Jalkapallo- ja jääkiekkolegendat tekevät hyvää Tammelan Stadionilla – Alumni All-Stars -hyväntekeväisyysottelu keskiviikkona 19.6. ennen Veikkausliiga-ottelua Ilves–SJK

Tammelan Stadionilla vietetään suurta hyväntekeväisyys- ja jalkapallojuhlaa, kun jalkapallo- ja jääkiekkoliigojen alumnit kohtaavat hyväntekeväisyysottelussa keskiviikkona 19.6. Ottelu pelataan Veikkausliiga-ottelun Ilves–SJK esiotteluna, ja sen tuotoilla hankitaan Taysin Lasten ja nuorten sairaalaan vastasyntyneille hengitystukilaite.

Jääkiekon ja jalkapallon alumnit kokoontuvat mittelemään jalkapalloherruudesta, kun lajien legendat iskevät yhteen Tammelan Stadionilla keskiviikkona 19.6. klo 19.00. All-Star-ottelu sisältyy klo 21.00 käynnistyvän Veikkausliiga-ottelun Ilves–SJK lippujen hintaan. Hyväntekeväisyysottelun tuotot ohjataan Taysin Lasten ja nuorten sairaalalle hengitystukilaitteen hankkimiseksi vastasyntyneille.

– Suomessa noin 5–6 prosenttia lapsista syntyy keskosina, ja erityisesti näissä tilanteissa hengityskonehoito on usein elämän turvaamisen kannalta elintärkeässä roolissa. Hyväntekeväisyystapahtuman tuotoilla hankitaan Taysin Lasten ja nuorten sairaalan vastasyntyneille WILAflow Elite Neonatal ventilator -hengitystukilaite, jonka arvo on 14 000 euroa, kertoo Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n toiminnanjohtaja Susanna Lohiniemi.

Ilves Edustus Oy lahjoittaa jokaisesta myydystä Ilves–SJK-ottelun lipusta yhden euron hyväntekeväisyystapahtuman tuottoihin. Mikäli ottelun yleisömäärä nousee 7500:een, lahjoitussumma tuplaantuu kahteen euroon lippua kohden eli yhteensä 15 000 euroon.

Jalkapallon All-Star-joukkueen riveissä Tammelan Stadionilla nähdään muun muassa Anna-Kaisa Rantanen, Katri Mattsson, Maija Saari, Jessica Julin, Antti Niemi, Toni Kuivasto, Joonas Kolkka, Teemu Tainio, Kari Arkivuo, Timi Lahti, Juha Reini, Markus Halsti, Jarkko Wiss, Toni Kallio ja Mika Kottila.

– Jalkapalloilijoiden ja jääkiekkoilijoiden alumnien hyväntekeväisyysottelu Tampereen Lastenklinikoiden Tuki ry:n hyväksi on ennen kaikkea osoitus siitä, että urheilu voi yhdistää voimiaan lajista riippumatta niiden hyväksi, joilla on vaikeaa. Tapahtuma ei olisi mahdollista ilman yhteistä uskoa hyvän tekemiseksi, ja joukkueiden pelaajaluettelot kertovat hyvin entisten ammattiurheilijoiden halusta olla mukana juuri tässä pelissä, sanoo Jalkapalloalumnit ry:n hallituksen jäsen Juha Reini.

– Jalkapalloalumnit ry haluaa nuorena yhdistyksenä kantaa vastuunsa yhteiskunnan haasteellisimmassa asemassa olevien auttamisessa. Haluamme jo tässä vaiheessa kiittää jääkiekkoilijoiden liiga-alumnia heidän kokemuksensa tuomasta avusta. Jalkapalloalumnit ry toivoo otteluun täyttä tupaa ja iloista mieltä!

Jääkiekkolegendoista ovat mukana muun muassa Heidi Pelttari, Annina Rajahuhta, Emma Terho, Anne Tuomanen, Pekka Rinne, Mikko Koivu, Raimo Helminen, Teppo Numminen, Petri Kontiola, Kristian Kuusela, Ari Vallin, Kai Nurminen, Atte Pentikäinen, Pekka Saravo, Tuukka Mäntylä, Jukka Peltola, Sami Sandell, Vesa Toskala, Markus Korhonen sekä tuore maailmanmestari Lukáš Dostál. Joukkueen valmennus- ja huoltojoukoissa nähdään Rauno Korpi ja Matti Aarnio.

All-Star-joukkueiden kokoonpanot täydentyvät vielä lähempänä ottelua.

– Mahtavaa saada jalkapallo- ja jääkiekkomaailma yhdistettyä hyvän asian puolesta. Jääkiekon Liiga-alumni on perustettu jo vuonna 2007, ja on hienoa, että jalkapallo sai oman alumnitoimintansa käyntiin viime vuonna. Yhdessä koemme, että pystymme tuomaan Suomen urheilukenttään vahvan lisäarvon ja kokemuksen, kommentoi SM-liiga Alumni ry:n hallituksen jäsen Atte Pentikäinen.

Hyväntekeväisyysottelun tuomarina toimii naisten MM-kisoissa, olympialaisissa ja Mestarien liigan finaalissakin viheltänyt Kirsi Heikkinen.

Yhteistyökumppaneina hyväntekeväisyystapahtumaa ovat mukana mahdollistamassa muun muassa Sinebrychoff, Bufferi, Mainostoimisto Värikäs ja Aamulehti.

– On upeaa, että olemme saaneet tällaisen kattauksen suomalaisen jalkapallon ja jääkiekon suuria nimiä yhteisen hyvän asian äärelle. Kannattaakin ehdottomasti tulla paikan päälle näkemään ja kokemaan entisten ja tulevien legendojen otteita, sekä olla samalla mukana auttamassa ja tukemassa vastasyntyneiden elintärkeää hoitotyötä, sanoo Ilveksen vastuullisuus- ja yhteisöllisyyskoordinaattori Olli Vakkala.

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry on toiminut jo 30 vuotta Taysin Lasten ja nuorten sairaalan tukena keräten varoja sairaalan tarvitsemiin kohteisiin ja järjestäen kivaa toimintaa potilaille ja heidän perheilleen. Toiminnanjohtaja Susanna Lohiniemi sanoo yhdistyksen tekevän työtä pienten lapsipotilaiden hoito-olosuhteiden ja erityisesti viihtyvyyden parantamiseksi pitkien sairaalahoitojen aikana.

– Yhdistyksemme mottona on perustajamme Jarmo Visakorven lause: ”Lasten tuloksekkaaseen sairaanhoitoon tarvitaan aivan erityinen sairaala”. Tehdään yhdessä meidän omasta Lasten ja nuorten sairaalastamme paras! Tampereen Lastenklinikan Tuki ry ja Ilves ovat pitkäaikaisia kumppaneita ja auttavat yhdessä pieniä potilaita. Auta sinäkin!

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry, jalkapallo- ja jääkiekkoliigojen alumnit, Ilves ja Tammelan Stadion sekä tapahtuman yhteistyökumppanit kutsuvat kaikki mukaan tekemään hyvää tärkeän asian puolesta. Olemme ylpeitä saadessamme olla mukana tukemassa Taysin Lasten ja nuorten sairaalan toimintaa ja olemme kiitollisia kaikesta avusta, jota saamme.

Tervetuloa Tammelan Stadionille tekemään hyvää ja viettämään Parasta aikaa yhdessä!

Alumni All-Stars -ottelu
Ke 19.6. klo 19.00
Ilves-SJK klo 21.00
Tammelan Stadion
Tammelankatu 25
33500 Tampere
Osta liput: Lippu.fi