6

Kentältä poistot

0

1

Ilves taipui Seinäjoella pelatussa Liigacupin lohkovaiheen päätösottelussa SJK:lle maalein 3–1. Noin 70 minuuttia alivoimaisena pelanneen Ilveksen maalin laukoi toisella puoliajalla Santeri Haarala.

SJK:n Eetu Mömmö testasi ottelun alussa Otso Virtasen virettä rangaistusalueen takaa lähteneellä vedollaan, mutta Ilves-maalivahti poimi pallon kiinni varmasti. Kamppailun ensimmäisen varoituksen sai Vincent Ulundua rikkonut SJK:n Kelvin Pires neljännellä peliminuutilla.

Kotijoukkueen saama erikoistilanne tuotti ottelun avausmaalin 12. minuutilla. Seinäjokelaiset pelasivat vapaapotkun oikealle laidalle, josta lähteneen keskityksen Jaime Moreno jatkoi sisään maalin edestä ja vei SJK:n 1–0-johtoon.

Minuuttia myöhemmin Ilveksen Maksim Stjopin laukoi painavan kudin noin 20 metristä, mutta pallo viuhui hieman oikealta ohi. Ilveksen ensimmäisen varoituksen vastaanotti Aapo Mäenpää 15. minuutilla. Seuraavaksi tasoitus oli hyvin lähellä, kun Roope Riski ylsi jatkamaan Vincent Ulundun keskityksen takatolpalta, mutta pallo suuntautui sivuverkkoon. 18. minuutilla oli Ilveksen Noel Hasan vuoro saada varoitus.

Vahvasti esillä ollut Ulundu yritti seuraavaksi omaa ratkaisuaan, mutta SJK:n maalivahti Roope Paunio torjui hyvän harhautuksen jälkeen etuyläkulmaan suuntautuneen laukauksen. Tasoitusmaalia hakenut Ilves koki kuitenkin takaiskun 23. minuutilla, kun Noel Hasan toinen varoitus tuotti hänellä ulosajon. Vierasjoukkue joutui jo pelin varhaisessa vaiheessa miesalivoimalle.

Kotijoukkue olikin lähellä tuplata johtonsa 26. minuutilla, kun hyvän syötön jälkeen Otso Virtasen kiertäneen Valentin Gascin ratkaisuyritys osui etutolppaan. Avausmaalin tehnyt Jaime Moreno pääsi myös pian yrittämään vajaasta kymmenestä metristä irtopallosta, mutta Ilves selvisi ilman takaiskua.

SJK sai pallon toistamiseen maaliin 39. minuutilla, mutta osuma hylättiin paitsiona. Vain hetkeä myöhemmin kotijoukkueelle kuitenkin tuomittiin rangaistuspotku, jonka Jaime Moreno laukoi varmasti sisään ja siirsi SJK:n 2–0-johtoon 42. peliminuutilla.

Doni Arifin rike tuotti vielä Ilvekselle neljännen varoituksen ennen taukovihellystä. SJK vei avausjakson nimiinsä maalein 2–0.

Toinen puoliaika tasatahtiin

Ilves vaihtoi tauolla Felipe Aspegrenin tilalle Matias Kivikko Arrañon. SJK toi Eetu Mömmön ja Denis Cukicin tilalle kentälle Kasper Paanasen ja Markus Arsalon.

Toisen puoliajan alussa Tuomas Kaukuan laukaus otti kimmokkeen Tatu Miettusen jalasta, mutta Otso Virtasen torjunta piti lukemat ennallaan. Tilannetta edelsi Lauri Ala-Myllymäen rike, josta nousikin keltainen kortti pelikatkon tultua. Virtanen oli jälleen torjuntatöissä parin minuutin kuluttua, kun Kaukua pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä.

Lopulta SJK muutti lukemat jo 3–0:aan 53. minuutilla. Vasemmalta puolelta annettu kulmapotku tavoitti Kasper Paanasen, jonka viidestä metristä lähtenyt pusku upposi etukulmaan. Ilves vaihtoi samalla kentälle Anton Popovitchin, Abdoulaye Kantén ja Santeri Haaralan, joille tekivät tilaa Lauri Ala-Myllymäki, Doni Arifi ja Maksim Stjopin.

Seuraavatkin maalipaikat nähtiin Ilveksen puolustuspäädyssä. Otto Kemppainen tarjosi ensin syötöllään paikan maalin eteen Jaime Morenolle, jonka ohjaus meni ohi etukulmasta. Hetkeä myöhemmin Kemppaisen oma laukaus painui hieman ohi vasemmalta. Kotijoukkueen seuraavat vaihdot olivat vuorossa 62. minuutilla, jolloin Otto Kemppaisen ja Tuomas Kaukuan tilalle kentälle tulivat Bob Armah ja Oliver Günes.

Ilveksen kavennus 3–1:een syntyi näyttävän kuvion päätteeksi 63. minuutilla. Abdoulaye Kantén ja Vincent Ulundun syötöt pohjustivat rangaistusalueen rajalle paikan Santeri Haaralalle, jonka laukaus upposi vasempaan alakulmaan. Osuma oli Haaralalle jo viides Liigacupin otteluissa.

69. minuutilla Ilveksen Roope Riski ja Vincent Ulundu tekivät tilaa Oiva Jukkolalle ja Marius Söderbäckille. 77. minuutin kohdalla kotijoukkueen Valentin Gasc leikkasi vasemmalta laidalta keskelle rangaistusalueen sisälle ja laukoi matalan kudin, mutta Otso Virtasen jalkatorjunta piti lukemat 3–1:ssä. Gascin jatkotilanteesta saama varoitus oli SJK:n toinen ottelussa.

SJK:n kahdesta ensimmäisestä maalista vastannut Jaime Moreno teki tilaa Eemeli Honkolalle 80. minuutilla. Ilves vaihtoi kolme minuuttia myöhemmin Aapo Mäenpään tilalle Jere Riissasen.

88. minuutilla kotijoukkueen Pyry Hannolan tilalle kentälle tuli Ibrahim Cissé. Seuraavalla minuutilla Ilveksen Jorginholle nousi varoitus, joka oli keltavihreille jo kuudes päivän ottelussa.

Ottelun loppuhetketkään eivät tuoneet enää muutosta lukemiin. Noin 70 minuuttia yhden miehen vajaalla pelanneen Ilveksen Liigacupin lohkovaiheen viimeinen ottelu päättyi 3–1-tappioon SJK:lle.

Punaisen kortin sävyttämä ottelu tarjosi pohdittavaa Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantaselle.

– Ottaa päähän, että annoimme pelin melko nopeasti vastustajalle. Emme mielestäni olleet pelin alussa parhaimmillamme, vaikka ennen ensimmäistä maalia ja punaista korttia pääsimmekin peliin mukaan. Kolme päästettyä erikoistilannemaalia jättää selkeän kehityskohdan, toteaa Rantanen.

– Toisella jaksolla vajaalla yritimme pitää omasta pelaamisestamme kiinni ja onnistuimme siinä ajoittain hyvin. Luonnollisesti vastustajalle jäi isoja tiloja, mihin hyökätä. Työ jatkuu ja otamme katseen kohti välierää, jossa parannamme.

Seuraava ottelu

Jo ennen viimeistä kierrosta B-lohkon voiton varmistanut Ilves jatkaa Liigacupin välieriin. Ilves isännöi ottelua Tammelan Stadionilla lauantaina 9.3.

Liigacup: SJK–Ilves 3–1 (2–0)

Maali (1-0) Moreno Ciorciari Jaime Jose 12’
Maali (Rp 2-0) Moreno Ciorciari Jaime Jose 42’
Maali (3-0) Paananen Kasper 53’
Maali (3-1) Haarala Santeri 64’