Kallion kommentit SJK-tasapelin käännekohdista ja VAR-järjestelmän tarpeellisuudesta

Tampereen Ilves ja Seinäjoen Jalkapallokerho pelasivat lauantaina Ratinan stadionilla rankan ja koko pelin kestäneen sateen alla tiukan 1-1 tasalukemiin päättyneen Veikkausliiga ottelun.

Ottelun jälkeen Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kommentoi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa joukkueensa peliesitystä ja ottelun ratkaisevia hetkiä kentän molemmissa päissä.

”Kokonaisuutena olen tyytyväinen, toteutettiin pelisuunnitelmaa hyvin ja varsinkin alku oli tosi hyvä. Tietysti toivoisi, että saataisi onnistumisia hyvistä paikoista mitä pystyttiin luomaan.

”Tiedettiin, että paikkoja ei tule montaa ja peli tulee ratkeamaan maalien edustalla. Ensimmäisen n. 25 minuutin aikana oli pari hyvää paikkaa. Kun päästiin johtoon, niin tavoitteena oli tietenkin nollapeli.

”(SJK:n rangaistuspotkuun ja Umarin ulosajoon johtaneesta tilanteesta) parempi, etten sano mitään. Olen nähnyt videolta tilanteen ja jokainen vetäkööt johtopäätöksensä siitä mitä mieltä olen tuomiosta”, summaa Kallio mietteensä ottelun kulusta.

Ottelu oli Ilveksen tämän kauden Ratinassa peletuista kotiotteluista kuudes ja samalla neljäs tasapeliin päättynyt. Keltavihreät ovat johtaneet kaikkia tasapeliin päätyneitä otteluita ja pistemenetykset äärimmäisen niukoilla marginaaleilla alkaa pikkuhiljaa tuntua hieman julmalta.

Köpi avasi vielä SJK:n ottelun osalta pieniä hetkiä, jotka eivät lauantainakaan valitettavasti kääntyneet Ilveksen eduksi.

”Siinä oli viimeisillä sekunneilla tällä kertaa meillä paikka ratkaista ottelu, ne on niitä hetkiä kun pitäisi pystyä olemaan kliinisempi. Totta kai kaikkemme yritetään tehdä maaleja ja ne hetket ovat pienistä asioista kiinni. Yritetään saada nämä palaset loksahtamaan kohdalle, niin pisteitä alkaa kyllä tulemaan. Nyt on taas tällä kertaa tyytyminen yhteen pisteeseen”, totesi Kallio.

Kalliolta kysyttiin lopuksi mielipidettä VAR-järjestelmän tarpeellisuudesta Veikkausliigassa ja suomalaisessa jalkapallossa: ”Joo, se on ihan selvä, mutta ei meillä ole resursseja siihen. Kaikki varmasti haluaa, että tuomiot menee oikein ja pelit eivät ratkea vääriin tuomioihin. Ihmisiä toki ollaan kaikki ja virheitä sattuu. Se (VAR-järjestelmän käyttöönotto) ei valitettavasti tällä hetkellä vielä ole kovin realistista (Suomessa), mutta jos mielipidettä kysytään niin totta kai tarvittaisiin tännekkin”, kommentoi Köpi.

SJK:n päävalmentaja Joaquin Gomez totesi samaan kysymykseen, että ”VAR ei olisi hyvä lisä, vaan se on tarpeellinen.”