Matka naapurikuntaan seuraava haaste Suomen Cupissa

Tampereen Ilves selvitti tiensä Suomen Cupin neljännelle kierrokselle kolmisen viikkoa takaperin voittamalla Turun Palloseuran vierasottelussa lukemin 0-2. Ilveksen seuraava haaste on jälleen vierasottelu, kun Cupin sääntöjen mukaan alemman sarjatason joukkue saa automaattisesti kotijoukkueen roolin. Vierasmatka ei suuntautunut keltavihreiden kannalta pitkälle, kun arpa toi vastaan tutun pirkanmaalaisvastustaja Nokian Palloseuran.

NoPS onnistui Cupin toisella kierroksella tiputtamaan  Ilveksen paikallisvastustaja Tampereen Pallo-Veikot kilpailusta ja seuraavan kierroksen arpa oli nokialaisten kannalta suotuisa, kun tie kävi Ilveksen tavoin Turkuun ja vastaan tuli sarjatasoa alempaa Åbo Club de Fútbol, josta NoPS teki selvää jälkeä 1-5 lukemin.

Nokialaisten riveissä pelaa useita korkeammilla sarjatasoilla nähtyjä pelaajia, mm. ÅCF vastaan Cupissa ja edellisellä kierroksella Kolmosessa Haka junioreita vastaan maalinteossa onnistunut Miska Peltola edusti vielä viime kaudella Ilves/2:ta ja onnistui kahdeksassa esiintymisessään maalinteossa kertaalleen. Peltolan lisäksi Kakkosesta tuttuja nimiä on mm. Ilves-Kissoja edustanut valkeakoskelaislähtöinen Wiljam Valtonen ja pitkään TPV:tä ennen NoPSiin siirtymistään edustanut Samu Jokela.

Ilves lähtee hakemaan viime kierroksen tavoin Cup-ottelusta itseluottamusta parin vaikean liigaottelun jälkeen. Vaikka joukkueiden välillä on lähtökohtaisesti tasoero, niin Cupin tulos-tai-ulos -menetelmä ja alempisarjalaisen kotietu takaa aina otteluihin ylimääräisen latauksen ja mahdollisuuden draamalle.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio on myös tietoinen Cupin ainutlaatuisesta luonteesta ja linjasi ennen TPS-ottelua laajemmassa haastattelussa seuran tavoitteita kilpailussa: ”Ei (ole toivevastustajaa), mutta paljon on omalta peliuralta muistoja peleistä pienemmillä paikkakunnilla, jossa on otettu vastaan kuittailua! Niissä on tunnelmaa, kun ennakkosuosikkina menee pienemmälle paikkakunnalle ja yleisöstä tulee vähän huutelua, niin ne on hienoja muistoja. Cuppia pelataan peli kerrallaan ja aina on valmistauduttava hyvin. Aina tapahtuu draamaa, ja aina finaalissa eivät kohtaa ennakkosuosikit”, linjaili Kallio Cupin haasteista.

Moni nuori pelaaja ja etenkin Ilves-kasvatit janoavat varmasti mahdollisuutta edustaa seuraansa Cup-ottelussa, jossa panoksena on jatkopaikka ja kierros kerrallaan tavoitellaan paikkaa syksyllä Olympiastadionilla pelattavassa finaaliottelussa, jonka voittaja pääse UEFA Conference Leaguen karsintoihin kesällä 2024. Viime viikolla Seinäjoella avauskokoonpanossa nähty Noel Hasa ja Baddredine Bushara olivat avauskokoonpanossa, kun Ilves tiputti kolmannella kierroksella TPS:n ja nuorukaiset ovat varmasti muun joukkueen tavoin valmiita seuraavaan näytönpaikkaan ja Cupin haasteeseen Nokialla.

Ottelu pelataan keskiviikkona 17.5. Nokian keskuskenttä 1:llä, eli Tapio Rautavaaran stadionilla. Kotijoukkue NoPS tiedottaa, että otteluun ei ole lippujen ennakkomyyntiä, joten 10€ hintaan paikanpäällä myynnissä olevat liput saadakseen kannattaa saapua ajoissa paikalle. Stadion vetää noin 600 katsojaa istumapaikoille ja käytössä on lisäksi seisomapaikkoja. 

Suomen Cupin 4. kierroksen ottelu NoPS – Ilves käynnistyy kello 18.00 ja on katsottavissa myös Ruutu+ suorasta lähetyksestä