Joonas Rantanen Ilveksen päävalmentajaksi – valmennusryhmässä tuttuja kasvoja

Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue saa kaudelle 2024 uuden päävalmentajan, kun Joonas Rantanen siirtyy Tampereelle.

Toimittuaan pitkään HJK:ssa eri valmennusrooleissa, ja edelliset kaksi kautta IF Gnistanin miesten edustusjoukkueen päävalmentajana, 36-vuotias Rantanen ottaa vastaan ensimmäisen päävalmentajatehtävänsä Veikkausliigassa.

Ilves nimittää Rantasen päävalmentajan pestiin kausiksi 2024 ja 2025. Sopimuksessa on optio myös yhdestä lisävuodesta.

Kasvatustieteiden maisteritutkinnon ja UEFA Pro -lisenssin omaavalla valmentajalla on vyöllään jo runsaasti kokemusta. Rantanen on menestynyt merkittävissä rooleissa, kun kaudet HJK Naisten ja Klubi 04:n päävalmentajana tuottivat Kansallisen Liigan mestaruuden ja tappiottoman kauden jälkeen nousun Ykköseen. Aika Toni Koskelan valmennusryhmässä oli myös menestyksekästä: tilille jäi Veikkausliigan mestaruus, ja ryhmä eteni lohkovaiheeseen asti UEFA:n Konferenssiliigassa.

Rantasen tällä hetkellä luotsaamalla Gnistanilla kausi on edelleen kesken, kun joukkue saavutti Ykkösessä karsijan paikan ja kohtaa kaksiosaisessa otteluparissa IFK Mariehamnin, joka puolustaa Veikkasliigapaikkaansa oulunkyläläisiä vastaan

“Olen erittäin iloinen ja otettu valinnasta tähän tehtävään. Ilves on perinteinen ja iso seura, jolla on valtava potentiaali tulla entistä paremmaksi. Keskusteluiden pohjalta minulle on tullut hyvä vaikutelma ihmisistä ja organisaatiosta. Yhteisöllisyys on itselleni tärkeä asia ja näen, että se on jo Ilveksessä vahva. Olosuhteet ovat Tammelan stadionin myötä huipputasolla, ja niistä meidän on myös tehtävä selkeä kilpailuetu.

”Nyt keskittyminen on Gnistanin viimeisissä otteluissa ja haemme kaudelle hienoa päätöstä. Sen jälkeen on aika tarttua innolla uuteen tehtävään Ilveksen päävalmentajana”, kommentoi Rantanen sopimuksesta tuoreeltaan.

Ilveksessä hiljattain aloittanut Miika Takkula tuntee Rantasen henkilökohtaisesti yhteiseltä ajalta HJK:n organisaatiossa. Urheilutoimenjohtaja kertoo myös muista sopimuksista ja Veikkausliigajoukkueen taustalla toimivan valmennusryhmän vahvistumisesta kokonaisuutena:

”Joonas on huippuluokan sisältöosaaja, sekä pelin että pelaajien kehittäjä. Hienoa, että saamme hänet Ilveksen päävalmentajaksi. Vahvana arvo- ja ihmisjohtajana hän on hyvä sitouttamaan niin pelaajat kuin valmentajat yhteisen päämäärän eteen.”

Valmennusryhmään kaudella 2024 kuuluvat Rantasen lisäksi kolmen vuoden jatkosopimuksen tehnyt Joni Lehtonen, sekä Pasi Tuutti, fyysinen valmentaja Heli Rekimies ja maalivahtivalmentaja Marko Pirilä. Uuden päävalmentajan tukena on siis seuralle Suomen Cupin voiton myötä europaikan tuonut ryhmä.

”Ilveksellä on tulevaan kauteen erittäin osaava ja kilpailukykyinen valmennustiimi, jossa on toisiaan tukevaa osaamista ja persoonia”, toteaa Takkula.

Aktiivista ja viihdyttävää jalkapalloa peluuttavasta Rantasesta luvassa paljon lisää, kun herra pääsee aloittamaan uudella työmaallaan. Pelaajiston sopimustilanteista ja joukkueen muodostumisesta kaudelle 2024 tiedotetaan myös pian lisää.