Samba Benga sopimukseen Ilveksen kanssa

Tampereen Ilves on solminut pelaajasopimuksen 27-vuotiaan keskuspuolustaja Samba Bengan kanssa. Sopimus ulottuu aina heinäkuun loppuun saakka, sisältäen option sopimuksen jatkamisesta kauden loppuun.

192-senttinen senegalilaistoppari pelasi viimeiset kolme kautta Turun Palloseuran riveissä Ykkösessä. Aiemmin hän on edustanut Suomessa myös Ekenäs IF:ää ja Seinäjoen Jalkapallokerhoa. Kaudella 2022 Ykkösen parhaaksi puolustajaksi valittu Benga on jo harjoitellut joukkueen mukana kuukauden verran.

Hyväntuulinen Benga on yhtä hymyä kuvaillessaan tunnelmiaan tuoreesta sopimuksesta.

– Olen todella iloinen saadessani olla osa tätä historiallista seuraa, sekä myös iloinen siitä, että pääsen liittymään tähän fantastiseen joukkoon täynnä upeita ihmisiä. Olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta ja aion antaa täällä kaikkeni mitä minulla on annettavaa. Olen luottavainen siitä, että tämä matka tulee olemaan upea.

Urheilutoimenjohtaja Miika Takkula on tyytyväinen saadessaan syvyyttä joukkueen toppariosastolle.

– Benga harjoitellut jo kuukauden joukkueen mukana ja sopeutunut hyvin joukkueen arkeen. Hän tuo syvyyttä ja fyysisyyttä toppariosastolle pelitahdin kiihtyessä, Takkula kertoo.

Viime kaudella Turun Palloseuraa edustanut, fyysisesti vahva ja Suomen kentillä kokenut Samba nähdään jo tositoimissa Ilves/2- joukkueen mukana tämän illan klo 18:30 alkavassa ottelussa SexyPöxyjä vastaan. 

Bengan sopimuksen lisäksi Ilves/2 -joukkue on tehnyt sopimuksen maalivahti Otto Huuhtasen kanssa. Huuhtanen tulee auttamaan joukkuetta siksi aikaa, kunnes maalivahti Lucas Väyrynen palaa takaisin pelikuntoon. 

Näe Benga tänään tositoimissa ja hanki liput illan Ilves/2 – SexyPöxyt otteluun Lippupisteen verkkokaupasta. Otteluun sisäänpääsy myös Veikkausliigan kausikortilla (Club.-palvelut ei käytössä kakkosen otteluissa).