Kuvassa LähiTapiola Pirkanmaan vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Taina Hiltunen sekä Ilves Stadion Oy:n stadionpäällikkö Toni Hevonkorpi

LähiTapiola Pirkanmaa lahjoitti kolme defibrillaattoria Tammelan stadionille

Sepelvaltimotaudista aiheutuva äkillinen sydänkohtaus on edelleen yleisin kuolinsyy sekä miehillä että naisilla Suomessa. Hädän tullessa helposti saatavilla oleva defibrillaattori eli sydäniskuri voi pelastaa.

Sydäniskuri on helppokäyttöinen laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt haitallinen rytmihäiriö. Defibrillointiin on ryhdyttävä jo 3-5 minuutin kuluessa elottomuudesta. Jokainen viiveminuutti huonontaa selviytymisen ennustetta 10-12 %.

Kun hätätilanne iskee, ensihoito on harvoin välittömässä läheisyydessä. Tällöin lähellä olevat tuovat ratkaisevan avun. Monen mielestä ensiaputaidot ovatkin kansalaisten perustaitoja.

– Yhteistyökumppanina ja paikallisena vakuutusyhtiönä LähiTapiola Pirkanmaa haluaa turvata pirkanmaalaisten elämää, myös tärkeissä kohtaamispaikoissa, kuten Tammelan Stadionilla. Siksi lahjoitimme stadionille kolme defibrillaattoria. Ne on sijoitettu A- ja B-käytävien ensiapuhuoneisiin sekä pelaajakäytävän aulaan. Haluamme varmistaa, että hädän sattuessa kenellä tahansa on helppo ja nopea pääsy elintärkeän sydäniskurin luo, LähiTapiola Pirkanmaan vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Taina Hiltunen kertoo.

Tammelan stadionille lahjoitetut defibrillaattorit luovutettiin stadionpäällikkö Toni Hevonkorvelle.

– Olemme erittäin kiitollisia LähiTapiola Pirkanmaalle defibrilaattorien lahjoittamisesta Tammelan stadionille. Näiden laadukkaiden defibrilaattorien avulla pystymme entistä paremmin huolehtimaan stadionin käyttäjien ja stadionilla vierailevien katsojien turvallisuudesta ja terveydestä. Henkilökuntamme tulee saamaan myös LähiTapiolan Pirkanmaan tarjoaman hätäensiapukoulutuksen syksyn aikana, jotta laitteen käyttäminen tulee myös tutuksi, stadionpäällikkö Hevonkorpi kertoo.

Ennakoiva riskienhallinta, vahinkojen ennaltaehkäisy ja aktiivinen rooli omassa lähiyhteisössä ovat LähiTapiolan vastuullisuustyön ytimessä. Ne ovat konkreettisia tekoja omistaja-asiakkaiden ja lähiyhteisön hyväksi.

– Turvallisuutta ja vahinkojen ennaltaehkäisyä edistävistä hankkeistamme esimerkkejä ovat myös maksuttomat hätäensiapu- ja alkusammutuskoulutuksemme, liikenneturvallisuusluentomme, sammutintarkastukset, heijastinliivilahjoitukset kouluihin ja päiväkoteihin sekä lahjoitukset yleishyödyllisten yhteisöjen hyväksi LähiLahjoitus-rahastomme turvin, Taina Hiltunen kertoo.

Tiesitkö, että LähiTapiola Pirkanmaa palvelee paikallisesti ja henkilökohtaisesti, ja että jokainen asiakas on myös omistaja? Paikallisena vakuutusyhtiönä LähiTapiola Pirkanmaa työllistää, maksaa verot Pirkanmaalle ja edistää pirkanmaalaista elinkeinoelämää paikallisten korvauskumppaneiden ja maksettujen korvausten kautta.