Lauantaina pelataan Tammelassa – Ilveksen vieraaksi AC Oulu

Sunnuntaina kauden ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa ottanut Ilves saa seuraavaksi vieraakseen AC Oulun. Lauantaina 4.5. Tammelan Stadionilla pelattava ottelu käynnistyy klo 15.00. Ottelun jälkeen pelaajien Meet & Greet -tapahtuma Itäkatsomon palvelukäytävällä.

Sarjakauden neljännelle kierrokselle venynyt Ilveksen avausvoitto tuli sunnuntaina vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Ottelun 49. minuutilla syntynyt Oiva Jukkolan puskumaali toi tamperelaisille 0–1-vierasvoiton ja kaivatun palkinnon kolmen pisteen muodossa.

Ilves nousi voitollaan neljään pisteeseen, jotka oikeuttavat sarjataulukon yhdeksännelle sijalle. Lauantain vastustaja AC Oulu on perässä kymmenentenä kahdella pisteellään. Piste-erot ovat luonnollisesti sarjan alkuvaiheessa pieniä ja yhdenkin pelin tulos voi muuttaa sijoituksia useammalla pykälällä.

– Avausvoiton ja pienen vieraskiertueen jälkeen on todella kiva päästä pelaamaan kotona. Se miten haluamme pelata, missä asioissa olemme olleet hyviä ja missä on parannettavaa ei ole muuttunut. Tuloksellisesti vaikean jakson jälkeen joukkue näytti luonnetta ja sydäntä saarella, mikä tekee meistä entistä vahvempia, kommentoi päävalmentaja Joonas Rantanen.

– Oulu on ollut mielestäni tuloksiaan parempi, ja heidän pelaamisessaan on tiettyjä asioita, joita meidän pitää huomioida. Tilanteenvaihdot molempiin suuntiin ovat tärkeässä roolissa.

Edellisen ottelun sivussa ollut Lauri Ala-Myllymäki palasi Ilveksen kokoonpanoon IFK Mariehamnia vastaan ja tuli myös kentälle 72. minuutilla. Kahdesta ottelusta puuttunut Vincent Ulundu oli myös mukana vaihtopelaajien joukossa, vaikkei peliminuutteja vielä kertynytkään. Maarianhaminan-pelistä olivat sivussa Maksim Stjopin ja Felipe Aspegren.

– Felipe Aspegren on vielä sivussa pari peliä, nuorista toppari Tomas Sovelius joutuu huilaamaan peleistä joitakin viikkoja, ja Doni Arifi on pelikiellossa. Muuten kokoonpanotilanteemme on hyvä, sanoo Rantanen.

Oululaisilla avausvoitto ottamatta

Vierasjoukkue AC Oulun tilillä on neljän ottelun jälkeen kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Avauskierroksella tullutta 2–1-vierastappiota SJK:lle seurasi 3–3-tasapeli Turussa FC Interiä vastaan. Kolmannesta vierasottelusta irtosi toinen piste, kun oululaiset päätyivät EIF:n kanssa 1–1-lukemiin. Viime lauantaina AC Oulun ensimmäinen kotiottelu jouduttiin pelaamaan olosuhteiden vuoksi varakentällä Vaasassa – vierasjoukkue VPS:n kotikentällä. Vaasalaiset veivät ottelun nimiinsä maalein 1–2.

SJK:ta vastaan Oulun maalin teki Yassin Daoussi. Interiä vastaan iskivät Justin Rennicks sekä Ashley Coffey ja yksi osuma kirjattiin turkulaisten omaksi maaliksi. EIF-pelissä Rennicks teki kauden toisen maalinsa, ja VPS:n verkkoon pallon toimitti Dimitrios Metaxas. Calum Ward on torjunut täydet minuutit oululaisten maalilla.

Ilves ja AC Oulu ovat kohdanneet jo kahdesti tämän vuoden puolella. Helmikuun alussa Ilves haki Liigacupin vierasottelussaan pisteet Oulusta Santeri Haaralan maalilla lukemin 0–1. Maaliskuun lopulla joukkueet kohtasivat Veikkausliiga-kauden alla harjoitusottelussa Tammelan Stadionilla, jossa Ilves oli jälleen parempi Haaralan osumalla samoin 1–0-lukemin.

Edellisen kohtaamisen jälkeen AC Oulu teki sopimuksen puolalaispuolustaja Jowin Radzinskin, 22, kanssa juuri ennen sarjakauden alkua. Radzinski pelasi viime kaudella LKS Lodzin kakkosjoukkeessa Puolan kolmanneksi korkeimmalla tasolla.

Suomen Cupissa kolmannelta kierrokselta aloittanut AC Oulu voitti toissa viikolla Lapuan Virkiän vierasottelussa lukemin 1–7. Maaleja iskivät Oululta Eetu Saarela, Samuli Hölttä, Rene Kähkönen, Jake Dunwoody, Marquinhos kahdesti sekä Otto Salmensuu.