Jorginho siirtyy Ilvekseen – edustuskelpoinen jo perjantaina

Tampereen Ilves vahvistaa miesten edustusjoukkueen pelaajistoa portugalilaisella Jorginholla. 25-vuotias (synt. 1998) vasenjalkainen laitapuolustaja on harjoitellut Ilveksen kanssa kuluneen viikon ajan ja on valmennuksen käytettävissä jo perjantaina Vaasan Palloseuraa vastaan pelattavassa Veikkausliigan kotiottelussa. Jorginho liittyy seuran palvelukseen vapaana agenttina ja solmi Ilveksen kanssa kauden 2024 loppuun saakka ulottuvan pelaajasopimuksen.

Ricardo Jorge Silva Araujo, kutsumanimeltään Jorginho, on syntynyt n. 133 000 asukkaan kaupungissa, Vila Nova de Famalicãossa, Pohjois-Portugalissa ja saanut ensimmäiset jalkapallo-oppinsa kasvattiseurassaan FC Famalicãossa. Jo 10-vuoden iässä Jorginho siirtyi maailman maineessa olevan Benfican akatemiaan. Kotkien (As Águias, eng. The Eagles) akatemiassa mies viihtyi aina vuoteen 2020 asti, ennen siirtoa takaisin kotikaupunkinsa seuraan Famalicãoon syyskussa 2020.

Kausina 2020/21 ja 2021/22 laitapuolustaja edusti Famalicãon U23 joukkuetta Liga Revelaçãossa ja tilille kertyi yhteensä 34 ottelua. Heinäkuussa 2022 Jorginho siirtyi Portugalin toisiksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneen Sporting da Covilhãn riveihin ja 23:ssa sarjaottelussa laitapakille kertyi 1440 peliminuuttia ja kaksi maalisyöttöä. Sporting da Covilhãssa Jorginholle tuli jo tutuksi yksi nykyinen Ilves-pelaaja, kun keltavihreisiin kevättalvella siirtynyt ranskalainen Seydine N’Diaye edusti seuraa 2022 heinäkuusta vuoden loppuun saakka.

Jorginhon sopimus Sporting da Covilhãn kanssa päättyi kesäkuun lopussa ja heinäkuun alusta pelaaja on ollut ilman seuraa. Nyt Ilveksen kanssa ensimmäistä viikkoa harjoitteleva portugalilainen on jo päässyt joukkueen harjoitusrytmiin ja on pian valmis vahvistamaan joukkuetta myös pelikentillä. Ilves-valmentaja Joni Lehtonen kertoi pelaajan antamasta ensivaikutelmasta muutaman harjoituskerran jälkeen ja uskoo Benfica-kasvatin tuovan laatua etenkin joukkueen laitapelaamiseen:

”Pari harjoutusta nyt takana, niin ei tietenkään vielä kauhean kattavaa kuvaa voi olla, mutta ensivaikutelma, ensinnäkin ihmisenä, on että tosi fiksun ja positiivisen oloinen kaveri, joka tulee varmasti sopeutumaan joukkueeseen nopeasti. Pelaajana hän on taitava, pallovarma ja laadukas syöttäjä, joka pystyy viimeisellä kolmanneksella valitsemaan sen parhaan vaihtoehdon, esimerkiksi keskitystilanteissa.

”Puolustamisen ominaisuuksia nähdään vielä jatkossa tarkemmin, ei vielä ihan kaikkia hänen ominaisuuksia ole ehditty kaivaa esiin. Mutta vahvistusta haettiin ja tunne on, että sellainen on saatu”, kommentoi Lehtonen tyytyväisenä.

Ilves on hakenut viime viikot laitapuolustaa, Najeeb Yakubun lainasopimuksen päätyttyä, ja tuore vahvistus kommentoi torstaina Kaupissa otteluun valmistavien harjoitusten jälkeen lyhyesti siirtoaan, ja lähetti terveisiä Ilves-kannattajille:

”Olen Ricardo, Portugalista, ja minua voi kutsua Jorginhoksi! Tämä on hyvä projekti minulle, halusin tulla uuteen maahan ja minun tarvitsee päästä pelaamaan. Ilves on hyvä paikka näyttää kykyjäni.

”Uudet joukkuekaverini ja valmennus on ottanut minut hyvin vastaan. Peli on erilaista (Portugaliin verrattuna), mutta uskon että pidän täällä pelaamisesta. Ilves-kannattajille haluan sanoa, että haluamme huomenna voittaa ja uskon, että pystymme siihen”, totesi .

Jorginhon ensiesiintyminen Ilves-paidassa saatetaan nähdä jo perjantaina, kun mies tuo joukkueeseen laitapuolustajan tontille laatua ja valinnanvaraa.

Perjantain ottelu VPS:a vastaan pyörähtää käyntiin klo 18.00 ja Ratinan portit aukeavat tuttuun tapaan tuntia aiemmin. Otteluisäntänä toimii K-Auto Volkswagen, joka jakaa tällä viikolla ottelulippuja toimipisteesesään, osoitteessa Hatanpään valtatie 42.

 

Artikkelikuva: Laura Kärkkäinen