Tammelan Stadion kiinnostaa kansaa ja yrityksiä!

Päärakenteiden osalta vuoden 2023 lopussa valmistunut, tammikuussa käyttöön otettu ja kevään aikana loppuun viimeistelty Tammelan Stadion on ollut erittäin suosittu kohde heti alusta asti sekä jalkapallo-otteluiden näyttämönä että yritystapahtumatilana.

Suomen moderneinta ja viihtyisintä stadionia operoiva Ilves Stadion Oy on järjestänyt kolmannen kerroksen Mercedes Clubilla jo nyt yli 150 erilaista asiakas- ja yritystapahtumaa, jotka ovat vaihdelleet kymmenen hengen yritysten aamiaistilaisuuksista aina monen sadan hengen yritysten henkilöstöpäiviin. Tarjoamamme tyky-päivät ovat myös olleet poikkeuksellisen suosittuja.

Stadionin tapahtumatilojen yritysvaraukset ulottuvat jo syksyyn ja pikkujoulukaudelle asti, mutta nopeimmille varaajille on vielä jäljellä muutamia vapaita viikonloppuja eri kokoisia tilaisuuksia ja juhlia varten.

Tammelan Stadionin ja sen kolmannen kerroksen tapahtumatilojen suosio perustuu saavutettavuuteen sekä ainutlaatuisen stadionympäristön tarjoamaan tunnelmaan ja maisemiin. Lähes 500 hengelle soveltuvat tilat ovat poikkeukselliset, sillä niitä voidaan muunnella asiakkaiden tarpeiden mukaan. Tammelaan on helppo tulla julkisilla kulkuvälineillä, ja esimerkiksi rautatieasemalta kävelee stadionille noin 10 minuutissa. Omalla autollakin pääsee tarvittaessa stadionin alla sijaitsevaan pysäköintihalliin.

Ilveksen kuudessa ensimmäisessä Veikkausliiga-ottelussa on vieraillut yhteensä 32 114 katsojaa eli keskiarvollisesti 5352 ottelua kohden, mikä on ylittänyt kaikki odotuksemme. Kauden ensimmäisten kotiotteluiden kohokohtana voidaan pitää loppuunmyytyä Pirkanmaan derbyä Ilves–FC Haka, jossa 8017 katsojaa todisti Ilveksen 5–0-voittoa.

Tammelan Stadionin VIP-tiloinakin toimiva Mercedes Club on ollut loppuunmyyty jo monessa Ilveksen Veikkausliiga-ottelussa. Stadionin Suomessa poikkeuksellinen ravintolakonsepti ja -katsomo ovat lyöneet positiivisesti läpi. Niin yritykset kuin VIP-asiakkaatkin ovat olleet erittäin tyytyväisiä stadionin palveluihin.

Ilveksen uudistunut ottelutapahtuma, stadionin kioskipalvelut, kaikille avoin katsomoravintola Pub Kultainen Ilves ja Mercedes Club ovat saaneet paljon kiitosta. Ilves-kannattajat ovat luoneet pelistä toiseen Tammelan Stadionille hienon tunnelman. Kiitämme suuresti jo tässä vaiheessa kaikkia ottelutapahtumissamme käyneitä.

Haluamme kehittyä tapahtumajärjestäjänä myös tulevaisuudessa ja teemmekin kesän aikana kyselytutkimuksia tapahtumistamme. Ensimmäiseen kyselyymme on tullut jo reilusti yli 1000 vastausta. Julkaisemme palautteiden tulokset loppukesään mennessä.

Kesäkuun alussa Tammelan Stadionilla tehtiin historiaa, kun myös naisten EM-karsintaottelu Suomi–Hollanti oli loppuunmyyty. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Helmareiden maaottelussa on tupa täynnä. Todistimme Tammelan Stadionin olevan parhaimmillaan myös maaotteluissa.

Stadionin tilat ja ottelun tunnelma saivat paljon kiitosta Helmareiden joukkueelta ja valmennusryhmältä – erityisesti pelaajat kokivat heillä olleen 12. pelaaja tukenaan. Tavoitteenamme on olla tulevaisuudessa Helmareiden ja Pikkuhuuhkajien kotistadion ja mahdollistaa omalta osaltamme joukkueiden menestys ”Tammelan hornankattilassa”.

Ilves-naisten Kansallisen Liigan ottelut ovat olleet myös suosittuja. Miesten Kakkosessa pelaavien Ilves/2:n, Ilves-Kissojen, Tampere Unitedin ja TPV:n yhteenlasketut kävijämäärät ovat yhteensä jo 10 000 henkeä.

Tammelan ensimmäinen stadionkonsertti järjestetään lauantaina 29.6. Lauri Tähkän jäähyväiskonserttiin on myyty jo lähes 10 000 lippua.

Tammelan Stadionin ensimmäistä puolta vuotta voidaan pitää erittäin onnistuneena, vaikka sen operointi käynnistyi varsin tiukalla aikataululla stadionin viimeistelytöiden ollessa vielä pitkään käynnissä. Yksi edelleen kehitettävistä asioista on stadionin äänentoisto, jota parantamalla pystymme nostamaan tapahtumiemme katsojakokemusta yhä korkeammalle tasolle.

Stadionin äänentoisto ei valitettavasti ole vielä riittävällä tasolla stadionin kaikissa eri osissa. Äänentoistoon liittyvät ongelmat tulivat esille ensimmäisessä ottelussa, jossa stadionilla oli tuhansia katsojia. Tämän jälkeen asiaan on reagoitu teettämällä laaja selvitys nykyisestä äänentoistosta sekä suunnitelma ongelmakohtien parantamiseksi. Stadionin äänentoistoa tullaan parantamaan niiden alueiden osalta, joissa ongelmia on ilmennyt.

Tarkkaa aikataulua muutostyölle ei vielä tässä vaiheessa pystytä sanomaan, koska siihen vaikuttaa lukuisia asioita, kuten tavaroiden saatavuus sekä korjaustöiden ajoitus liittyen kentän korkeaan käyttöasteeseen. Korjaustoimenpiteet pyritään kuitenkin tekemään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa niin pian kuin mahdollista. Olemme pyytäneet konsultaatioapua ja teknistä osaamista 4business Oy:ltä, joka ei ole järjestelmän alkuperäinen toimittaja.

Keskiviikkona 19.6 pääsemme taas viettämään jalkapallojuhlaa Veikkausliigan Yöttömän yön kierroksella, jolloin kaikki ottelut alkavat klo 21.00. Ilves–SJK-ottelun lippujen hintaan sisältyy pelipäivänä klo 19.00 Tammelan Stadionilla käynnistyvä Alumni All-Stars -hyväntekeväisyysottelu, jossa kohtaavat Suomen jalkapallo- ja jääkiekkolegendat.

Hyväntekeväisyysottelun tuotoilla hankitaan Taysin Lasten ja nuorten sairaalaan vastasyntyneille hengitystukilaite. Ilves Edustus Oy lahjoittaa jokaisesta myydystä Ilves–SJK-ottelun lipusta yhden euron hyväntekeväisyystapahtuman tuottoihin. Mikäli ottelun yleisömäärä nousee 7500:een, lahjoitussumma tuplaantuu kahteen euroon lippua kohden eli yhteensä 15 000 euroon. Liput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa ja toimipisteissä.

Tervetuloa jälleen mukaan täyttämään Tammelan Stadion ja tekemään yhdessä hyvää!