Ilves vaanii perjantaina pisteitä Kotkasta – ”Yhtään peliä ei ole jäljellä mitä ei voitaisi voittaa, jos…”

Tampereen Ilves avasi viime viikon perjantaina Veikkausliigan Haastajasarjan dramaattisella tavalla FC Hakan vieraana tienatulla tasapelipisteellä, joka teki keltavihreiden ja perjantain kotijoukkue Kotkan Työväen Palloilijoiden väliin sarjataulukossa pisteen eron. Ilves taisteli Valkeakoskella kahden maalin takaa tasoihin, kun kotkalaiset puolestaan kärsivät 2-1 lukemin tappion FC Lahden vieraana.

Kummallakin joukkueella on otteluun lähdettäessä tilastoputkia, joita varmasti pyritään katkaisemaan lähes keinolla millä hyvänsä, kun Haastajasarjan pelit käyvät pikaista tahtia kohti päätöstään. Ilves sai viime viikolla kahden pelin mittaisen tappioputkensa poikki, mutta voitottomia pelejä on kolme peräkkäin. KTP puolestaan on hävinnut 4 viimeisintä otteluaan ja ei ole pystynyt pitämään omaa maaliaan puhtaana kahdeksalla edellisellä yrittämällään. Joukkueet ovat tehneet maaleja lähes saman verran, n. 1 maalin/ottelu.

Veikkausliigakauden päätös on vain kuukauden päässä ja viimeisimmät kehitysaskeleet kentällä on otettava pikaisella aikataululla, jos niiden vaikutusta haluaa vielä tämän kauden aikana todistaa. Ilveksen tavoin myös KTP on kauden aikana päätynyt vapauttamaan päävalmentajan tehtävistään, kun ensin jatkosopimuksen saanut Jussi Leppälahti sai yllättäen jättää pestin ja tilalle palkattiin runsaalla valmennuskokemuksella varustettu Juha Malinen. Kokeneen oululaisen alku ”ahtaajakaupungissa” ei kuitenkaan ole sujunut ruusuisesti, joukkueen hävittyä ensimmäiset kolme uuden päävalmentajan komennuksessa pelattua ottelua.

Joukkueiden väliset aikaisemmat kohtaamiset kuluvan kauden aikana ovat olleet niukkamaalisia, mutta sujuneet (vähintään Ilves-lasien läpi katsottuna) tamperelaisten komennossa. Ilves kaatoi kotkalaiset Vapun aatonaattona Ratinassa 1-0 lukemin ja heinäkuussa pisteet tasattiin maalittoman tasapelin jälkeen, kun Ilves oli rummuttanut kotijoukkueen maalia kohti yli 20 maalintekoyritystä. Silloin mainiosti torjunut, viime kaudella Ilvestä edustanut, Rasmus Leislahti pystyi pitämään vierailijat nollilla, vaikka se ottelutapahtumien perusteella saattoikin tuntua pieneltä ihmeeltä.

Ilves matkaa Kotkaan ja perjantain alkuillassa päästään askeleen lähemmäs kauden huipennusta. Viime viikolla loppukauden haasteita Ilveksen Viikko -podcastissa ennakoineet päävalmentaja Joni Lehtonen ja kapteeni Tatu Miettunen olivat samoilla linjoilla loppukauden haasteista, ja määrätietoisuutta ei kummankaan herran toteamuksista uupunut:

”Kaikki pelit on tärkeitä ja jokaisessa pelissä on iso panos (loppukauden aikana), mutta ei tätä lajia oikeastaan voi lähestyä muulla tavalla kuin keskittymällä seuraavaan otteluun. Joukkue vaikuttaa olevan henkisesti hyvässä tilassa ja pelaajat vaikuttavat valmiilta heittäytymään otteluihin. Se on se mitä halutaan nähdä”, tuumi Lehtonen.

”Minimitavoite mielestäni on, että ei jouduta karsimaan sarjapaikasta. Siitä eteenpäin, hoidetaan liigapelit kunnialla ja Suomen Cupissa on vielä mahdollisuus kääntää kausi onnistuneeksi. Välitavoitteeseen ei päästy (ylemmän jatkosarjan paikka), mutta vielä on pelattavaa. Tavallaan tämä ei ole kiva tilanne olla, mutta ainakin jokaisessa pelissä tulee olemaan panosta. Se on tämän ammatin hienous, että saadaan pelata paineen alla ja voittaminen on palkinto siitä, että taistellaan kentällä. Yhtään peliä ei ole jäljellä mitä ei voitaisi voittaa, jos pelataan omalla tasolla”, totesi kapteeni Miettunen.

Perjantainen kohtaaminen Ilveksen ja KTP:n välillä pyörähtää käyntiin Arto Tolsa arenalla klo 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksen Ruutu+ palvelun välityksellä.

 

Artikkelikuva: Jimi Soinila