän (päättyneen) kauden alkua. Tavoitteena on jatkaa itseni kehittämistä myös tästä eteenpäin ja tehdä niin paljon maaleja tälle joukkueelle kuin mahdollista”, linjasi “Opa”. 

“Minuutteja sain paljon enemmän mitä edellis kaudella, johon olen ihan tyytyväinen. Mutta, ulevaisuudessa tavoittelen entistä isompaa roolia joukkueessa ja kehityksen pyrin pitämään nousujohteisena”, päätti Noel. 

 Kaksikolla on Puolustusvoimien palveluksessa ”aamuja” jäljellä herrojen omien sanojen mukaan vielä ”muutama”, mutta homma hoidetaan ”kunnialla loppuun” ennen ensi kauden alkua.

Veikkausliiga palkitsi hijattain joukkueita, jotka peluuttivat kauden 2023 aikana eniten omia kasvattipelaajia ja Suomessa kasvaneita pelaajia. ilves peluutti Veikkausliigassa kolmanneksi eniten Suomessa kasvaneita pelaajia ja muutos omien kasvattien peliminuuteissa oli plussala 15,7% edelliskauteen verrattuna. Ilveksen muutos omien kasvattien minuuteissa oli sarjan korkein ja seura palkittiin sen johdosta 10 000 € arvoisella palkinnolla.

Ilveksen urheilutoimenjohtajana tänä syksynä aloittanut Miika Takkula on ollut kiireinen neuvotellessa pelaajien kanssa ja kasatessaan joukkuetta seuraavalle kaudelle. Urheilujohtajan urallaan useita nuoria pelaajakehityspolullaan eteenpäin auttanut Takkula on tyytyväinen seuran päästyä sopimuksiin lahjakkaiden omien kasvattien kanssa: 

“Erittäin tärkeää, että saimme tehtyä jatkosopimukset kahden Ilves kasvatin kanssa, jotka ovat molemmat pelanneet nousujohteisen kauden ja ansainneet kovalla työllä paikan edustusjoukkueesta. Oiva on juoksuvoimainen laitapelaaja, joka tunnistaa hyvin vastustajan epätasapainot ja pystyy näin luomaan paljon maaliuhkaa viimeisellä kolmanneksella. Noel on monipuolinen keskikenttäpelaaja, jonka peruspelaamisen laatu niin pallollisena kuin pallottomana on hyvällä tasolla. Hän pystyy pelaamaan niin kasipaikan hyökkäävämmässä kuin kutospaikan puolustavamassa roolissa”.  

“Mitä olen molempia nyt arjessa nähnyt, niin loistavia harjoittelijoita ja erittäin motivoituneita kehittymään. Myös se tapa millä he suhtautuvat Ilvekseen, ja kuinka paljon Ilves seurana heille merkitsee on tehnyt vaikutuksen, joten tässä on kaikki tekijät kohdillaan. Olen todella tyytyväinen, että saatiin molempien kanssa jatkosopimus tehtyä”, kertoo Takkula 

 

Lisää Urheilutoimenjohtaja Takkulan mietteitä nuoren kaksikon jatkosopimuksista, sekä mm. ensi kauden valmennusryhmästä, juuri julkaistussa Ilveksen Viikko –podcastin vuoden viimeisessä jaksossa.