Ilves päättää Liigacupin lohkovaiheen SJK:n vieraana

Liigacupin välieräpaikan varmistanut Ilves matkustaa lauantaina Seinäjoelle SJK:n vieraaksi. Kuva: Jimi Soinila

Ilves pelaa Liigacupin viimeisen lohko-ottelunsa Seinäjoella, jossa SJK isännöi kamppailua lauantaina 24.2. Neljästä ottelustaan kymmenen pistettä ottanut Ilves on jo varmistanut lohkovoiton ja paikan välieriin.

Lauantain kotijoukkue SJK on voittanut neljästä Liigacupin ottelustaan yhden ja kerännyt kolme pistettä. VPS oli kotonaan SJK:ta parempi maalein 2–1, ja AC Oulu haki pisteet Seinäjoelta lukemin 0–2. Kolmannella kierroksella SJK kaatoi FC Hakan vieraissa 1–2, mutta viime lauantain 1–3-kotitappio KuPSille varmisti sen, etteivät seinäjokelaiset voi enää yltää välieräpaikkaan oikeuttavalle toiselle sijalle.

VPS:ää vastaan SJK:n maalin teki Valentin Gasc. Hakaa vastaan maalinteossa onnistuivat Pyry Hannola ja ottelun lopussa rangaistuspotkusta voittomaalin laukonut Jaime Moreno, joka iski seinäjokelaisten ainokaisen myös KuPSia vastaan rangaistuspotkusta. Maalivahdeista Roope Paunio pelasi VPS:ää ja FC Hakaa vastaan ja Hemmo Riihimäki oli torjuntavuorossa AC Oulu- ja KuPS-otteluissa.

SJK:n uusi päävalmentaja on Toni Lehtinen, joka alun perin nimettiin valmennusryhmään skotlantilaisen Stevie Grieven avuksi. Viime kaudella SJK Akatemiaa Ykkösessä valmentaneelle Grievelle ei kuitenkaan löytynyt paikkaa UEFA Pro -lisenssin suorittamiseen tähtäävään koulutukseen, joka päävalmentajalta vaaditaan Veikkausliigan lisenssiehdoissa. Grieve jatkaa valmennusryhmässä myös, mutta päävalmentajan rooli siirtyi Lehtiselle, jolta UEFA Pro -lisenssi löytyy.

SJK:n maalivahtiosastolle ovat liittyneet Hemmo Riihimäki KuPSista ja Roope Paunio FC Hongasta. Laitapuolustaja Dario Naamo ja laitahyökkääjä Lauri Laine siirtyivät myös FC Hongasta ja hyökkääjä Rasmus Karjalainen AC Oulusta. Lainasopimuksilla Seinäjoelle ovat saapuneet kapverdeläinen keskuspuolustaja Kelvin Pires ja laitahyökkääjä Eetu Mömmö. Pires saapui SJK:hon slovakialaisesta AC Trenčínistä ja Mömmö Italian Serie A -seura US Leccestä. Mömmö siirtyi Lecceen Ilveksestä vuonna 2021.

Viime kauden joukkueen lähtijäpuolella Jake Dunwoody siirtyi AC Ouluun, Martti Haukioja VPS:ään, Diego Rojas palasi Chileen, Terry Yegbe suuntasi Ruotsiin, Murilo Malesiaan ja viime kauden kapteeni Matej Hradecký Slovakiaan sekä lainasopimuksilla Nooa Laine Malesiaan ja Jeremiah Streng Italiaan.

Ilves haluaa parantaa viime ottelusta

Kolmessa ensimmäisessä Liigacup-ottelussaan KuPSin 0–2, VPS:n 3–1 ja AC Oulun 0–1 kaatanut Ilves pelasi FC Hakan kanssa 2–2-tasapelin viime perjantaina Tammelan Stadionin ensimmäisessä yleisöottelussa. Keltavihreät nousivat 10 pisteeseen ja varmistivat Liigacupin B-lohkon voiton. Pirkanmaan derbyssä Ilveksen maalit iskivät Oiva Jukkola ja Vincent Ulundu, joka merkkautti myös syötön Jukkolan osumaan. Ulundun maalin pohjusti oivaltavan syötön antanut Lauri Ala-Myllymäki.

Vaikka jatkopaikka Liigacupissa on jo varma, haluaa Joonas Rantasen luotsaama Ilves taistella voitosta jokaisessa ottelussa ja samalla kehittää peliä, jotta joukkue on valmiina Veikkausliigan alkaessa huhtikuussa.

– Ollaan keskitytty parantamaan ja korjaamaankin niitä asioita, joissa emme onnistuneet Haka ottelussa. Se miten hyökkäämme vaikuttaa paljon siihen miten pystymme puolustamaan tilanteenvaihtoja, nimenomaan tässä on parannettavaa. Jatkopaikka on varma, mutta haluamme pelata hyvän pelin ja palata voittojen tielle. Toivotaan samalla, että säiden puolesta ei tarvitse enää tämän jälkeen pelata sisällä, kommentoi Rantanen.

 

Liigacup: SJK–Ilves
Lauantaina 24.2. klo 14.45
Wallsport Areena
Alaseinäjoenkatu 9 B, 60220 Seinäjoki
Ottelulähetys: Ruutu.fi