Pasi Tuutti vahvistaa Ilveksen valmennusta

Tampereen Ilves vahvistaa Veikkausliigajoukkueensa valmennusryhmää Pasi Tuutin valmentajasopimuksella. Tuutti liittyy Toni Kallion valmennustiimiin välittömästi ja tuo tiimiin osaamista sekä kokemusta kotimaisen jalkapallon huipulta.  

Kuopiolaislähtöinen valmentaja on toiminut aikaisemminkin Ilveksen organisaatiossa, toimiessaan vuosina 2014-2017 seurassa päätoimisena juniorivalmentajana. Useissa merkittävissä rooleissa juniorivalmennuksen puolella toiminut Tuutti on työskennellyt myös Veikkausliigajoukkueiden valmennustiimeissä. 

Kaudella 2018 Rovaniemen Palloseurassa ja Toni Koskelan valmennusryhmässä Tuutti oli osa joukkuetta, joka nappasi yllättäen SM-hopea mitalin sijoituttuaan Veikkausliigassa toiseksi. 

Seuraavan kauden (2019) toukokuussa Koskela siirtyi kesken kautta HJK:n päävalmentajaksi, jolloin Tuutti nimitettiin väliaikaiseksi päävalmentajaksi kauden loppuun saakka. Seuraavalla kaudella Tuutti palasi kotikaupunkiinsa Kuopioon ja toimi miesten edustusjoukkueen valmentajana, ensin osana Arne Erlandsenin tiimiä ja myöhemmin Simo Valakarin ryhmässä. 

Valakarin kanssa Tuutti luotsasi KuPSin kahteen peräkkäiseen (2021 ja 2022) Suomen Cupin mestaruuteen ja hyviin suorituksiin mm. UEFA Konferenssiliigan karsinnoissa. Lohkovaiheen paikka Konferenssiliigan debyyttikaudella 2021/2022 oli äärimmäisen lähellä, mutta Saksan Bundesligan Union Berlin oli lopulta kuopiolaisten eurohaaveiden tiellä viimeisellä karsintakierroksella. 

Valakarin siirryttyä Kuopiosta päävalmentajatehtäviin Latvian pääsarjaan, Tuutti nimettiin kasvattiseuransa päävalmentajaksi kauden 2023 alussa. 

Huhtikuun loppupuolelta alkaen vapailla markkinoilla ollut valmentaja on käyttänyt viimeiset kuukaudet reflektointiin ja itsensä kehittämiseen valmennuksen, ja jalkapallopelin, jatkuvana opiskelijana. Tuutti liittyy Ilveksen valmennustiimiin myönteisin mielin, mutta tietoisena tulevista haasteista: 

“Palaan ilolla takaisin Tampereelle, josta sain suurimmat oppini valmentamisesta 2010-luvun puolivälin tienoilla. Ilves on tuttu seura, missä minulla on paljon kavereita. Koen, että pystymme yhdessä valmennustiimin ja joukkueen kanssa tuottamaan positiivisia kokemuksia koko Ilves-yhteisölle. Viimeiset kolme kuukautta ovat opettaneet minulle paljon valmentajuudesta ja ne opit haluan tulla jakamaan Köpin valmennustiimille, sekä pelaajien käyttöön”, kertoo Tuutti. 

Päävalmentaja Toni Kallio kokee Pasi Tuutin tulon valmennustiimiin positiivisena “Pasi on ammattitaitoinen valmentaja, joka omaa kokemusta ammattijalkapallosta eri tehtävissä. Pasi tuo energiaa ja osaamista valmennustiimiimme”, kommentoi Kallio.  

Tuutti tuntee valmennuksen, ja muut taustajoukot, henkilökohtaisesti jo useiden vuosien ajalta ja on erittäin tervetullut vahvistus miesten edustusjoukkueelle ja koko seuralle. Kokenut valmentaja on aloittanut työnsä osana Veikkausliigajoukkueen valmennusryhmää jo tällä viikolla ja valmistautuu joukkueen kanssa perjantaina pelattavaan Pirkanmaan Derbyyn. 

Tervetuloa takaisin Ilvekseen, Pasi!